Koje lijekove pomoći sa gastritisom?Sadržaj:

Akutna bol u pupku, mučnina, povraćanje, vrtoglavica, žgaravica – svi ovi simptomi ukazuju na to da ste došli pogoršanje gastritisa. I da se nosi sa bolešću sebe, teško da možete, ako, naravno, ako nisi doktor, gastroenterolog i nisu bili u Zavodu medicine. Tradicionalne metode (recepti tinkture i bilje) i neće vam pomoći ako ih koristite kao glavni lijek. U tom slučaju, potrebno je da samo jedna stvar – lečenja gastritisa i čireva.

load...

Kako da biste dobili osloboditi od gastritisa jednom i za sve

Gastritis – je, kao što se sjećate, upala želuca, uz smanjenje ili povećanje u proizvodnji želudačnog soka. Ispravne dijagnoze doktor će biti u stanju da se još utvrditi razinu kiselosti i stupanj težine bolesti. To je tek nakon dobijanja rezultata testa će imati tretman pojedinih droga.

Gastritis s visokim kiselost

Gastritis s visokim kiselost je potrebno koristiti droge koje smanjuju i normalizirati ga. Također, pacijent je dobio posebnu svjetlost dijete, čiji je glavni zadatak je da se za vrijeme obroka zidu želuca kao malo traumatizirana. Isključeni su vruće, hladno, masnu, začinjenu hranu. Prosječna tretman traje najmanje dvije sedmice.

  • antacidi
load...

Oni su propisane ako hiperaciditet pacijenta. Ovi lijekovi pomoći da se smanji proizvodnja solne kiseline koja je upravo izaziva iritaciju želučane sluznice. Postoje dvije vrste ovih lijekova: usisni i neapsorptivne. Ako govorimo o prvoj, ta sredstva su već praktično koristi. Stvar je u tome da se ovi lijekovi za kratko vrijeme, smanjuju kiselost, a zatim povećati nekoliko puta. Kao rezultat toga – pacijent pogorša.

Neapsorptivne lijek za gastritis imaju više nježan učinak i nije štetan za želudac. Možete dodijeliti gelova, suspenzije ili običnim tablete. Piće droge treba propisati samo doktor, nakon čitanja uputstva. Napomena: Ako imate ozbiljne probleme želuca, vi se preporučuje vrsta tečnih lekova.

Ovi lijekovi ne samo da pomažu da se smanji kiselost, ali i štite sluznicu od agresivnih supstanci, olakšati bol, grčeve, mučninu. Ako imate problema sa pokretima crijeva (tj muka u trajanju zatvor), droga brzo ih eliminirati.

Budite sigurni da biste saznali što sredstva treba uzeti jedan sat prije obroka, morate piti tijekom obroka, a pola sata nakon jela određenih namirnica. U nekim slučajevima, u pogoršanje tablete su imenovani čak i na spavanje.

load...

Ono što bi moglo biti neželjenih efekata sa produženim i nekontrolisana upotreba ovih sredstava? Prvo, efekti drugih lijekova i apsorpciju hranjivih tvari u cilju smanjenja. To je zbog činjenice da ovi lekovi imaju svojstvo zaštita. A ako je u toku pogoršanje oni donose olakšanje, onda je bolje da ne uzimaju u svakodnevnom životu.

Drugo, neki lijekovi mogu utjecati na probavu i eliminaciju sadržaja crijeva. To je pitanje od aluminija i lijekova koji sadrže kalcijum. Dakle, ne samo-liječiti ili uzeti sve bez konsultacija sa specijalistom. U suprotnom ćete dobiti zatvor.

  • antisecretory droge

Ovi lijekovi su propisani u primarnom dijagnozom ili pogoršanje ulkusa. Njihova glavna svrha – inhibicija proizvodnje sekrecije. Prilično je moćan lijekove da ne treba piti zdravih ljudi. Postoji nekoliko osnovnih tipova droga: M-antiholinergici, H2-histamina blokatori, blokatori H + / K + -ATPase, itd Svaki od njih ima svoje indikacije i kontraindikacije.

Ako govorimo o M-antiholinergičkih, nakon prijema kod osoba može doći do sledećih neželjenih efekata: smanjenje salivacija, ubrzanje pulsa i srca, snažan rast od učenika. Važno je da u narednih nekoliko sati nakon konzumiranja tih resursa u vašoj blizini neko bio. Ako komplikacija, moći ćete za pružanje prve pomoći i medicinske svrhe.

Što se tiče blokatora H2-histamina, oni su moćniji i efikasne bori sa visokom kiselosti. Određenu vrstu lijekova dodijeljen nakon ozbiljnost i obim bolest će se utvrditi. Loša strana je da ovi lekovi utiču na alkalnoj sredini.

Gastritis s niskim kiselosti

U tom slučaju, potrebno je piti pripreme stimuliše proizvodnju želudačnog soka. Ali, kao što je već gore navedeno, da kupe svoje specifične proizvode nije potrebno. Ako, na primjer, je sebi postavio pogrešnu dijagnozu i početi liječenje bolesti ne postoje, boli samo sebe.

  • prokineticima

Ovi lijekovi su imenovani samo kada je to neophodno kako bi se poboljšala pokretljivost probavnog trakta. Oni su također dobra ideja da pomogne jake bolove u želucu, mučninu i povraćanje je prilično dugo. Obično se koristi samo u akutnim gastritisom.

  • sok od bokvice

U slučaju kada je teško generira solne kiseline, za liječenje gastritisa i sok može biti psyllium. To se prodaje u apoteci. Doza za odraslu osobu normalne je 15 ml. Imajte na umu: morate uzeti 2-3 puta dnevno pola sata prije jela.

Antibiotici za gastritis

Ne zaboravite da su antibiotici – to nije sasvim sigurno lijekova, pa piti ih ako je potrebno da se oporavi od čireva ili gastritis treba biti oprezan. I da se takve droge može biti samo u slučaju da ste dijagnosticiran – Helicobacter pylori gastritis. Ali, u ovom slučaju, ne se previše zanositi sa antibioticima. U suprotnom, onda moraju tretirati strume, u stomaku, mučnina, glavobolja, itd

Nemojte zaboraviti da pitam doktora šta vam je potrebno uzeti probiotike u liječenju čireva i gastritisa sa antibioticima. Ova sredstva pomoći da se ublaži agresivan učinak, vratiti okoliš, poboljšava učinak droge. Oni su propisani za piće za odrasle i djecu. Ovo je najbolja stvar koju možete učiniti za vaše tijelo.

Kako se tretira za gastritis

Kao što možete zamisliti, neke pilule da se otarasi problema, neće biti dovoljno. Ako se ne liječi želudac ili ne poduzme sve mjere opreza nakon oporavka, od vas će imati u budućnosti uzimati lijekove ima čir. Stoga, kako bi se izbjegle nesretnih posljedica, treba slijediti preporuke lekara.

  • lijek

Ako su propisane deset dana terapije antibioticima ili drugim lijekovima, potrebno je da ih piju onoliko koliko je navedeno. Ni više ni manje. Čak i ako ste postali mnogo lakše, ne prestati sa uzimanjem. Posebno, treba strogo biti u liječenju čireva.

  • Tinkture i decoctions

Treat gastritis isključivo trava ne vrijedi, bez obzira na ono što može biti ljekovita, ali kao dodatni alat za borbu protiv tinkture bolesti i čajevi će biti od velike pomoći. Okupljanje i recepti su dodijeljena doktora (ovisno o tipu gastritisa ili čira).

  • dijeta

Tokom pogoršanja pacijenta je dobio posebnu dijetu koja isključuje masno, meso, dimljena, pržena, začinjena, slana. Nakon što je mučnina, grčevi i kolike u želucu će se postepeno uvoditi u ishranu ozbiljnije hrane. U budućnosti, mi ćemo morati izbjeći štetne proizvode alkohola.

U budućnosti, više nisu imali da budu tretirani za čir i gastritis, morate slijediti zdrav način života, jesti, uzmi konstantna ispitivanja.