Koktela s likerom: delikatan okus, bogate povijestiSadržaj:

Koktel – divno osvježavajući napitak, koji se sastoji od mješavine jednog ili više alkoholnih pića s različitim pomoćnih tvari (sirup, mlijeko, med, itd.) Kokteli se uvijek smatra ženskog piće, a to nije u njegovoj tvrđavi. Jeste li ikada čuli za izraz “promaši za kokteylchik” u čisto muškim društvom? Malo je vjerovatno, jer koktele liker, šampanjac sa jagodom i divno šlagom je uvijek bio čisto ženska povlastica. Pa, ko među nama je pri zdravoj pameti i memorije odustati večernji koktel sa alkohol, posebno ako će biti poslužen u romantičnu atmosferu?

Koktele liker: povijest nastanka

load...

Možda je najpopularniji sastojak za koktel je bio i ostao liker. To i ne čudi: teško da je moguće zamisliti da ima najmanje jednog alkoholnih pića jednako veliki izbor konzistencije, boje i arome. Teško je reći kada je koktel recepte s pića, a ovo je prvi put službeni dokument koji pokazuje izgled pića odnosi se na 1575 – to je izmislio holandski lekar. Recepti takve poznate likere kao što su “Curacao”, “Galliano”, “Cointreau”, “Grand Marnier”, “Benedikt” su izmislili u devetnaestom stoljeću, i još uvijek uspješno koristi za pripremu alkoholnih pića.

Sebe kokteli su bili prije oko dvije stotine godina. Već 1862. Je objavljena prva knjiga posvećena receptima koktela. Ime izumitelja ovog pića zove, avaj, je nemoguće, jer nekoliko pića da se miješaju i služe – dovoljno je jednostavno. Ali zaista nacionalne ljubavi koktel je bio u Americi za vrijeme prohibicije. Alkohol je tada zabranjeno, ali konobe nastavila da postoji, iako u tajnosti. Upravo u ovim tajnim piće ustanovama majstor barmena došao na način da se sakrije ukus žestokog pića, ih miješati sa limunadom i sok. Zabrana je otkazan, a barmeni nastavio da brusiti vještine izrade koktel – piće, tako voljena od strane naroda.

Ništa manje zanimljiv je poreklo reči “koktel”: Ne mogu da verujem, ali lingvisti nude desetak verzije pojavu riječi. Prema najpopularniji od njih, koktel – to je “Cock” rep “, a penis rep. Suština priče je da su neki američki, vlasnik kafane, bio vatreni navijač borbe petlova. Jednom je izgubio plemenitih ptica, i mladi poručnik (to je bilo tokom rata za nezavisnost) pronašao penis i vratio se vlasniku sigurno i zvuka. Kako bi proslavili sretni vlasnik je odlučio da prođe za poručnika samo kćer, a zatim prisiljeni njen suprug pripremiti budućnost je najbolji osvježavajuće piće. Djevojka nije joj izgubiti i miješa Kentucky viski, domaće vino i travarica. Gosti rado popiti novi piće, nazdravljao u “Cock” rep “- petla rep, koji nije pao sa jednim perom.


Recepti koktele s likerom

load...

Danas je koktel sa pića toliko da je njihov opis mogao posvetiti čitavu knjigu. Nećemo govoriti o vrstama koktela i njihovu klasifikaciju, a samo vam dati točne recepte piće koje možete sami pripremiti kod kuće.

Koktel “Angel Kiss”

Ime koktel sa pića govori sam za sebe: to probao, osjetit ćete nježnost kreme i pravi sjaj pića, što smanjuje li lud.

 • Pedeset mililitara likera od kafe “Kahlua” (Kahlua);
 • Pedeset mililitara dvadtsatiprotsentnym kremu.

Sipati u čašu likera i dodajte žlicu šlaga. Pije koktel liker potrebu da se gutaj.

Koktel “Grasshopper”

Ime ovaj koktel je zbog činjenice da je jedan od njegovih sastojaka – zeleni liker. Ovaj napitak je bio toliko popularan da je posvetio anegdota.

load...

Skakavac je došao u restoran i skočio na traci i barmen kaže mu:

 • Znate, mi smo tvoje ime koktel zove.
 • Kako pijete koktel pod nazivom “Karl”?

Sastojci:

 • Trideset mililitara zelenog likera “Creme de Menthe”;
 • Trideset mililitara bijelog liker “Creme de Cacao”;
 • Trideset mililitara kreme.

Whip kremu u likera i shaker napunjen do pola sa ledom. Procijedite u koktel čašu.

Koktel “Dress Monika Lewinsky”

Koktel sa originalnim imenom je bila vrlo popularna prije nekoliko godina, kada je povijest odnosa između Billa Clintona i njegova sekretarica odjeknuo širom svijeta. You may dobro iznenađenje i zabavljati svoje prijatelje, sjećanje na pikantan slučaj i ponudio malo koktel sa alkohol.

 • Pedeset mililitara alkohola, “Plava Chicago”;
 • Trideset mililitara poluslatko šampanjac;
 • Nekoliko kapi kreme.

Beat liker sa šampanjcem, sipajte u čaše. U svakom staklo dobavt nekoliko kapi kreme.

Cocktail “B-52”

Postoji nekoliko verzija o izgledu ime ovog koktela, ali najpopularniji je: piće pojavio otprilike u isto vrijeme s izdavanjem bombardera Boeing B-52 “Stratofortress”. Osim toga, ova pića s pića kao gotov proizvod veoma nalik manju kopiju nuklearnu bombu, i da je avion nosio.

Ovaj napitak – za ekstremne, jer je zapalila prije upotrebe. Kako bi se izbjegle opekotine, popij ovaj koktel kroz cijev, počevši od dna sloja.

 • Dvadeset mililitara liker Kahlua (Kahlúa);
 • Dvadeset mililitara liker Bailey (Bailey`s Irish Crème);
 • Dvadeset mililitara Cointreau (Cointreau).

U čaši sipao liker Kahlua. Zatim polako i Ive dodao Bailey (najbolje da ga preliti sa zadnje kašiku). Slično tome, dodajte Cointreau. Zapaliti topsheet.

Kao što možete vidjeti, što koktela s liker je prilično lako, jer su svi recepti su vrlo jednostavne. Važno je da se striktno u skladu sa proporcijama i koristiti lijepa, spektakularan čaše. Dobre koktele i vrijedan kao dobro vino: davanje divan okus i miris, daju mirno tijelo i misli – lakoće.