Kornjače vode: njegu i održavanje gmizavacaSadržaj:

Odlazak u prodavnicu kućnih ljubimaca, ne možete pomoći da se zaustavi u blizini kontra, gdje mali plivački tenk smiješno malo bug vode, a sve više u potrazi za kupovinu ovog sladak reptili? Dakle, to je vrijeme da bi naše planove za život! Međutim, prije nego što se usudio na takav korak, zapamtite – kornjače rastu brzo. Kupiti “desyatikopeechnuyu novčić”, a za godinu dana živite u stanu reptila koje su rasle do deset centimetara. I to nije granica. Hoćete li biti spremni da i dalje biti na odrasle osobe? Ako je odgovor potvrdan, pričajmo o tome što bi trebalo da bude brigu o kornjače, da joj osjećati kao kod kuće u akvarijum.

load...

Ono što kornjače mogu živjeti u našoj kući?

Prvo, da se razumemo šta kornjače mogu živjeti pored nas. Sve u svemu, postoje tri glavne vrste gmazova:

  • bog kornjača

Stanovnici sredini benda. Može ući u kuću direktno iz njihovog mjesta stanovanja. Odlikuje tamne boje ljuske (boja može varirati od tamno maslinasto do gotovo crne) i pljačkaškog karaktera.

  • Centralne Azije kornjača

Veliki zemljište kornjače mogu dostići dva kilograma težine. U prirodi, ovi reptili žive u jazbinama i nisu jako aktivni. Za održavanje svog doma treba veoma veliki terarijum. Briga za ove kornjače redovna kupanje i ulje shell podmazivanje. Kao hraniti ih pogodnim grubo povrća hrana: kupus, mrkva, cikla i grubu travu.

  • Krasnouhov vodene kornjače
load...

Najčešći tip, koji se često mogu naći u kući. To je otprilike to, mi ćemo dalje razgovarati.

 

Opremio kornjača kuća

Za malu kornjaču (ljuske sa dimenzijama od oko osam centimetara) zahtijeva standardni rezervoar od 55 litara. Ali ne zaboravi – kornjače rastu vrlo brzo, tako da u budućnosti može biti odmah zadržana veći akvarij. Što je manji prostor, gdje je kornjača života, veće su šanse da će morati promijeniti vodu. Poklopac za akvarijum nije bitno, ali poželjno.

load...

Da bi se shvatilo koliko vode treba da bude u akvariju, samo poglan_3jte kornjačevina – dubinu treba da bude jednaka dužini od ljuske (može biti malo više). Kako se ne bi promijeniti vodu prečesto, može biti opremljen sa potopljene filter akvarij. Važno je samo da se ne zaboravi promijeniti medijima filter svaki mjesec. Možete staviti na dnu akvarija sloj grubog šljunka ili mjesto gdje je nekoliko velikih stijena ili Driftwood – to će stvoriti u kornjača kući regija sa različitim dubine.

Žive biljke u akvariju s kornjačama ne koriste, ali ako želite dodatni dekor – postaviti nekoliko umjetnih grančice. Kornjače njih može koristiti kao dodatni poklopac. Samo se pobrini da su ovi ukrasi nemaju oštrih uglova.

Morate kreirati akvarijum mali površina zemljišta, gdje se kornjača može sunčati. To je dovoljno da se stavi na dnu drvenog prepreku sklon neki deo se pojavio iznad vode. Ako imate male komade keramičkih pločica, oni mogu biti zalijepljen zajedno sa silikon i učiniti za vašeg ljubimca cijeli otok.

Briga kornjača leži u obavezne akvariuma.Uchityvaya čišćenje koji žive kornjače, i obavlja veliku nuždu u vodi, njegova potpuna zamjena treba vršiti svaka tri do četiri tjedna (to ovisi o veličini spremnika). U tom slučaju, potrebno je da redovno dodati vodu. Frekvencija sos ovisi o broju reptila u jan_3n tenk, i dostupnost filter za pročišćavanje vode. Glavni zagađuju faktor – pada u vodu ostatke hrane. Za sprečavanje degradacije hrane u vodi, stručnjaci savjetuju da se brzo hraniti kornjače pokvarljive hrane izvan akvarija.

Akvarij rasvjeta za vodene kornjače

Teško je da se brine za vodene kornjače bez odgovarajuće veličine rasvjeta. Ovi reptili trebaju dvije vrste lampe:

  • UV fluorescentna lampa

UV lampe imperativ, inače bez UV dio kornjače ne apsorbuje kalcijum i umrijeti. Dakle, pojedinci sa “soft-shell” često umiru mladi kornjače. Ovo se dešava kada nivo kalcijuma u krvi smanjuje reptila. Važno je da se lampe je od 5% (više moguće). Ova lampa mora biti postavljen na visini od 30 centimetara iznad toplo mjesto. Vremenom, količina ultraljubičastog zračenja generiše lampe se smanjuje, tako da je potrebno izvršiti njihovu zamjenu blagovremeno (oko svakih pet ili san_3m mjeseci).

  • lokalno pokrivanje

Za njega, koristiti standardne sa žarnom niti ili ako želite možete kupiti poseban reflektora u pet shop. Snaga ove lampe ovisi o koliko visoko ih, kao i prosječna temperatura u prostoriji popraviti.

Da konzumiranje reptili?

Pravilnu brigu o kornjače – to je prije svega pravilno odabran dijetu. Neki domaćini su hranjene peletirane hrane samo pet, ali to nije u redu! Poglan_3jmo ono što mora biti prisutan u meniju buba. Mali uzorci su različiti mesojedi, iako mogu jesti puno biljnih i stočne hrane. Kako bi se zadovoljile sve njihove potrebe u hrani životinjskog porijekla, moguće je da im ponudimo mali cvrčaka, gliste, smrznuto krill ili pržiti Guppies.

Svakodnevnoj prehrani vodenih kornjača treba da bude: lišće kupusa, zelena salata, repa zelje, maslačak, sva voda biljke. Ponekad kućnog ljubimca može ponuditi ribani šargarepa ili slatki krumpir. Uzimajući u obzir preferencije ukus mladih kornjače, ne očekujem da su sretni da skoči o svakom predloženom biljna hrana – najvjerojatnije da će ga ignorisati. Ali to ne oslobađa obaveze da redovno dostavljaju svoje ljubimce zeleno. Onda možete biti sigurni, ako želite Green Turtle – ona u svojoj volji.

Često vlasnici reptila zaboraviti o pravilnom vitaminskih dodataka, i to je uzalud. Najlakši način da daju kornjače mineral hrane – Roll It glista. Na mineralna smjesa ne isprati vodom, to je bolje ne stavljati hranu i protežu na pincetu. Da nahrani morati koristiti bilo mineralne mješavine vitamina D3 i kalcija.

Ako bube su vrlo mali, oni mogu dati do osam peleta suhe hrane dnevno, deli ga na pola. Ili zamijeniti “suhpaek” na velikoj zelenoj list zelene salate, prethodno drobljenih. Vodene kornjače gutati hranu, dok je pod vodom, tako da ne treba da napuste hrane na plaži, možete samo baciti ga u vodu. I to ne pojede ostatke čist nakon nekog vremena.

Malo bug prvi put može biti vrlo izbirljivi prehrambene navike i odustati od peleta. Ali oni sigurno nikad neće biti protiv živu hranu: moljac ili Tubifex. Zato vas molim da budete strpljivi, kako odrastaju izbirljiva ljubimac će imati veliki apetit.

Briga bug treba da donese radost, ali u ovom slučaju, kako će biti zadovoljni: i vi i kućnih ljubimaca. Ako ste previše zauzet i okolnosti ne dozvoljavaju životinje dati dužnu pažnju, bolje je odgoditi kupovinu. U suprotnom, sadržaj kornjača će se okrenuti ste u dosadni obaveza, što može dovesti do bolesti, pa čak i smrt svog ljubimca.