Kosa laminacija postupak i njegove vrsteDobija sve veći popularnost laminaciju kose, od kojih je vrsta variraju u zavisnosti od materijala koji se koristi. Ovaj postupak omogućava da se tretira i transformišu kosu. Potrebno je uzeti u obzir sve potrebe i karakteristike kose, kako bi se izabrati najprikladniji opciju.

Klasične laminacija

Tehnologija laminacija kosa je da je svaka kosa bila je prekrivena posebnim spoj – laminat da će ga hraniti. Sve vage postane glatka i samih vlasi su deblji. Kao rezultat toga, kosa će dodati volumen, poboljšati svoje opšte izgled i stanje.

load...

Posebno dobar za liječenje laminacije kose osiromašenog i beživotnu kosu. Nekoliko sati nakon tanke kose počinje da sija. Ali, u početku treba obratiti pažnju na koji način je uveden laminata: hladno ili vruće.

Opcija daje za toplu primjenu isključivo kao salon tretman, jer je prilično teško i dugotrajan proces. U početku kosu i jasno dok su još vlažni, obložen laminatom i pružaju sredstva vremena da djeluje. Zatim početi da se zagrije kosi poseban aparat ili obavljaju curling – utjuzhkom. Stvar je u tome da je u toku postepeno zagrijavanje svih korisnih komponenti objavu i prodiru duboko u strukturu kose. Zbog toga je moguće da se postigne najbolji rezultat za duži vremenski period.

Kao što se pojavljuje kontraindikacije i teška oštećenja velikog broja ispucale vrhove. Hot izlaganje može pogoršati problem, tako da je najbolje da odaberete drugu vrstu postupka.

load...

Hladnu laminaciju kose može učiniti kod kuće sami.

Neophodno je da se oprati kosu. Nanesite hranjiva masku i stoje predviđenog vremena. Zatim stavljanje sredstva za laminiranje i ostavila za 30 minuta. Nakon temeljite ispiranje je potrebno uložiti u smanjenje agent, koji će pomoći da se održe efekt.

Ovisno o kompanija proizvođača vremena i niza radnji prilagoditi. Etiketa će se tražiti da ukaže da je potreba za plastifikaciju kose upravo to znači. Nemojte zanemariti savjet od proizvođača.

Fitolaminirovanie

load...

Drugo ime za ovaj postupak – Biolaminirovanie. Sredstva se primjenjuju na kosu, su na bazi prirodnih ulja i ekstrakti. Glavni sastojci su: sjemenki grožđa ulje, ekstrakt sjemena suncokreta i grah, maslačak sok, i kukuruzne svile proteina i vitamina. Kao dio silikona su potpuno odsutni, što čini ovu opciju antialergijski.

U ovom slučaju, efekat laminacija kose se postiže oblaganje celuloze prirodnog porijekla. Osim toga, ona pruža za korištenje i toniranje agent koji pruža dodatnu “sočnost” postojeće boje.

Ove vrste laminiranje idealni su za vlasnike ispucale vrhove. Masti i tanke kose, pored toga, osjetljivu kožu glave je indikacija za ovu metodu. Kao rezultat toga, volumen bi trebao povećati za oko 10%, kosa postaje glatka i svilenkasta. To se može koristiti za trudnice.

Nedostatak je kratkotrajan efekt. Da bi se postigao najveći pozitivan rezultat bi trebao biti 4-5 tretmana.

Elyuminirovanie

Elyuminirovanie – nije samo laminacija kose, nego inovativan način bojenje bez štetnih efekata. Slikarstvo odvija pomoću posebnog patentiranog tinte zove Elumen. Kao dio ovog samo direktne boje, bez oksidacije amonijaka. Efekat laminacija kosa nije fiksna uz pomoć kemikalija, dok je fizički utjecaj.

Boja je u obliku gela. Njegova molekule imaju vrlo male veličine koji se lako prodiru u strukturu kose, bez promjene to. Oni akumuliraju, a boja će biti svjetliji kad postupak retransmisija.

Ovo je odlična alternativa za uobičajene slike, jer pored željene nijanse klijenta može biti dalje laminirana kose. Oni su zaštićeni od negativnog uticaja spoljnih faktora. Može se koristiti za suhu i cjepidlačiti.

Međutim, ovaj postupak nije moguće provesti pojašnjenja, to treba učiniti na uobičajeni način. Osim toga, terapijski učinak laminacije kosu na ovaj način malo izražen, već kozmetički učinak. Ponovite elyuminirovanie dolaze svakih 1-2 mjeseci, ovisno o brzini rasta kose.

Glazura

Za one koji su izuzetno bitni vanjski poboljšanja, važno je znati kako napraviti laminacija kose sa ceramidi. Ova funkcija se zove “glazura”. To može biti bezbojna ili obojen. Dramatično promijeniti boju neće biti moguće, maksimalno 1-2 boje.

Mehanizam djelovanja je da niti nije pokriven sa zaštitnim filmom, a ceramidi ispunjen porozne pahuljice i prostor u gornjem sloju. Ako ne želite koristiti cijelom dužinom, to je moguće promijeniti samo tipova.

Krajnji rezultat jasno zadovoljiti klijenta, kao i kosa postaje mnogo više elastična, što sprečava lom od njih. Ceramidi savršeno zadržati kosu u svim vremenskim i gotovo da ne pogoršaju. Nažalost, uz svaki efekat pranje glave smanjuje.

Skrining

Pa, ako se pitate kako da laminat kosu tako da držite maksimalni terapeutski učinak, potrebno je obratiti pažnju na projekciju. Postupak je terapeutski i pomaže popraviti oštećenu kosu najviše nježan način.

0

Kao dio priprema koji će se koristiti su amino kiseline, biljna ulja i soja proteina. Kosa pokrivena zaštitni film koji sprečava hemijskih i fizičkih oštećenja. Osim toga, tu je ishrana i hidrataciju tokom. To stvara efekt sjaja i zdravi sjaj.

Preporučuje se da djevojke koje često koristite sušilo za kosu ili drugih alata za kovrdžanje i poravnanje. Međutim, nakon projekcije kosa postaje teži, što nije poželjno za vlasnike gustu kosu. Trebalo bi apstinirati i onih koji imaju masnu kožu glave, zbog visokog sadržaja hidratantnih sastojaka.

Glačanje

Poliranje – još jedan medicinski kosa laminacija, što pomaže da kosa poslušne i zdrav. Za ovu posebnu pripreme prvobitno objelodanjen pahuljice vlasi, a zatim primijeniti pravne lijekove. Oni njeguju i vratiti unutar strukture. U posljednjoj fazi, čarobnjak se odnosi na vrući zrak pod kojima kutikulu zatvoren, ostavljajući u sredini svih hranljivih materija.

Razlikovati molekularne i cuticular poliranje. Jedina razlika je u tome šta laminiranje kosu – naime kompanije.

Za molekularnu tip sredstvima kompanije L'Oreal i primijeniti ih isključivo na kosu. U drugom slučaju, drogu iz EVA Professional prvi utrljava u kožu glave, a ostatak je raspoređen duž cijele dužine.

To je ove vrste laminiranje su idealni za kovrdžave i kovrdžave kose, jer je sačuvana osnovnu strukturu i nema ekstremnih izjednačavanje. Međutim, postignut maksimalni terapeutski učinak, kosa lako se češlja i ne zbune, povećava elastičnost i prirodnu boju postaje življe.