Kreativan i originalan frizure za kratku kosuSadržaj:

Vi – vlasnik kratku kosu i želite eksperimentirati? Zatim uključite maštu i čin. Creative frizure za kratku kosu možete izabrati za svačiji ukus. Glavna stvar – da se pažljivo uzeti u obzir specifičnosti svog izgleda.

load...

Možete lako sakriti nedostatke i naglasiti “highlight” uz pomoć pravilno odabrana frizura.
Povratak na sadržaj

 Kratka frizura na osnovu oblik lica

Ako imate okrugli oblik lica, potrebno je da odaberete frizuru koja će vizuelno produžiti i uske brade ovalno lice. Za tu svrhu savršeno odgovaralo “razorene” kreativne frizura sa asimetričnim niti. Stavljajući kosu, koja je smanjena, tako da nit može biti malo zategnuti prema obrazima. Ovaj vizualno smanjiti prekomjerne zaobljenost. Još jedna dobra opcija rezanje – volumen na vrhu. U idealnom slučaju, ako je višeslojan, a niti se suptilno kadriranje kontura lica.

Ali ako se suočiti izduženog, izbjegavajte prekratak opcije frizuru. Odabrati frizure sa zvukom u nivou hramova i jagodica. Long asimetrične šiške ili široka i ravna, takođe, će vam pomoći da prilagodite obliku lica suviše izdužena. Panacea može biti nemaran i romantične uvojke male dužine. I stil kosu u ovom slučaju je vrlo jednostavan: nakon šamponiranja nanesite pjene ili mousse, Fan prste i feniranje, nježno vrteći brave. Također možete koristiti mlaznica-difuzor za volumen. Glavna stvar je da ne napuštaju čelo otvoreno i zaboraviti na rastanak i “elegantan” kosu.

Pa, vlasnik je ovalno lice sigurno možete pokušati različite kreativne mogućnosti za frizure za kratku kosu. Ako ste i pravilnih crta, možete napraviti čak i šišanje “dječaka”, iako brijanje viski, iako ostavljajući “jež”. Možete biti kreativni i da se igra sa paletom boja. Winning će izgledati kao šarene kontrastne pramenove i meke glatke tranzicije prirodnih nijansi.

load...

Previše lako sakriti široko čelo ravno frizura s dugim resama chelkoy.Esli lažima, ili previše uvijen, možete ga ispraviti sa peglanje. Međutim, ne preteruj. To je ujedno i sušilo za kosu, figaro i oblikovanje proizvoda. Unatoč činjenici da je kratka kosa je mnogo lakše podnose sve te muke, nego dugo, i dalje imaju šansu da im uvojcima preko sušeni “gnijezdo”. Dakle, koristiti sve što je u umjerenosti i ne zaboravi da razmaziti vaša kosa balzama i maske.


Povratak na sadržaj

Creative frizure u zavisnosti od tipa kose

Frizura za vrlo tanku kosu morati dati volumen. U suprotnom, kosa će izgledati previše nezdrave i beživotno. A dobra opcija – brzina dužina kose ne može biti kraći od dnu uha. Linija vrata je bolje da napusti otvoren, i pokrivaju čelo malo čupav rese.

Za one koji imaju kovrdžavu kosu, možete napraviti kratki rez, gdje će biti kraći i na jagodice stražnjem dijelu kose glave – dugo. Ne biraju frizuru koja zahtijeva previše složena instalacija. Ako želite da kosa više “žive”, bolje je da se fokus dodjele niti boja. Kosa koja savijenom ne previše može biti u uredan kaskade. To će dati svoju sliku određeni šarm.

load...

Vrlo kratka kosa može izgledati vrlo atraktivno ako imate odgovarajuće proporcije figura i crte lica. “Konobar” Danas je posebno popularan frizuru. To se može izdati u strogoj frizuru koja će odgovarati poslovni dama. Možete ruffle, i to će izgledati vrlo kreativno u neformalnoj atmosferi. Ako Clip ukrasiti kosu mekom, traka ili zavoj, to je prednost naglasiti neobična kombinacija Romantični prirode.

Kao što možete vidjeti, pokupiti zanimljivu frizuru i nije tako teško. Da bi bila lijepa, nije nužno da se brave na pojas! Pravilno odabrana kratka kosa lako vas šarmantan dama.