Masaža lica protiv bora: ostati mlada i lepaSadržaj:

Svaka žena želi da produži svoju mladost, ne želeći da trpim prvih znakova starenja. Neko u nadi da će čudo kupuje sve najskuplja krema s lifting efekat, dok drugi pažljivo proučavajući informacije o hirurškim proteze i magiju ubrizgavanje botoksa. Međutim, oni i drugi ne zaboravite da postoji drugi, stoljećima testirana metoda suočavanja s neprijatnim bora na koži: bora lica. I ranije početak da se to uradi, to bolje!

Masaža može pomoći koži da zadrži svoju čvrstoću i elastičnost?

load...

Ljepotu naše kože u velikoj mjeri ovisi o pravilnom cirkulaciju krvi i normalno funkcioniranje metaboličkih procesa u organizmu. Dozvolite masiranje pokretima da poboljša protok krvi u tijelu, oslobađa otok i poboljšanje tonusa kože. Osim toga, zahvaljujući ovom masaža može riješi malih ožiljaka od akni i crvenilo uzrokovano bliski raspored kapilara na površinu kože.

Svaka žena koja obraća pažnju na svoje ljepote, jednostavno obavezan da bore na licu. Na kraju krajeva, kako odrastaju tako da želim da ostanem mlada i privlačna, a ne pretvoriti u “teta” sa naborana lica i očiju prigušena. Stoga, u potrazi za inovativne načine proizvoda za njegu kože ne treba zaboraviti da u svakom trenutku to je masaža lica je glavni neprijatelj žena starenja.

Iako je, na žalost, starosti – nije jedini razlog da se okrenu kozmetičarka za profesionalnu masažu bora lica. Poznato je da mnoge žene bore se pojaviti vrlo mlad, a to je povezano, po pravilu, sa svojom genetskom predispozicijom. Ali te cure čije su majke i bake u dobi prilično kasno, ne opustiti: loše okruženje, stalni stres, mahniti tempo modernog života – sve to dovodi do preranog starenja kože. A oni koji pate od ozbiljnih bolesti i hormonalnih poremećaja, vredi mnogo ozbiljnije druge da tretiraju svoje probleme kože i omogućiti da ostanu mladi što je duže moguće.


Masaža lica – najbolja prevencija preranog starenja kože

load...

Dobro poznata fraza da je bolest je lakše spriječiti nego lijek, može se pripisati eliminaciju bora na licu i vratu. Naravno, pojavu bora se teško može nazvati bolest – a, to je čisto fiziološki, pa čak i sasvim normalan proces u životu svake žene. Ali to je samo ako shvati tu činjenicu niko ne postaje lakše. Dakle, ne čekajte za lice i poklopac vrat gustu mrežu dubokih bora, da promijeni stvari na bolje će biti teško. Iako je u ovom slučaju ne treba staviti na krstu: brigu o svoje voljene je koristan u bilo kojoj dobi.

Što prije počnete da posjetite kozmetičara i da masaža lica protiv bora, manje su šanse ste u dobi prerano. Na kraju, ovaj postupak nije samo koristan, ali i vrlo prijatno: ćete dobiti značajnu dozu endorfina pod rukama iskusnog majstora, i opuštajuće glazbe će vam dati pravi euforije. U samo nekoliko sesija, koža u problematična područja postaju elastičniji i poboljšava ten.

Izgledaš mlađe nekoliko godina i volite sebe ažurirati – samo masaža rezultati su inspirativne i inspirisani za novim dostignućima. A ako se postupak za masažu dodati nekoliko maski za lice, Darsonval i druge kozmetičke zadovoljstvo, naknada vedrine sa svojim koža će biti dovoljno dugo.


Kako protiv bora masaža kod kuće?

load...

Iako nisu sve žene mogu priuštiti usluge iskusnih profesionalaca. Ako ste jedan od njih – ne očajavajte: ovo umjetnost može naučiti u kući. Prema riječima stručnjaka, masaža – jednostavan za naučiti proces. Postoji jedan važan pravilo za masažu aktivne tačke treba da jedan ili dva prsta ruke. Budite oprezni s osjetljivu kožu lica! Masaža prstima pravom mjestu, ali ne pritisnete – na snagu utjecaja treba doživjeti i ugodno i bolno.

  • Stavi prste iznad obrve na obje strane tako da se dodiruju u središtu čela. Od centra čela u hramove, prevucite prstom na napon ih vraća bez napora. Ovi pokreti masaže pomažu da se nosi sa vertikalnim bore na čelu.
  • Postavite jastučići na kažiprst viskija i više puta pritisnite vremenski području. Ovaj pokret normalizuje procese u koži. Upravo u ovom trenutku udara svaki put kreće masažu iz jednog dijela na drugu osobu.
  • Šta bi spriječiti pojavu nazolabijalne brazde i da prevaziđu formiranje začepljene pore, morate učiniti sljedeće masažnim pokretima. Postavite indeks i srednji prst u udubljenja na rubovima nozdrva i nasilno gurnuti u ovom području nekoliko puta.
  • Masaža završava naš sljedeći potez: Stavi kažiprst vodoravno jedan iznad usne, a drugi ispod njega. Utjecaj na tački o usnama blagi pritisak, ovaj pokret pruža duboko opuštanje lica i cijelog tijela.

Neke vrste masaže su davna prošlost, neki su nedavno izmislio. Možda i biti u mogućnosti da doživite sve njih – to bi želite. Bez obzira na ono što voliš – da li masažu od kozmetičarka u dobrom salonu ili kod kuće u udobnu stolicu – što je najvažnije, vi ćete dati vašoj koži priliku da produže mladost i ljepotu dugo.