Med tajne za ljepotu kožeViše od jednog milenijuma ljudi aktivno koriste med za kozmetičke svrhe. Ona vlaži kožu, daje mu hranu, čini više podatnom i baršunasto, očuvanje mladosti. Med doprinosi ženske ljepote i zdravlja? I kako ga koristiti?

Za lice – maska ​​s medom komponente

Meda i propolisa – je najvredniji proizvoda, koji se naširoko koristi u kozmetologiju. Oni njeguju, omekšava, vlaži i ton kože. Ekstrakt meda maska ​​omekšava kožu i vraća joj mikroreljef. Komponente meda pružaju intenzivnu njegu, optimalnu hidrataciju i promovirati regeneraciju ćelija kože.

load...

Preporučuje se da koristite masku, ne više od 2 puta tjedno. Kao rezultat toga – koža postaje meka, podatna i mlađe lice.

Usne – med piling

Kandirane med je idealan za osjetljivu kožu struganje usne. Koža usana – tanku kožu našeg tijela – je lišen sloj potkožno masno tkivo. Nema prirodnu zaštitu od takvih faktora stresa, kao što su ekstremne temperature, vjetar i snijeg, mraz. Zbog toga, u toku usne hladne sezone često počinju da se osuši i kore. U tom slučaju je potrebno prilagoditi njegu, obraćajući pažnju na ishranu i hidrataciju. Ali prije nego što je potrebno ukloniti čestice keratinizirana kože i kandirano med je najbolji ručka, jer će piling biti i efikasna i nježan.

Ruku – krema s pčelinjim voskom

U zimskom vaša koža je posebno pogođeni utjecaj lošeg vremena, tako da je prva stvar koju treba zaštitu i obnovu. Pčelinji vosak – prirodni sastojak koji imaju omekšavanje, hranjiva i anti-upalni svojstva. To ne samo da pomaže ojačati zaštitnu barijeru kože, ali isto tako daje elastičnost i povratak mekoću.

To je razlog zašto, koji sadrži pčelinji vosak, koji pomaže koži da se odupre eksternim šokovima i suočavanje s njihovim posljedicama za prehlade savršen krema za ruke.

load...

Tijelo – med uređaj

Čak i Kleopatra koristi med i mlijeko kupke za očuvanje mladosti i elastičnost kože. Danas, takav postupak se organizuje kod kuće nije lako, ali postoji još jedan jednako efikasan način da se udovolji tijelu kožu korisna svojstva meda – cmyvaemy uređaj “zadovoljstvo meda” iz NIVEA. Ovo je brz i jednostavan način da se vlaže i hrane kožu za 24 sata. Lijek se primjenjuje za čišćenje, vlažne kože u samom tušem. Onda morate da ga oprati vodom, a onda odmah možete osušiti i obuci se. Nakon toga, nije potrebno da se prijave hidratantnu tijelo krema i čekati dok se ne apsorbira – koža je već natopljenom.