Mi eksperimentišu sa senke za očiSadržaj:

Kako obojiti sjenila da bi ekspresivnost i dubina pogled? Dijele jedan trik koji će vam pomoći da vizuelno potpuno promijeniti izgled koristeći najjednostavnije kozmetike.
Povratak na sadržaj

Trikove za efekt

load...

Smeđe oči – topla, meka, vrlo izražajan. Na pitanje kako obojiti sjenila u ovom slučaju, stručnjaci preporučuju da radije nijanse mekana i topla, a onda hladno odgovara loše. Najbolja opcija – bež, pijesak, smeđe boje. Ali za tamnu kožu najbolja opcija bi bila smeđe-maslinasto skale, sa vrlo tamnom kosom je dozvoljeno da koristi plavo-crne sjene. Ako imate fer kože, pitanje kako naslikati senke očiju, riješen je zelenkasto-tirkizno, svijetlo plavi, ali sa smeđe boje.

Nanesite make-up se preporučuje kako slijedi:

  • na površini gornjeg kapka potrebno je prvo nanesite lakši hladu, nakon čega je suma tamna olovka oko gornjeg kapka liniju trepavica;
  • svjetlo olovka je dovedena donjeg kapka, nakon čega hladu linija;
  • gornjim uglovima su doveli tamne senke za dubinu izgled, za svjetlosni efekt iste boje treba koristiti za bore stoljeća;
  • Maskara se nanosi u nekoliko slojeva.

Shadow plave i zelene oči

Mnogi smatraju da je plave oči – najatraktivnije, ali da li znate kako pravilno slikati? Složenost čini prisustvo širok spektar nijansi oči – sivo-plava, plavo-zelene boje, uobičajene plave, tamnoljubičaste-plavi.

load...

Izaberite nijansu bolji u hladnoj razmjera, za koje je potrebno uzeti pravo plava, siva, tirkizna, ljubičasta nijansama. Ali mnogo ovisi o tome kako sličnu paletu u kombinaciji sa bojom kose i oblik lica. Verovatno mnogo bolje da se farba plave oči pomoću sjene pijeska, zlato, bež tonovima.

Neobičan, lijep, rijedak boja – zeleni. Za takve oka je vrlo jednostavan, nenametljiv način, preopterećenja svoje tamne sjene i šljokice nije neophodno mora biti izabran. Pravilna upotreba bež, krem, zlatno-bijela, opalescentan svjetlo, bijele i ljubičaste sjene, je dobro prilagođen i boji šampanjca. Sve ovo čini oči više svijetao i atraktivan, divna u kombinaciji sa zelenom.

Najbolja opcija – to je ofarban zelene oči pune zlatnim tonovima. Takav make-up je pogodan za dan i za noćne sati. Ali za ekspresivni vrstu veštačke svetlosti je najbolje da se od terakote i tamno plava nijansa olovkom obris kafe ili marsh boje. Dobro prilagođen za stranke i ružičasto-ljubičasta nijansa, ljubičaste nijanse. Za poslovni sastanak je bolje da izaberete više miran ton.

Šminka Secrets za sive oči

Sive oči su neobično, malo hladu, pa podigni šminka je za njih jako teško, jer je potrebno ne samo da ih življe, ali isto tako ne kvari utisak boje. U ovom slučaju to je najbolje koristiti u svijetlim tonovima, kao što su nebo tirkizna, svijetlo sivo, nebo plavo.

load...

Nanesite nijansa je potrebno u nekoliko slojeva, i maska ​​torbe donjeg kapka, potrebno je koristiti konvencionalne prah čvrstim, neutralne boje.

Maskara se nanosi u nekoliko slojeva, ali prije nego što trepavice bolje spin, pa pogledajte će biti otvoren, izražajan.

Korištenje šminke za oči različitih vrsta

Da pravilno obojiti oči, važno je uzeti u obzir ne samo svoju boju i oblik lica, ali i tip oka. Kako se to radi? Vrlo jednostavno, sjedi pred veliko ogledalo tako da se svjetlost ne pao zbog osobe, i pravo u njega, onda je ogledalo. Pogledajte svoje lice, pogledajte sve detalje. Pogledajte kako su senke i utisak proizvodi. Zatim početi da slikam oči, ne bojte se eksperimentirati.

Uske malo oči treba da vizualno povećanje, napravite rez u pravom smjeru. Prava stvar za koristiti olovku, koje su se prijavile tanka linija na dva veka, sa malo odstupanje od linije trepavica, sve linije su lagano u hladu.

Ako je azijatski oči, treba ga malo drugačiji način. Nanosi na kapke svijetle sjene na vizualno povećanje, otvori oči. Nakon toga, obrve dodaju nijansu smeđe nijanse, a uz trepavice provesti debelu liniju koja mora biti u hladu.


Povratak na sadržaj

Kako slikati sitne oči?

Uz veliku pažnju je potrebno slikati male oči, što bi trebalo biti izdvojeno kako bi jasnije i još mnogo toga. Obično samo na vlasnike ovog oblika postoje brojni problemi sa kozmetike, kao što je ispravno odabrana boja i načinu primjene su u stanju da ih još manje, potpuno kvari utisak.

Stoga, šminke oko očiju treba pristupiti pažljivo, vodeći računa o svakom detalju. Mi moramo početi sa kako bi dali željeni oblik obrva, učiniti ih tanji, ali više izražajan. Linije obrva treba biti u skladu sa oblikom lica, a ne da se zamagle oči. Prije nego što počnete polaganje sjene potrebno je da koristite maskiranje alate koji vam omogućavaju da se uskladi ukupnu boji, oči više svijetla. Za to nam je potrebno da se prijave lakši nijanse (kao što su bež, slonovača, bijela, breskva), pod obrve, na unutrašnjem uglu da se poveća vizuelnu formu.

Pravilno primijeniti u sjeni je potrebno kako bi dobili V latinski, ali sa strane. Nakon toga je potrebno provesti mekom četkom od vanjskog kuta luka malo iznad pregiba očnu duplju. Tamne boje se primjenjuju samo na donje očne kapke. I iznad i ispod svih sjene treba primijeniti na nivo učenika, tamne ton treba glatko u hladu prema hram vizuelno ukloniti oka iz nosa i učiniti ga velikim i izražajan. Tu će biti i pravo da se prijave eyeliner ili olovke, s kojom je nosila tanku liniju od vanjskog ugla do sredine stoljeća, blago joj se sužava. Ona podiže kapke, što oči izgledaju otvorenije.

Prije nego što počnete nanošenja maskare, trepavice treba malo ih podesiti da pogleda boju kozmetički proizvod bi trebao biti tamne, svijetle nijanse se ne preporučuju. Applied može biti jedan ili dva trupa sloja.


Povratak na sadržaj

Prilagodite velike oči

Neki imaju tendenciju da se oči velike i vizuelno upečatljiv, ali šta je sa onima za koje takav oblik je problem? Paint takve oči moraju biti vrlo oprezni naglasiti sve svoje pluseve i minuse u red.

Vlasnici velikih očiju na umu nekoliko jednostavnih, ali obavezna pravila kada se koristi kozmetike. Sve linije mora biti glatka, vrlo tanka, delikatna, gotovo neprimjetan. Nanesite sjena i olovke linije su najbolje iz unutrašnjosti stoljeća, u isto vrijeme je veoma važna boja kozmetike. Svijetlim tonovima pastelnih nijansi se može odraziti oči sjaj, treba ih primijeniti samo na unutarnji kut. Ali tamne nijanse koje odgovaraju ton vrlo oka, naglašavaju dubinu i luksuz. Ink je potrebno koristiti vrlo pažljivo primijeniti samo na gornje trepavice u jednom sloju.

Okrugli i ispupčen oči

Okrugli oči treba da bude izduženog oblika, moguće je zahvaljujući tamne senke. Oni su primijenjene na gornji kapke, a na vanjskim uglovima preporučenih dalje nacrtati strelicu sa tamnim olovkom da ih hlad. Ne primjenjuju hladu sredinom vijeka, jer će to naglasiti samo ne vrlo atraktivan oblik oka, to je također nije poželjno koristiti bisernim nijansama sa iskrice, vrlo svijetao. U ovom slučaju, najbolje je izdvojiti uglovima pluća, ali dovoljno jasne linije.

Paint izbuljene oči je uvijek bio mnogo teže, jer je potrebno ne samo da se sakrije ispupčenje, ali i da daju oči atraktivan, misteriozna izgled. Moramo zapamtiti da je u svijetlim tonovima samo naglasio u ovom slučaju, sve nedostatke, ali po mraku – može sakriti ispupčenja, ali to učiniti više izražajne oči. Specijalisti u ovom slučaju ne preporučujemo upotrebu sjajna i mat sjene, dok ih treba primijeniti na unutarnji kut, zaklonivši prema obrvama. Tako da je moguće postići zanimljiv efekt koji u potpunosti prikriti sve nedostatke.

Mnogi ljudi ne daju toliko značaja za nijanse šminke. To je sa ovim osnovni alat, možete potpuno preobraziti ne samo izgled, ali i sakriti neke nedostatke, napraviti oči življe, izražajan i izgledaju – misteriozan.