Miris mačka: kako se boriti protiv toga?Sadržaj:

Mačke – izuzetno lijepa i slatka stvorenja. Oni su veliki drugovi, wonderful “strane” … pa čak i uhvatiti miševe! Kao što je poznato, “bez mačka nije život.” Svi vole mačke, ali ovi Furry “cuties” Ipak, postoji jedan vrlo značajan nedostatak. To je njihov miris. Sve drugo može da izdrži: ugrizao saksijama cvijeća, ožiljke namještaj, pa čak i sveprisutni krzno. Ali miris – vrlo nezgodna stvar. On lebdi svuda. Često već na ulazu može se odrediti koji je od stanovnika ima krzneni ljubimac. “Ukus” da mačke mnogih ljudi su alergični. Kako ukloniti miris mačka urin – zabrinutost mnogih domaćice četveronožnih ljubimaca.

load...

Ono što možemo učiniti za one koji su živjeli omiljena? Mogu dobiti osloboditi od miris mačka urin, ostavljajući vaš ljubimac kod kuće? Da li postoje univerzalni Shredder kako bi se izbjeglo to užasno smrad? Da li je moguće ukloniti miris jednom i za sve? Da vidimo da li takav alat je.


Povratak na sadržaj

Postoji li mačka “bez mirisa”?

Ako nemate mačku, ali zaista želite da imaju “nevonyuchuyu” rok, imajte na umu “vlasnik mačka” savjete. Oni sa sigurnošću reći da su mnogi rasnih mačaka je gotovo bez mirisa. Na kraju krajeva, oni su posebno izvedeni za ljude kojima je potreban mačka lasica i ne želim nikakve probleme. Neki od njih ne označiti teritoriju, to je u genima. Odabrati upravo ove mačke! Zatim uklanjanje neugodnih mirisa neće biti ozbiljan problem.

Sfinga. Ovo “čudovište” apsolutno ne smrdi i nema vune, od koje mogu biti alergični na ljude. Tako da je Sfinga je u redu s alergijama. Unatoč činjenici da je Sfinga je bez mirisa, toalet i dalje će trebati da se redovno mijenjati. Jer, čak i ako ne miriše mačka urin smrdi u svakom slučaju. Iako nije jak kao kod konvencionalnih mačaka.

load...

Druge rase koje su oslabili miris – Toyger, Kuril bobtail, Škotski fold, itd možete pitati prodavca koliko je potrebno mačka sterilizacije. Postoje stijene, gdje to nije ni potrebno.

Čak i nekoliko tipova. Mačka nije sklon označiti teritoriju, za razliku od mačka. Tako odabrati žena. Ako imate “dječak”, treba sterilizacije (naravno, ako se ne uzgoj životinja za uzgoj pasmine). Ipak, neki vlasnici žao za mačke, ostavljajući ih sa svojim “ljubavnom radost.” U privatnoj kući ili vikendici netaknuta mačka neće trajati toliko problema, ali u stanu. Naprotiv, mačka “dostojanstveno” će revnosno zaštititi teritoriju od drugih muškaraca mačaka da ste vi, kao vlasnik lokacije na dohvat ruke. Međutim, smrad … Smrad u uglovima kuće, na mjestu, na ogradi je u mogućnosti da jednostavno vozi li lud!


Povratak na sadržaj

Kako da biste dobili osloboditi od miris mačka urin?

Ona tvrdi da je miris mačke teško ukloniti. Odgovor je, to nije tako! Kako ukloniti miris mačka urin?

load...

Miris mačka urin osnovne čistiti mokro čišćenje, koji u prisustvu mačke kod kuće treba učiniti barem jednom dnevno. Ako imate posebno paperjast i “aromatične” ili mačka rase muško, to je najbolje za čišćenje dva puta dnevno, ujutro i navečer. Jedini način da se uništi proganja miris Cat.

Operite pragu kuće i ulaz bi trebao biti koristeći izbjeljivač rješenje ili “bijele”. Hlor miris može u potpunosti ubije miris mačka urin. Međutim, uz duže upotrebe, može ubiti mačka sama … Jer klora je vrlo štetan za disajnih organa kao mačke i ljudi. Dakle, za trijemovima i dvorište hlor savršen. Međutim, trebalo bi da koristite više “benigni” znači unutar stana ili kuće. Kako bi miris mačka urin? Uništi ga zauvijek nije lako, ali privremeno – je lako.

Ako čuvate mačke, treba odustati od osvježivači zraka i drugih parfimerija “izmišljotine”. Mačke, loš miris parfema, kao i miris klora.

Šta da radim? Kako ukloniti miris mačka urin? Ono što postoji konverter? Eliminirati neugodan miris će pomoći slab rastvor kalijum permanganata. Potrebno je da ih oprati mjesto, “dislokacije” miris, i sve ide. Neke žene koriste jod (nekoliko kapi u kantu vode). Jod – vrlo lijep mačka neutralizator mirisa. Još jedna pomaže vodikov peroksid i alkohol. Alkohol – veliki razarač svakog mirisa. To se može zamijeniti i votku. Pola litre votke treba razblažiti sa nekoliko kašika vode. Miris alkohola brzo nestaje kao fenola su nestabilna. Beat off jak miris može biti visoka koncentracija votke. Neki domaćice mačke pomoću octa. Ocat je takođe u stanju da ubije miris urina. Ovo je pomiješana s vodom 1: 4. Soda je savršeno čisti i dezinficira drvene podove i pločice. To pomaže da se eliminišu i žute mrlje.

Ako je mačka “gotova stvar” samo, treba odmah baciti papir na vrhu bari. Ona upija vlagu, a vi ćete morati da prvo s vodom, a zatim isperite rezidualni urin krpom natopljenom votke ili octenoj rješenje samo. Ovo je dobar lijek protiv neugodnih mirisa. Ako se “miris” dugogodišnji, ukorijenjen, onda neće biti dovoljno octa. Ubiti stari mogu namirisati samo izbjeljivač. Jednokrevetne, dvokrevetne upotreba “bjelina” u stanu neće štetno za zdravlje. Nakon hlor, kao što je već spomenuto, divan miris razarač.

Ponekad je sve tako “radi”, trebalo bi da nastavi u kozmetičke popravke. Jedini način da se miris mačka urin. Pozadine su u stanju da drži miris u jako dugo vremena. Dakle, ako imate mačku u kući, brinuti o “pranje” zidovi, barem u tome donjem dijelu. Za tu svrhu, pogodan mode bambus tapeta (imaju isti “savršeno” odgovara da izoštri kandže) i kaljeno staklo, plastika, pločice i ostali tvrdih materijala.

Kada je ustajao miris mačke u stanu više, možete koristiti alate već navedene u malim dozama. Da bi se održala čistoća i ugodan miris u stanu, mnoge žene koriste čaj ili kafa (koji može precizno popuniti pialochkah čorbe ili brisanje poda), bilje, ulja ukus lako koncentracije. Oni su bili u stanju da ubije miris neugodan miris Kat. Isto se odnosi i na sok od limuna. On je veliki neutralizator mirisa. Limun može eliminirati bilo loše miris.
Povratak na sadržaj

Šta uraditi ako je mačka “posrao” na kauču?

To je pravi problem, kao što je to u stanju miris mačka urin trajno vestsya u mekim tkanina kauč. Toliko da bi bilo neprijatno da spava. Da biste uklonili miris urina i potrebu da se ocat rješenje od 1: 4. Trebalo bi se primjenjivati ​​sa spužvom na mrlju, a zatim potopiti papir. Ocat ima mogućnost izlaza mirisnih spojeva. Onda vam je potreban da posuti mrlju soli ili sode bikarbone i ostavite da djeluje i suha. To će pomoći ukloniti sama mrlja. Ako je površina bezbojan, može se koristiti kao hidrogen peroksid razarač. Ako se boji tkanine, će se pojaviti mrlje.

U ovom slučaju, granica na običnu vodu. Može se koristiti i sok od limuna u niskim koncentracijama. Soda ostaci čisti četkom ili usisivačem. Drago mi je da ima dom i sredstvo za čišćenje parom. Uz takve jedinice nemate problema sa neugodne mirise. Inače, u svojstvu parni čistač može pasti kapljice soka od limuna ili drugih aroma malo masti, mirisa i onda ide brže. Za budućnost, meka površina treba zatvoriti vodootporan poponku.

Sve gore navedeno, možete dodati jednu stvar: najbolji način da se zaštite od neprijatan miris mačka urin – da navikne mačka u ladicu. Postoje čak i neke mačke koji idu na ljudski toalet. Oni nikada neće “pokvariti zrak” kod kuće. Tako da je miris u kući – prilično je pitanje obrazovanja vaše četveronožnih prijatelja. I Radivoja domaćice, naravno. Ako redovito čistiti svoje stanove, eliminirati miris mačka – i nije tako veliki problem.