Modularni namještaj za dnevni boravak – renesansu XXI stoljećaŽive u kući, po pravilu, zajedničku prostoriju gdje su domaćinstva provode svoje slobodno vrijeme zajedno, uzeti goste, slaviti praznike. Tako da je soba u kojoj se to može nazvati poseban, i zato treba da sastavi poseban način. Dizajn dnevni boravak mora biti dobro promišljen, a sama prostorija ispuniti sve funkcionalne zahtjeve i odražavaju estetske preferencije vlasnika.

Kada je u pitanju namještaj za dnevnu sobu, onda bi se moglo postaviti standard sliku: zid, a kauč, fotelje, kafu ili stolom za blagovanje. Da, naravno, ovaj skup je sasvim opravdano, jer odgovara našim koncepcije o praktičnosti i udobnosti dnevnog boravka. Međutim, čak i sobu s tipičnim set namještaja će pojedinac modularnog namještaja za dnevni boravak, bez kojih je nemoguće zamisliti moderan stan. Ono što duguje ovaj popularnost, i kako se razlikuje od prethodnog modela namještaja? Trebam li se odlučiti za glavne prostorije kuće je takav namještaj, a ako da, zašto? Hajde da otkrijemo.

Ono što je modularni namještaj?

load...

U svakodnevnom životu smo pretrpan sa puno stvari koje ne treba svaki dan. Da, i stalno traže stvari koje zahtijevaju skladišni prostor. To je samo za tu svrhu, i došli smo do sa modularnim namještajem koji jednostavno stvoren da bi ga zgodno da se stvari čak i na malom prostoru. Brojni ormari i ormari, komode i komode, police i police čvrsto zauzeo svoje mjesto u našim domovima. Pa čak iu novije vrijeme su zamijenjena žive monolitna apartmana, sa kojom je povezana stereotip glavne prostorije u kući situacije.

Ali čovjek – bio nemiran da stalno nastojati da svoje živote ne samo ugodno, već i lijepa. Osim toga, svi mi, iako i prate modne, ali žele očuvati individualnost (i svoje, a njegov dom). To je, kako bi se razbiti stereotip o situaciji i dnevni boravak je izmišljena modularni namještaj.

To je kao konstruktor djeteta, gdje iste dijelova se može kreirati svaki put nešto novo. Stoga, modularni namještaj omogućava različite načine za montažu elemenata i kao rezultat toga učiniti originalan i jedinstven enterijer. Svaki element modularnog namještaja (modul) – ovo je gotov proizvod, koji mogu dobro poslužiti kao samostalni komad namještaja. U isto vrijeme u kombinaciji jedan s drugim modulima mogu biti različiti, što vam omogućava da se stvori unutrašnjih poslova u skladu sa karakteristikama prostorije i ukusa vlasnika.

Iz istorije modularnog namještaja

load...

Kao što znate, na početku za proizvodnju namještaja i proizvodnje, to nije bilo. To je bio dugotrajan, mukotrpan posao koji zahtijeva veliku vještinu, a ponekad i poznati umjetnici talenta. Proizvodnja namještaja proizvoda nije bilo masovnih (pa čak i više in-line) karakter, jer svaki komad namještaja je bio jedinstven. Ovo danas namještaja se smatra antikviteta, ne toliko zbog visokih troškova od prirodnih materijala, ali zbog individualnosti i specijalni rukopis čarobnjaka.

Jasno je da vrijeme ne stoji i dalje, sve se menja: potrebe, sposobnosti i tehnologije. Došlo je vreme kada je, u namještaj potražnja porasla toliko da je postalo neophodno da svoju masovnu proizvodnju. Doprineli ovoj, kao i razvoj industrije: zamijeniti radionicu namještaja došao tvornice namještaja, kao i proizvodnja namještaja je masovne proizvodnje. Počeli smo da se masovno proizvoditi ormari, komode, police, a nakon njih i završio zidovi namještaja, hodnika i kuhinjskih setova. Glavna prednost ovakvog namještaja je postala pristupačnost: razumnu cijenu s vrlo podnošljivi kvaliteta. Glavni nedostatak – uniformnosti i standardizacije.

Ne zaboravite priču filma heroje “Ironija sudbine, ili da uživate u kupatilo!”: Namješteno sa istim namještajem, stan je potpuno izgubio svu individualnost. Isto namještaja zid se može vidjeti ne samo u svojim domovima, ali mnogi susjedi, rođaci i prijatelji. Osim standardne veličine takvih namještaja uvek nije dozvoljeno da organski staviti ga u stanu, a funkcionalnost serijske proizvodnje Garniture za dnevne sobe patio. Osim toga, krute konfiguracije namještaja nije ostavila nikakve šanse za dizajn interijera.
Zbog toga, mnogi proizvodnju namještaja poče da se kreće namještajem, sastoji se od pojedinačnih modula, tako da danas smo bili u stanju da živi set po svom ukusu i prema svojim potrebama.

Prednosti modularnih namještaja

Modularni namještaj za dnevni boravak ima funkciju kao što su nedostatak krutog konfiguracije. Možda, ova funkcija se može nazvati glavna prednost modularnog namještaja. Prosudite sami: uobičajena za sjedenje apartman (zid) ostariti, od mode, ali je i dalje nepromijenjen – u obliku u kojem je dizajner osmislio (ili, kao što smo sada reći, dizajner) namještaja. Najviše što možemo učiniti s njim je ažurirati fasadu ili zamijeniti ormara. Modularni nameštaj nudi priliku ne samo da se stvori željeni dizajn interijera, ali to promijeniti, pa čak i nadogradnju ako je to potrebno. Sve stavke ove slušalice je strogo međusobno usklađene. Prema tome, bez obzira na to kako su elementi nisu se, oni će uvijek izgledati kao jedna jedinica. Ovo dramatično povećava efikasnost i mjesta za sjedenje.

load...

Još jedna posebna prednost modularnog namještaja – neograničen broj artikala. Kupovinom ovog seta, kupac odlučuje za sebe koliko i šta tačno ormari, police i ormari će biti uključeni u to. Gotove modularni sistem po svom izboru će upotpuniti dodatne elemente koji se nazivaju ili postojećih objekata. Usput, ovi modularni sistemi ne samo da može varirati ambalažu, ali čak i promijeniti boju fasade i panela.

Zajedništvo modularnih sistema je također jedna od prednosti ovakvog namještaja. Zbog toga kvaliteta modularnog namještaja će biti mnogo jeftiniji od namještaja po narudžbi. Osim toga, standardizirani modularni sistemi mogu uklopiti u bilo zaustavljanja, a samim tim, oni se ne boje interijera promjene. Na primjer, ako je modularni namještaj za uglu dnevnog boravka, to je pogodan ne samo raspoređeni u jednom određenom dijelu prostorije, ali i prilagoditi dnevni boravak prostor. Osim toga, kada se mijenja dizajn tzv tranformer sistem će učiniti bez kupovine novog namještaja.

Drugosti

Koje su razlike između modularnog namještaja iz tradicionalnih i dalje popularan zidova, na promjene koje je došao? Strogo govoreći, zid je skup ormara nadzor blizu jedni drugima i odlaže uz zid. Ormari su dizajnirani za različite svrhe i različite širine, ali iste visine i dubine. Modularni nameštaj se može sastojati od elemenata različitih visina i različitih dubina.

Osim toga, bilo koji skup od modularnog namještaja može se povećati, to jest, da biste dodali nove module na njega. Pored toga niša ispod TV u ovom setu mogu se mijenjati, kako u dubinu i širinu i visinu. Ipak, za razliku od modularni namještaj zidova slušalice nije opremljen ormarima (kupac, ali po želji mogu biti upotpunjeni).

General model namještaja omogućuje značajne uštede zamjenom ili dodatne kupovine potrebne stavke. A s obzirom na sve njegove prednosti i mogućnosti, kao namještaj može se smatrati ne samo modernu alternativu za dosadne i zastarjele zidova, ali i instrument transformacije unutrašnjosti. Eksperimentirati i tražiti svoje verzije životnog prostora organizacije. Modularni sistem za dnevne sobe će biti za vas jedan od najboljih asistenata u to nije lako, ali to uzbudljiv posao.