Mršavljenje ruka – brzo i efikasnoSadržaj:

Kada je obično gubljenje težine malo pažnje posvećuje se ruke. Glavni problem područja ženskog tijela je oduvijek smatran kuka, struk, stomak, zadnjica. Međutim, barem onoliko masne ćelije i da je u našim rukama, naročito u njenu gornjem dijelu. Obično, gubitak težine brzo, prvo se odnosi na težinu od ovih problematičnih područja – oko struka, bokova, stražnjice, abdomena. To je zbog činjenice da je tijelo, u akumulaciju masti, prevozi i učvrsti na prvom mjestu, to je bio tamo. Ali na području ruke, ramena i nadlaktice masti dolazi samo kada već postoji snažan skup velikog broja viška kilograma. Ali i odložio dodatnih masti u rukama već dugo vremena, oni nisu tako lako baciti.

Za efikasno mršavljenje u ruke neće biti dovoljno samo vježbe snage s bučicama, ali bez njih, takođe, ne mogu. Mršavljenje ruke će se dogoditi samo kada je smanjen postotak masti u tijelu. To je, za efikasno mršavljenje, ne samo u rukama, ali i celom telu, neophodno je da se u skladu sa tri pravila: ishrana ili prehrana, kardio i aerobne vježbe, težina opterećenja na određene grupe mišića. Uz isključenje bilo koje od pravila, proces mršavljenja može značajno usporiti u svim dijelovima našeg tijela, ali u isto vrijeme poštujući sva tri pravila, možete brzo i lako postići rezultate.

load...

Dijeta i pravilnu ishranu

Kako bi se izgubiti težinu u ruci, morate staviti na dijetu za cijelo tijelo. U suprotnom – nema šanse! Pravilna ishrana ishrana organizma u cjelini nije toliko važno kao vježba. Možete odabrati bilo dijete, po svom nahođenju, korist od njih sada nudi mnoge, i svaku epruvetu o njegovoj jedinstvenosti i izuzetnu efikasnost. Ili, ako ste neprijatelj teško i agresivno dijete, samo pokušaj da se pridržava načela dobre ishrane: Jedite zdravu hranu, proizvod se tretira kuvanjem ili pari, piti mnogo tekućine dnevno – ne manje od jednog i pol litara.

Potrebno je da se u potpunosti eliminirati iz ishrane šećera i slatku hranu, gazirana pića i konzerviranog voćnih sokova. Izbjegavajte alkohol u bilo kojem obliku, ali ako ste došli na zabavu, možete priuštiti male količine suho vino. Pušenje također šteti organizmu narušava metabolizam i cirkulaciju krvi, ubrzava procrastinating šljaka. Za ispoljavanje rukama reljefa potrebnih za obavljanje vježbe snage usmjerene na mišiće će rasti. Kako bi se osiguralo djelotvorno izražavanje mišića reljefa, vredi jesti hranu bogatu proteinima i proteina – nemasno meso, kao što je teletina ili piletina, meso, riba i morski plodovi, jaja, nemasnog mlijeka i mliječnih proizvoda.

Veoma korisno se takođe koriste i povrće, posebno svježe. Kupus, koji bi trebalo da se konzumira svakodnevno, zamjena jednog od svojih obroka, je vrlo efikasan fat burner, dobro čisti probavni trakt. Ali plod treba biti oprezan. Jasan lider u upotrebi jabuke, ananasa i citrusa, a naročito grejpfrut, koji također smanjuje apsorpciju masti iz hrane i uzrokuje propadanje već deponovanih masti. To nije potrebno koristiti slatkog voća: grožđa, višnje, banane. Nemojte zaboraviti io vode, koja može učinkovito očistiti naše tijelo, ubrzati metabolizam, hrane kožu vlagom i ostavite ga podatnom čak i nakon gubitka težine.

load...

Vježba za mršavljenje ruke

Najefikasniji vježbe za mršavljenje ruke – kombinacija vježbe i opterećenja moći u svojim rukama sagorijevanje masti. Dobar set vježbi pokupiti bilo koji fitness centar, ali da se upuste u fizičku aktivnost za mršavljenje u rukama vas i kod kuće. Za tu svrhu dvije vrste bučice morate kupiti – upaljač oni (pod 2 kg), a drugi – teže (2 kg). Bolje da li će teška težine varirati u težini, odnosno, možete dodati puno dodatnih tuca palačinke.

Sagorijevanje masti

To svetlo bučice su usmjerene na sagorevanje masti, gubitak težine u rukama i intenzivna zatezanje mišića i kože. Za početak, ako ruke nisu navikli na opterećenja, potrebno je da se kreten u funtu ili kilogramu. Najefikasniji je da se spali masti i smanjenje obima ruke će biti aerobik, posebno boks aerobik. Princip leži u činjenici da su simulirani kretanje boksera u ringu, ti se na svjetlo kreten. U ovom slučaju, sve vježbe se rade u vrlo aktivan uvećanim trajanjem pod ritmičkim muzike. To vam omogućuje da efikasno zategnite mišiće i kožu.

To bi trebalo da izvrši vježbe usmjerene na gori masti. Njihova glavna razlikovanje karakteristika je da treba obaviti brzo i energično. Ako se osjećate umorno i ne može obavljati potrebnu količinu vježbanja, bolje je uzeti manje težine, na primjer, 500 grama, ili rade vježbe na prvi bez bučica.

  • Uzmite svjetlo kreten, podignite ruke. Spustite ruke, savijanje ih pod pravim uglom na razini ramena. Potrebno je izvesti uz kratku pauzu za tri seta od 30 pokreta, dok ih izvršava brzo i energično. Na kraju vježbe ćete osjetiti peckanje u biceps, a to će biti signal na činjenicu da je mišić zategnuti.
  • Uzmite svjetlo kreten, ruke u stranu u visini ramena. Blago savijte laktove, kao da formiraju polukrug, ruke direktno paralelno sa podom. Donja dizanje ruke dole i nazad, a ne iznad ramena, čineći pokret Slično maše krilima ptica. Pokret treba obaviti brzo i energično, rade tri seta od 30 vježbi.

rast mišića

load...

Rast mišića nije ništa manje efikasna za mršavljenje ruke od spaljivanja masti i zatezanje. Činjenica da je mišića, povećanje obima i kupovne moći, pomaže da se spali masti brzo oko njega. Po prvi put nakon početka vježbanja možete primijetiti povećanje obima rukama, međutim, to je normalna reakcija. Nakon toga, mišić počinje da gori masti oko njih, i obim ruke se smanjuje, redrawn prekrasan mišićne olakšanje.

  • Najefikasniji trening težina je push. Ležati na podu, odmarajući noge na prstima. Ako je tako teško izvesti sklekove, pokušajte da kleknu. Ruke šire od ramena. Iscijediti tri seta od 10 puta. Kasnije, možete povećati količinu vježbanja.
  • Dobro će biti vježbe za triceps – push-up sa uskim pomak ruke. Pritisnite gornji dio ruku na tijelo, sa svojim rukama usko. Ove sklekove složeniji u njegovoj primjeni od prethodnih, ali su efektivno pomoći izgradnji mišića tricepsa da žene najviše problematična.
  • Take teži težine – ne manje od 1 kg za početak kasnije može povećati masu. Ispružite ruke iznad glave gore. Laktove treba fiksirati u stacionarnom položaju i bend ruke u smjeru natrag i dolje u lakat. Vježba ponovi 10-12 puta za tri seta. To pomaže jačanju mišića tricepsa, manifestacija primjetno olakšanje.
  • Neke dobre vježbe se također smatraju mahi – naprijed i postrance. Da biste to učinili, da kreten, proširiti ruke ravno ispred sebe i podignite ih do nivoa očiju. Za ljuljačke u stranu da se razrijediti direktno ruku pod ruku od tijela i na nivou očima ili ušima. Ove vježbe treba ponoviti 10-12 puta za tri seta. Nakon koraka naprijed i sa strane, to je potrebno učiniti ovu vježbu: startnu poziciju – kao u mahah u ruci, ruke se podižu na razinu očiju. Nakon toga bi trebalo da se podigne do zaustavljanja i niže na početne pozicije oko 10-12 puta tri pristupa.

Plivanje za mršavljenje ruke

Vrlo efikasan, pogotovo za mršavljenje u ruci, pliva. Ako vrijeme dozvoli godinu dana, možete plivati ​​u vodama, posebno u moru. Otpor valova dati dodatni teret koji nije u stajaće vode. U hladnom vremenu, to je korisno da se pretplatite na bazen.

Mnoge žene su dobri plivači prsno, treba naizmenično intenzivan prsno i mirnije. Standardne dužine bazena je obično do 25 metara, u ovom slučaju, trebalo bi plivati ​​bazen u jednom pravcu sporo, a drugi – brzo. Ako plivati ​​u olimpijskom bazenu, pliva prsno na različitim tempom pola bazena.

Vrlo dobar i puzati kao muškarac. Evo, intenzivnije kretanje ruke koje će nesumnjivo olakšati njihovu zatezanje. To je i da naizmenično između ove dvije vrste plivanje – crawl i prsno. Možete čak i plivati ​​sa specijalnim noževima za ruke, u ovom slučaju, bilo koji stil plivanja će biti na snazi ​​do gubitka ruke težine.