Najbolji lijek za rast kose – ricinusovo uljeSadržaj:

Ricinusovo ulje je prirodni ili izveden iz sjemena ricinusa. To je obično gusta i bilo potpuno bez boje ili ima blijedo žutu boju. Istorijski, ricinusovo ulje se koristi u gotovo u cijelom svijetu da pomogne sa raznim bolestima kože. Ricinusovo ulje za rast kose mogu se koristiti.
Povratak na sadržaj

Da li je korisno ricinusovo ulje?

load...

Sadrži veliku količinu ricinoleic kiseline. Ovo kiselina je vrlo efikasan prirodni antibakterijsko i antigljivično. Ovo pomaže u sprečavanju bilo gljivica ili bakterija, inhibirajući rast kose.

Ricinusovo ulje ima visok sadržaj oleinske kiseline, koja hrani i same kose i kose folikula.

On ima jedinstvenu sposobnost – da duboko prodre u kožu, što je jako dobar efekat na rast kose.

Ali, ricinusovo ulje se često previđa zbog izuzetno gusta i lepljiva dosljednost. Ako ste u potrazi za jeftin, prirodnim sredstvima za rješavanje brojnih problema sa kose, ricinusovo ulje je vrijedan vaše pažnje.  Pratite naše savete, i vaša kosa će opet biti zdrav i lijep.

load...


Povratak na sadržaj

Prednosti i korištenja ricinusovog ulja

Ulje za rast kose

Zbog svojih svojstava protiv starenja, ricinusovo ulje se može koristiti za stimulaciju rasta kose. To se postiže povećanjem cirkulaciju krvi u vlasište, što poboljšava protok hranjivih tvari za kosu.

Budući da je ricinusovo ulje ima gustu konzistenciju, može se miješati s kokosovim ili maslinovo ulje u omjeru 1: 2. Podijeliti svoj kosu u redove i nanesite mješavinu ulja po rad. Omotajte glavu u 3-8 sati. Onda oprati. Što morate učiniti ovaj postupak 3-4 puta tjedno za mjesec dana.

Zasićene boje

Ricinusovo ulje se može koristiti da bi vaša kosa bogatije i tamnije nijanse. Efektivna hidratantna ricinusovo ulje i nutrijenata će pomoći vašoj kosi da zadrži suštinski vlage, čime je tamnije boje i više zasićenih.

load...

Dodajte kap ricinusovog ulja veličine graška u vaše dopuštenje-u uređaj i koristiti ga nakon svakog šamponiranja.

Zaštita

S obzirom na sposobnost ricinusovog ulja da se stvori zaštitni omotač duž osovine kose, može se koristiti za kosu glatkom i sjajnom.

Da bi se to brave sjajniji, koristite ricinusovo ulje kao vruće ulje maske 1 put tjedno. Ne donese takvu masku prečesto, kao vlasište može postati masnu.

Protiv opadanja kose

Gubitak kose može nastati zbog mnogo razloga, kao što su produženi bolest, loša ishrana, genetika i drugi. Ricinusovo ulje se može koristiti kao sredstvo da pomogne vratiti snagu sa kosom, i kao antimikotik i antibakterijski agens koji može spriječiti bolesti poput seboreje, lišaj i folikulitis.

Za liječenje gubitka kose, nanesite ricinusovog ulja na koži glave 2 puta nedeljno po 30 minuta prije tuširanja.

Protiv ispucale vrhove

Ricinusovo ulje, poznato koja će pomoći split završava pod kontrolom kada se koristi kao tretman. To je zbog toga što mnogi od hranjivih tvari sadržanih u njima, uključujući vitamin E, omega-6 masne kiseline i esencijalne aminokiseline koje prodiru u suhu i oštećenu kosu folikula.

Da biste spriječili sekciji vrh temeljito miješati ricinusovog ulja s bilo lako ulje (kao što su ulje jojobe ili maslinovog ulja), a zatim glatke pramenove i distribuira mješavina ravnomjerno preko krajevima.

Štednja vode

Ricinusovo ulje se obično nalaze u mnogim proizvodima za njegu kose zbog svoje poznate sposobnosti da zapečati vlage u folikula.

Dodajte ga u šampon i koristiti ga sa svojim uvojcima su dodatno navlažiti.

Perut ili suho vlasište

Baktericidna i fungicidnim svojstvima ricinusovog ulja čini ga idealnim za liječenje peruti.

Nanesite direktno na suho vlasište prije pranja.

Hidratantna i zadebljanje

Omega-6 masne kiseline sprečavaju osušite uvojcima. Redovna upotreba ricinusovog ulja će ih deblji.

To je najbolje koristiti nerafinisanog ricinusovo ulje kao tretman vruće ulje i masirajte vlasište da stimuliše rast kose. Ostavite masku za noć i stavite plastičnu kapu za efekat je bio maksimalan. Temeljno isperite sljedećeg jutra.

Zbog svega navedenog savete, jeftino eliminirati uznemirava vaše probleme kose, očuvanja zdravlja i ljepotu vaše kovrče.