Neka nas uvijek biti očaravajući: riješi pogrešne hrane!Vaš prvi koža lica će dati signal da odabrana pogrešna ishrana: put primjetiti joj signale i akciju.

Najbolja stvar o svom zdravstvenom stanju i psihološko stanje kaže da je na koži. To će biti veliki pokazatelj onoga posljedice ostaju lude zabave, nedostatak sna i loše ishrane.

load...

Ne bi trebalo da slijepo oslanjati na skupe kreme, jer oni donose samo privremeno učinak i odlučuje, a ne sve probleme kože. Daj joj ljepota može biti samo uz pomoć pravilne prehrane i zdravog načina života, kao i redovne kozmetičke njege također ne treba zaboraviti.
Danas, mnoge žene koriste šminku da se sakrije nepravilnosti koje se javljaju zbog nepravilnog ishrane. Bolje je da se otkloni uzrok – onda koža će zablistati za čistoću.
Pričajmo o najčešćih problema kože 5: mislim da je zbog svog cilja, i naučiti kako se nositi s njima.

Šta da radim kada je koža blijeda?

Razlog za to vjerojatno leži u zlostavljanju ili pretjerana dijete hir fitness. Međuzbir jedno tijelo Tvoje gubi željeza. Bez mesa, ugljikohidrata i vlakana kože razboli. Usput, željezo se apsorbuje i gore u slučaju kada je, tokom obroka konzumira hrana bogata kalcijumom, kada konzumira čaj ili kavu.

Da bi se situacija popravi, možete započeti dan s kakao napitak, zaista bogata gvožđem. Možete dodati jelima peršun, susama, često jedu halva, kikiriki, suhe marelice.

Šta da radim kada proreda i pahuljast kože?

Razlog za to je da vaše tijelo nedostaje vitamina A. Ne zaboravite da masne hrane ne daju da efikasno apsorbira, tako da je potrebno ograničiti svoju potrošnju ishrane.

load...

Da popravi ova situacija, trebalo bi da pokušate jesti više namirnica koje sadrže velike količine beta-karotena, “proizvodnju” vitamina A. U ovom slučaju, hrana je i dalje moguće koristiti masti, ali samo životinjskog porijekla, kao što su kreme ili maslac. Zatim, beta-karoten se dobro apsorbira.

Kako se nositi sa proširenim porama?

Razlog za ovaj problem je, opet, u ishrani, ako hrana koju redovno jedu puno kobasice, masne i slane namirnice, budite spremni na činjenicu da tijelo nema dovoljno vitamina P i bioflavonoida.

Da bi se to dalje s ovim problemom, odustati od svih gore navedenih hrana, napraviti izbor u korist svježe voće, bobičasto voće i povrće. Posebno aktivni treba konzumirati da sadrži najviše vitamina P: agrumi, trešnje, maline, ribizle, kajsije – dan preporučujemo da ih jesti u količinama od ne manje od 600 g

Kako se nositi sa žućkasto ten?

Tipično, takvo stanje kože povezano sa probavnih tegoba: to uzrokuje gušavost, odnosno kršenje mikroflore. Dakle, potrebno je da se ograniči potrošnja slatkiša, muffina i konzervi.

load...

Da biste riješili sallow ten, što trebate učiniti mikroflore ravnoteža restauracije: dobiti droga tretman se slobodno prodaju u ljekarnama. To mora biti učinjeno u roku od 7-10 dana, u najmanju ruku, a onda bi trebalo da revidira svoj jelovnik. Za korisne bakterije ne postoji ništa bolje fermentirani mliječni proizvodi, svježe voće i povrće, ali oni neće preživjeti ako se ishrana su konzervirane i pušio.

Kako se nositi sa prvim znacima starenja kože?

Mogući uzrok rano starenje kože – nedostatak “vitamin mladosti”, E – vjerujte mi, tako da se zove ne uzalud. U ovoj situaciji, potrebno je da pažljivo odrediti dijetu. Dakle, proizvodi koje treba poduzeti da se poveća vitamina A u organizmu, neutralizirane hrane, se koristi za proizvodnju vitamina E, i obrnuto. Zbog toga bi trebalo odmah odlučiti kako taj problem treba ispraviti na prvom mjestu – starenja ili ljuštenje kože.

Da ispravi situaciju, morate uzeti nerafinisano biljno ulje i tokom godine da ih popuniti sve salate upotrebu povrća. Samo bocu treba držati u tamnom ormaru, i svaki put da se zatvori čep. To će pomoći spriječiti uništavanje vitamina E kada je izložen u zrak i svjetlost. Potrebno je često jesti hranu koja sadrži ovaj vitamin, kao što su žumanca, mlijeko, avokado, bademi.