Non-hormonskih kontraceptivaSadržaj:

Jedan od najvažnijih pitanja u životu svake žene je zaštita od neželjene trudnoće. Abortus je veoma opasno i uzrokovati nepopravljive posljedice ženskog tijela. Trenutno, međutim, ginekolozi utvrditi samo rast abortusa, uprkos činjenici da postoji mnogo načina da se zaštite od neželjene trudnoće. Žene su namjerno izloženi abortus i njihovo zdravlje u velikoj opasnosti.

load...

Glavni razlozi za ignoriranje različita sredstva kontracepcije su obični lijeni pronaći odgovarajući način, a žene se nadaju da trudnoća neće dogoditi. Mnogi jednostavno ne znaju mehanizam djelovanja različitih metoda kontracepcije ili se oslanjaju na pouzdanost kontracepcije ritma. A mlade majke se plaše da koriste za vrijeme dojenja kontrola rađanja kontraceptiva, misleći da oni prodiru u mlijeko i utiču na bebu.

Danas, postoji mnogo načina da se zaštiti od neželjene trudnoće, uključujući i vrlo popularan među ženama koristiti vaginalete.

Povratak na sadržaj

Vaginalete: mehanizam djelovanja, prednosti i mane

load...

Vaginalete su nonhormonal kontraceptiva koji sadrže aktivne tvari koje doprinose oštećenje i uništenje membrane spermatozoida koji vodi u smrt.  Takve aktivne supstance se nazivaju spermicid, njihova uloga u sastavu vaginalete ili Benzalkonium nonoksilol raditi. Ove supstance štetan uticaj na spermu, a pored toga, formira vrlo tanki sloj na zidovima vaginalne sluznice.

Ovaj film ne samo da obavlja zaštitnu funkciju, ali i formira zadebljanje cervikalne sluzi u kanalu, koji također značajno smanjuje aktivnost sperme. Dakle, postoji posebna barijera koja sprečava prodiranje spermatozoida u matericu. To je razlog zašto ne-hormonske pilule za kontrolu rađanja su kontraceptivno sredstvo.

Vaginalni kontraceptivi imaju mnoge prednosti. Oni imaju antimikrobno i antiupalno, štiti od raznih bolesti, spolno prenosivih bolesti.

Vaginalete mogu se koristiti kod žena u prisustvu ozbiljnih bolesti kao što su mioma, u kojoj je kontra-hormonskih kontraceptiva. Pored toga, oni se mogu koristiti za žene nakon porođaja i tijekom dojenja, kao i nakon abortusa, a ako ne možete koristiti IUD. Pored toga, ovi fondovi imaju gotovo nema nuspojava.

load...

Dakle, s mnogo prednosti, ne-hormonske pilule za kontrolu rađanja su vrlo povoljno, sigurno i efikasno sredstvo kontracepcije za mnoge žene.

Nedostaci ne-hormonalne kontracepcije metode uključuju sljedeće:

  • oni se ne preporučuju za upotrebu svaki dan, ili u vagini može uzrokovati gušavost;
  • U rijetkim slučajevima, može doći do neželjenih efekata, a to je alergijsku reakciju na spermicida i iritacije kože;
  • ova sredstva treba primijeniti neposredno prije odnosa;
  • ne treba uzimati dok tretmana vode.

Povratak na sadržaj

Vrste nehormonske pilule za kontrolu rađanja

Aktivna supstanca – Benzalkonium klorid

  • “PHARMATEX”.

Ovo kontraceptiv je najčešći i vrlo je popularan među ženama. Kao dio ovog preparata kao aktivne supstance sadržane Benzalkonium klorid. Proizvedena aktivni lijek ne samo u obliku vaginalnih tableta, ali i čepići, kreme, vaginalni tamponi, i perlama.

“Farmateks” je na snazi ​​za 3 sata. Lijek ima antimikrobno, antiseptičko i anti-upalni svojstva koja je sredstvo ne samo da sprečava trudnoću, ali i štiti od raznih bolesti, spolno prenosivih bolesti. Ima izražen učinak protiv klamidije, Neisseria gonorrhoeae, Candida, Trichomonas, herpes virus, i raznih gljivica.

Lek “PHARMATEX” ne prodire u krv i mlijeko dojilja, ne utiče na mikrofloru vagine, ne krši hormonski i menstrualni ciklus žena.

  • “Ginekoteks”.

Po svojoj akcija je sličan droge “farmateks”. Ima spermicidnog, anti-gljivične i antiseptičko dejstvo, čime zaštite žena od rizika od dobijanja raznih infekcija, spolno prenosive bolesti.

“Ginekoteks” posluje efikasno za 4 sata. To ne vrši nikakav uticaj na mikrofloru vagine i ženskih hormona, ali ima neke kontraindikacije: upala vagine ili coleitis, preosjetljivosti na lijek, iritacije sluznice vagine i maternice.

“Ginekoteks” treba kombinovati sa upotrebom IUD ili vaginalni dijafragme. To će povećati svoju efikasnost. Ne preporučuje se za upotrebu nakon spolnog odnosa ispiranje sapun, kao sapun može uništiti sadržane u formulaciji aktivnog sastojka, čime se smanjuje svoje kontracepcijske efekt.

  • “Tratseptin”.

Ovo je efikasan za kontracepciju lijek koji sprečava neželjene trudnoće. U svom sastavu sadrži aktivni sastojak Benzalkonij klorid, koji je spermicidnog i ima učinak dezinfekciju.

Ona ima neželjeni efekti koji se mogu javiti u obliku pojava osjećaj svraba i gori u vaginu. Osim toga, ovaj lijek ne treba koristiti u prisustvu cervikalne erozije i kolpitov.

Aktivne supstance – nonoksilol

  • “Patenteks Oval”.

Kao dio pripreme kao aktivne supstance sadržane nonoksilol. Ovo kontraceptivni agent uzrokuje uništavanje spermatozoida i ima antimikrobno, antivirusno i antifungalna aktivnost. To ne izaziva alergijske reakcije.

  • “Kontseptrol”.

Kao dio pripreme kao aktivne supstance sadrži nonoksilol, što je štetno utiče i štiti spermu od raznih infekcija i bolesti, spolno prenosive bolesti. Nakon uvođenja “Kontseptrola” Nemoguće je da izvrši vagine toalet za šest sati.


Povratak na sadržaj

Opća an_3 za primjenu vaginalete

Uputama proizvođača su uvijek preporuke za korištenje određene droge. U osnovi tablete za kontracepciju da se ubaci duboko u vaginu za 10-15 minuta prije seksualnog odnosa. Paket može biti priložen aplikator za praktično administraciju tableta.

Većina proizvođača tvrde da je kontracepcijske efekat lijeka može trajati više od 40 minuta, ali dokazi pokazuju drugačije. Stoga je vrlo važno prije nego što svaki seksualni čin da uvede novu tableta za rodnicu, čak i prije seksa ponovo.

Pre upotrebe vaginalete treba obratiti pažnju na preporuke o pravilnoj upotrebi kontraceptivnih sredstava, producent podataka. Vrlo često, kada je njihova upotreba zabranjena tretmana vode za ličnu higijenu znači za neko vrijeme prije i nakon spolnog odnosa.

Ako, nakon uvođenja tableta seksualnog odnosa nije počela za 2 sata, onda je imperativ da se uvede novu dozu lijeka. Da je ova činjenica je glavni nedostatak korištenja ove metode kontracepcije. Pacijenti kažu da su se isporučuju na takav način od neočekivanog seksa. Ovom metodom kontracepcije trebate planirati seksualni čin, ali to nije uvijek moguće.

General kontraindikacije za upotrebu nehormonske vaginalete su vaginalne upale, preosjetljivosti na lijek, erozija vrata maternice i bolesti urogenitalnog sistema.

Neki vaginalete u primjeni može izazvati peckanje u vagini. Mnogi proizvođači tvrde da je to normalno, iako se preporučuje u takvim slučajevima da se zaustavi dalje korištenje droga.

Prije nego što koriste kontracepciju, budite sigurni da se obratite ginekologu koji će vam pomoći ne samo odabrati pravi odgovarajući način, uzimajući u obzir individualne karakteristike organizma, ali i da dobiju smjernice za njenu primjenu.