Originalne ideje: suspenzija sjedište za vrtSadržaj:

Svi oni koji imaju kuću ili mali prigradskom području, oni znaju koliko je važno da se stvori dobrodošlice atmosferu ne samo u kući, ali i oko nje. Odlična ideja za vrt – suspenziju sjedište, koji se ne samo ukrasiti područje u blizini vašeg doma, ali će biti za vas veliko mjesto za opuštanje – Uvijek je zadovoljstvo da provede veče u vazduhu u udobnom okruženju. Pričajmo o tome kako napraviti takvu stolicu rukama.

load...


Povratak na sadržaj

Fotelja sa poklopcem

Prva verzija spuštenog sjedala – sa poklopcem. Nikakve poteškoće tu i tamo posebno će trebati malo vremena i mali arsenal. Prije svega, korisne obruč od čelika (∅90 cm) i dobro tkanine snagu i pol do tri metra dužine. Osim toga, kupovina dublerin ili ne-tkanih materijala, kao alternativu, možete uzeti pantalona pletenicu. To će se osam metara sling i željeza prsten kroz koji će biti sjedište pričvršćen za strop. Korisno i metalne kopče (4 komada) i šivanje pribor, centimetar i škare.

Prva faza – šivanje torbu. Nastupa sa svojim rukama njegova rezanje, biti vrlo oprezni da ne žuriti – zbog nepažnje morate ponovo promijeniti sve. Ako niste odlučili na tačnu veličinu, možete ostaviti dodatak malo više – oni se uvijek može smanjiti.

Dakle, uzeti tkaninu rez i izboriti od toga dva kvadrata jednake veličine: dužinu i širinu pola metra. Svaki dio se sastoji od četiri puta. Napomena iz centralnog ugla četvrtog kruga čiji je radijus je 65 cm. Marks podvući crtu i početi izrezati krug identičan parametara. Sada okrenuti iz krugova formiraju četiri centimetra unutar i povući liniju.

load...

Drugi korak – označiti rupe za traku. Nosimo to u prvom krugu. Preklopite materijal četiri puta, i željeza. Fokusirajte se na naborima. Prva dva reda će biti nagib u odnosu na preklop i četrdeset pet stupnjeva, a druga 2-30. Napominjući uglova, proširiti krug i ponovo peglam ga. Sada osi mora biti pokazivači na lokacije od utora ispod trake.

Formirane na osi označite sve slotove. A pravougaonik sa visine od petnaest centimetara, širina – deset. Unutar ove kutije je potrebno da se napravi raspored u obliku slova Y, to je za nju i moraju se smanjiti. Savijte krugovima zajedno i voditi računa da se konac različitih kapital često ne podudaraju, onda poklopac će zadržati boljoj formi. Označenom krug se nalazi na vrhu. Sada ih zajedno i napraviti rez na prvom i drugom krugu.

U četvrtom koraku je savijena “latice” rupa formirana na pogrešnoj strani. Obkleyte pravougaonik međupodstava ili Dublerin – potrebno je osigurati da se tkanina ne raspada. Onda vršimo punu priključak, koji se nalazi na rubu otstrachivaem, povlačenju nekoliko milimetara.

Peta faza – povlače malo od ruba (četiri centimetra), potrebno je šivenje dva kruga zajedno, ostavljajući otvor za umetanje obruč. Dodatak urezane, dajući joj nazubljene oblik na perimetru. Sada trebamo okrenuti prema van poklopac i pritisnite ih. Onda vam je potrebno smanjiti na trake i padding poliester korice njihov obruč. To se najbolje vrši u dva sloja. Spremni za upravljanje okvir, umetnite poklopac. Sada šiju kružni dijelova, krećući se do ruba prstena. Moramo sašiti na udaljenosti od sedam centimetara od ruba.

load...

U narednoj fazi je unutra ispostavilo ruba rupe, koja se još nije šivana – to je ostavio posebno za umetanje obruč. Zatim urezana naknade i šišanje ih zajedno sa prednje strane; Oni ne treba da narušava ukupnu geometriju kruga. Sada šiju rubova, i prostrochite ih na šivaću mašinu, koračni natrag nekoliko milimetara. Opet, pomaknite obruč do gotovog ruba i baste poklopac semisantimetrovom udaljenosti.

Mi smo se već privodi kraju. Cut siptepon u utore i gurnite ga u poklopac i snimiti sve teme. Skrivena šav, baste otvor na rubovima. Onda vam je potreban da se ojača poklopac na okvir. To se može učiniti prostegivaya svoje ruke na gotove plan. Nakon svakih pet šavova gušća zategnite čvor. Još jedna serija šavova su ušivenim na udaljenosti od šest ili sedam centimetara od prethodnog – guste tkanine moraju slobodno okupiti u mekim naborima.

Sada smanjiti remen za četiri dva metra dijelu i krajevima oplavte iznad vatre. Prolaze kraj linije u otvor i oboriti da formira petlju. Cleave igle, prostrochite. Ova operacija se mora ponoviti sa svakim povezu. I na kraju slobodne krajeve remena je navojem u pripremljene prije kopčom, a onda – na plafonu prsten i još jednom u bravu. To će pomoći da se regulirati visinu stolice. Prsten će također donijeti svaku od linija u jednu suspenziju.

To je to – stolica je spreman! Ovo je najjednostavniji verzija stolice onih stvari koje možete učiniti sa svojim rukama, jer tu je u osnovi samo jedan bend je prisutan.


Povratak na sadržaj

Cane-chair

Drugi Embodiment – suspenzija od pruća stolice, na osnovu – dva obruča koji macrame pleteni kabl u umjetnosti. Da donese takvu stolicu sa svojim rukama, treba ti dva obruča od metala (cijevi od 35 mm), obruč za leđa (110 cm), drugi – za sjedala (70 cm). Osim toga, praktičan najlonski konopac, debljine od kojih – četiri milimetra. To je najbolje da kupite za napajanje sa posebnim polipropilena jezgro koje, kada pletenje stvara vrlo gusta čvorova. Potrebna i petlje (dvanaest metara) i par debelih kablova, da zapečati prstenom.

Ako govorimo o veličini obruča, oni mogu biti manje od prvobitno navedene postavke koje ograničavaju. Kabl je bolje kupiti odjednom u cijelosti, tako da nije bilo nikakvih odstupanja u bilo koju od svojih teksture i boje. Sve što je potrebno za proizvodnju stolica tamo? Prvi koraci!

Prije svega, potrebno je tkati obruča. Po metru cijevi u prosjeku četrdeset metara kabla uzima. Položite skretanja su vrlo čvrsto, glatko, vuče dobro. Kroz narednih dvadeset skretanja potrebno priložiti namotaja, uvijanje zglobove čvrsto dok se ne zaustavi. Imajte na umu da na površinu pletenice uvek treba da bude glatka i jaka, jer je priključen na njega i mrežaste sjedište i zadnje sjedište. Da rade bolje kupiti par rukavica.

Sada ćemo početi da završimo tkanje mreže, spojite direktno na dvostruke petlje pletenicu. U ovom slučaju, tkanje obrazac “šahovnice”, koji se razlikuje stan čvorova. Nemojte odrezati krajeve uglova, zbog njih onda će biti potrebno da se rese. Obim elastične neto će zavisiti od toga kako čvrsto na poslu je istegnut kabl. Čak i ako je prsten je deformisana tokom čvrsto tkanje, onda je moguće da se nadoknadi istu napetost čvorova, odnosno, oblik obruča je obnovljena.

Sljedeći je vezivanje gotovog prstenova obruča u stolici. S jedne strane trebate baciti u obruča zbog jake zavojnica sa posebnim kabl. I na drugom kraju da se ubaci dva drvena štapa iste veličine. Na krajevima šipki rezove koji neće klizi obruča. To je ono što će dati željeni naslona. Dužine štapa treba postaviti, vodeći računa o visini naslona.

Sada o šemama. Ako se odlučite za stolicu da daju svoje ruke, onda morate naučiti tkanje. Pa, ako ti makrame, – za tebe to neće biti teško. Odaberite bilo koji obrazac – na bilo kojoj stolici će izgledati sjajno! Pričvrstite kabel na vrhu leđa, a neto je priključen na sjedište. Zategnite kablove bolje od dna na prstenu. Cjelokupni dizajn je poboljšana debljine kablova kojim spaja naslon i sjedište. Do istoj stolici vezan praćke, a onda se može staviti u vrtu.

Gore dvije metode će omogućiti da lako napraviti svoje ruke suspenzija sjedište izvornom obliku, provesti malo vremena i novca. Sada možete u bilo koje vrijeme provode vrijeme uz šalicu čaja ili knjigu na svježem zraku, a vaši gosti će biti ugodno iznenađeni takvim nestandardne unutrašnjost stavki u vrtu.