Ove knedle SiberianKnedle u Sibiru stoljećima bere nakon uspostavljanja jake mrazeve – za buduću upotrebu. Obradak se obično prisustvovali svi članovi porodice, mladi i stari, i smatrao je da je proces od nekoliko dana. Podrazumijeva se da su knedle su nabavljeni cijeli torbe. Sa ovom tomu, bilo kulinarske “nakaze” samo da bi usporiti radnog predmeta, zbog čega ravioli recept za Sibirski tako jednostavno.

Kuhanje tijesto

Da bi se pripremio test koristi samo brašno i vodu, sve, i bez soli. Brašno na sto slajd u sredini malo udubljenje u kojem polako dok postepeno miješanje, sipa u ledenu vodu. Ovo je vrlo važno, u Sibiru, kantu vode posebno izložene u hladnim i koristiti samo kada vrhu kore leda pojavila debela kao prst. Tijesto se umijesi u takvo stanje, kada je sama počinje da zaostaju za ruke, to jest, vrlo cool. Mijesiti, ostavite tijesto da odstoji sat vremena, nakon što je pokriven sa ručnikom.

Kuhanje mljevenog mesa

load...

Sibirski knedle napravljene od tri vrste mesa: govedine, svinjetine i sohatiny. Tipično, ravioli Preform direktno zavisi uspješnom lovu – po prvi jak mraz Sibirski lovi jelena. To je uticalo na sastav mesa. U našem vremenu, kako bi dobili losa je praktično nemoguće, osim u zoološkom vrtu, tako zamijeniti sohatinu za ovčetina.

Dakle – govedina, janjetina, svinjetina, i ponovo bez soli. Odnos mesa jednako, trećina svaki. Svinjetina mora biti odabran tako da se masti ne više od deset posto ukupne težine.

Obavezno, a ne samo željeza stanje – mljeveno meso mora biti sjeckani. No usitnjavanje! Nasjeckajte nadjev za raviole – naporno, obično je to učinjeno od strane ljudi. Komade mesa mora biti dovoljno mala i ujednačen po veličini – to je glavni tajni ovih knedle u sibirske. Sibirski knedle – recept bez implicirajući luk i začini su bilo u sastavu mesa. To je moderni izum, negativno utiču na ukus knedle. Luk na stolu će malo kasnije biti, kao punjenje sastojak.

Oblikovati knedle

load...

Tijesto roll out najtanji! Kako kažu Sibiraca: “testa potrebno je samo kako bi se osiguralo da se meso u gomili je” staklo “cut u” kriške, staviti na krug tijesta znatan dio mesa, tako da ste mogli zaschepit i okrenite korporativne knedle “uho” širenja gotovog knedle .. Na ploči, pre-brašnom, i hladnoće, u našem slučaju u zamrzivač. Postoji i pohraniti do kuhanja.

Priprema:

Kuhani valjušci Sibirski ne nekako, i strmim goveđeg mesa čorba, jasno je da je to moguće i na vodi, ali ostavimo ovu metodu za čuvanje polugotovih proizvoda. Bujon bi trebalo da bude dobro sa soli – ne zaboravite, ne stavljati sol u tijesto ili mljeveno meso? Ni u kom slučaju ne koristite bujon kocke – ukuvano kocke može se čorba po definiciji. Kada se knedle plutala, čekajući, kada bujon počinje da ponovo provri – nekoliko minuta i da je vrijeme da izvadi. Izuzmemo raviola potpuno ottsezhivaya čorba. U Sibiru, “sa yushkoy” snabdijevanje knedli će se smatrati kao znak nepoštovanja, ako ne i uvreda.

Na stolu knedle se tradicionalno služi u velikom dubokom zdjelu – je počast tradiciji, kao da je vlasnik pokazuje svoju ljubaznost prema gostima i želju da ih više držati. U našem vremenu, ova metoda isporuke može biti neprikladno za mnoge razloga, i zbog toga je bolje da podnese male knedle ukusne porcije, lagano zaliti sa rastopljenim maslacem. Ali, kao instrument za knedle treba služiti žlicom i bez vilice! Kretenu viljuškom knedla, to je bogohuljenje!

load...

Popunjavanje knedle

Sibirski knedle ne jedu “suho”, služe razne punjenje.

Dakle, sve je to luk:

 • Kiseli brusnica sok kriškama onion rings;
 • Fino raspao luk, natopljena sok od brusnice;
 • Luk i sitno sjeckani kiseli gljive, miješana sa pavlakom;
 • Prženim lukom u kiselo vrhnje.

Prirodno – krem:

 • U svom čistom obliku;
 • Sa smrvljen kuvanu šargarepu;
 • Sa sitno sjeckani češnjak, itd

Sljedeći je vođen ukuse i preferencije gostiju i domaćinstva. U svakom slučaju, kada pokušate ove knedle u sibirskom, nikada nećete kupiti u dućanu jadnom poluproizvod, ilegalno nosi ime – knedle.

Uživajte u jelu!

Recept jezgrovito:

 1. Tijesto – brašno se umijesi da se ohladi dosljednost u vrlo hladnoj vodi, bez soli, jaja i drugih;
 2. Nadjev – tri vrste mesa, sitno sjeckani, bez soli, luk i začini, u svakom slučaju spreman mljeveno ne zamrzavanje za buduću upotrebu – može biti samo malo cool;
 3. Test odnos punjenje oko 1: 5, vrlo grubo oblikovani;
 4. Kuhati nužno govedina, i slani čorba;
 5. Luk i sve začine samo benzinske pumpe.

Savjeti:

 • Lamb mogu zamijeniti meso kunića ili velike živine poput Turske ili guska;
 • U nekim regijama Sibira do nabijao mala količina brusnice ili sok od brusnice, dodajte bobice – cloudberries i borovnice. Takvi aditivi prenose jedinstveni knedle ukus.
 • Ako usitniti meso ne žele, a zatim kao kompromis – najveći roštilj za mlevenje mesa. Ali govedina, knedle i stoga neće biti bogat, u stvari, bilo za mljevenje mesa “steže” meso.
 • Sibirski knedle treba da oblikovati tako veliki “da bi se staviti u kašiku”.