Pletenje za Dogs: dress up, topao, izolovatiDobra zima Shaggy i fluffy! Njegova kaput – topao i prirodan. Ali šta je sa onima koji su na hiru prirode ili uzgajivači odjevnog predmeta nema? Ili on ima, ali toliko mali da je čak i kaput u hladnom vremenu ne pomaže? Zatim da pomognu svojim ljubimcima dolazimo: dress up, topao, izolaciju, najbolje što možemo. Neko dobije konfekcije za kućne ljubimce, “Merzlyakov”, a neko sašiti ili pletu svoje ruke. Ako needlework nije prazna riječ za vas, onda postoji dobar izgovor da im iskusniji ruke da spasi merznuschih noge, leđa i stomak – Pletenje za pse.

Činjenica da su mnogi malih rasa stvarno zamrzavanje van. I kose psi velikih rasa (dobermana, boksera, bik terijera, pa čak i psi) mogu lako zamrznuti na šetnju. A ako vaš četveronožni dragi je već u poodmakloj dobi, bez obzira na veličinu, bilo “kvalitet” kosa ne stvar: on će i dalje patiti od hladnoće u hladnom i vlažnom na kiši. Ali postoji rješenje. Znaš kako plesti ili kukičanje? Odličan! Zatim pletenje pasa sa svojim rukama to možete učiniti u tren oka! Na račun “vremena” su mjere preduzete na štetu “dva” pletene odjeće. Počelo?

Uzmite mjerenja za psa odjeća

load...

Ako odjeću želimo da se veže nije “kako ide”, kao i da bi trebao biti za svog psa, ti ovo pristupiti profesionalno. Naoružati sa metar, olovka na papiru, uhvatiti modela i nastaviti sa poslom. Pas je stavljen na ravnu površinu (pod, stol) i objasni joj da to mora biti ispravna: ravnomjerno na sva četiri ekstremiteta, sa ispravljenim leđima i glavu uspravno, a prednje noge i dalje držati paralelno. Kada se pas prožet važnost trenutka, te da pravilnom položaju, nastavite na mjerenje.

Uklanjanje mjerenja, proizilazi da je lagodno metar, ali ne i čvrsto-spoj, a čine sljedeća mjerenja:

 1. Visine grebena – dužina poda do najvišeg dijela leđa.
 2. natrag dužina – udaljenost od grebena do baze repa.
 3. grudi obim mjera, držeći metar preko ramena i pazuha.
 4. Obim u struku (back-trbuh).
 5. širina prsa – udaljenost između pazuha šape.
 6. Visine prednje šape (od pazuha do poda).
 7. Visina zadnje šape (iz unutrašnjeg dijela butine do poda).
 8. Dužina tela ispod stomaka (od prednjeg do zadnjeg šape).
 9. Dužina zadnjih nogu (od poda do baze repa).

Mjerenja za kape:

 1. Razmak između ušiju (uha do uha putem krunice).
 2. Horizontalna obim glave (kroz glavu i nos, ispod ušiju).
 3. Vertikalna obim glave (kroz temechko ispod brade).

knit pokrivač

Ovo je najlakša opcija pletenje pasa. Blanket – univerzalni habanja. To je pogodan za pse malih rasa, i većih kućnih ljubimaca. Smatra se da je pokrivač je posebno pogodan za aktivni i bez dlaka psi: oni su dobro grijani, ali ne držite pokret. Dodijeliti pokrivač može biti kao žbice i kuku, a poseban obrazac nije potreban za to.

load...

Osnova deke – trougao (marame). To je pogodan za bilo koju vrstu jednostavne pletene (šal, čarapa), gustu mrežu barova, bez sc. Ako se plete model haljinu žbice, počnite sa ugla i pletivo, dodajući strane petlje. Za one koji kukičanje, možda bi imalo smisla za početak pletenje suprotnoj strani je umetak – sve do ugla. Međutim, pletivo kao što su udobne, glavna stvar da je dužina pokrivač od ugla na terenu je bila malo više od dužine psa natrag. Centralni ugao “marame” vyvyazhite petlje koja će se drže rep. To je to – najjednostavnije pokrivač spreman.

Stavljajući ga na psa, stavite deku na psa nazad, provucite omču deke rep i marame Proputovati dva kraja na grudima i pridaju strane (tako zgodno da popravi pokrivač za pse malih rasa). Ili možete napraviti petlju i prišiti tipke, ili koristite običan čičak. “Višak” umetkom ivica na vrat kao ogrlicu vijka.

Knit sofisticirane odjeća

Blanket – najlakši, ali ne i jedini model odjeća za pse. Dodijeliti svoje ruke mogu i prsluk i kombinezoni, i džemper. Preferirani igle takve stvari, počevši od vrata, a onda – na obrascu. Ovaj obrazac u velikoj mjeri univerzalna. Kontaktirajte me za nju samo tri stavke, dobit ćete spremni osnova za prsluk ili džemper i kombinezoni.

load...

Uostalom, pas je praktičniji za šivanje pletenje? Možete lako prilagoditi veličinu i oblik komponenti jednostavno oduzimanje i dodavanje petlji, kao i samo nadvyazat nedostaje noge i rukavima plesti u krug. Na primjer, za prsluk vezati sva tri dijela i sašiti ih, ostavljajući labave izrez za prednje noge i vrat. Za džempere – za prikupljanje zraka petlje izrez i vyvyazat “rukavima”. A ako se odlučite da vežu svoje ruke kombinezon, onda postupite na sljedeći način.

 1. Suradnik dijelovima obrasca.
 2. Šiju ih, ostavljajući slobodan u otvor za rukav, vrat, mjesto za rep (i ispod repa), i za dječake – i pod stomak.
 3. Birajte izrez zraka petlje i kravatu noge na prednje noge.
 4. Vezati krpom, koja zatvara dno želuca (između zadnje šape) i zašiti ga na kombinezon.
 5. Od rezultat izrez kao tip zraka petlje i kravatu na zadnje noge.

Pletenje pas za ovaj uzorak jednako jednostavna i heklanja, i pletenje – sve ovisi o tome što su sposobni za rad.

Pletene kape

Dodijeliti kapu sa rukama je lakše nego “ozbiljne” odjeću. I za mnoge male rase to nije samo ukras, ali stvarno potrebnim priborom. Na primjer, goli meksički ili kineski kukmasti pas bez kapa u hladnom lako može prehladiti. Tako pokušati da počne da dopuni ormar je sa njegov omiljeni šešir.

Kako bi se povezali poklopac na žbice, zaposliti broj petlji na osnovu obima glave. Počinjemo plesti od njuške do vrata u krug. Dovyazav do baze ušiju, dijeljenjem pletenje u dva dijela: prednji i okcipitalnog. Knit prednji poklopca, zatvaranje petlje ispod rupe za uši. Povezujući željenu visinu (do početka krune), transfer otvorene petlje na sekundarnu temu. Pa pletu i nazad. Zatim, sve otvorene petlje prikupljaju na igle i nastaviti pletenje u krug, postupno smanjuje petlju na vrhu. Top kape učiniti zaobljenim i ukrasite pompom ili četkom.

Za male pasmine mogu povezati šešir sa ušima. Ako ste igle, pokušajte da ga pletu, kao i prethodni model, ali onda iz rupe za zrak petlje uši tipa i kravatu “cheholchiki uho.” Ako kukičanje, onda vezati dva komada tipa pantalone dva dijela, gdje je “nogu” – uši. I onda kontakt detalje samo sašiti ili kukičanje povezati.

Dakle, pletenje za psi mogu biti ne samo zabavno i “honovanja vještine.” Povezane sa njihovim rukama odeću će ih zaštititi od hladnoće, a samim tim i hladno. Ono što ne može zadovoljiti ljubavnica više nego dobro zdravlje i dobro raspoloženje voljenu psa?