Poklon za tatu – farbanje bojama prstU očekivanju “muški” praznik 23. Februara svu djecu koja su u školi, a koji se nalazi u vrtu, započnite kuhati šarene darove za, tata i baka i deka njihovog brata. Samo najmanje mrvice ostaju bez posla u ovoj godini. “Gde je on / ona? Još nije dovoljno!” – rekli bi mnogi mama i oni će biti u pravu. Ali samo djelomično. Naravno,-godišnji dijete još nije napravio aplicirano, i četkom u nevaljala držite ih se još ne drži.

Međutim, ne zaboravite prst boje za djecu mlađu od godinu dana. Svakako, gotovo svaka majka čuli za “čudo” – boje dizajniran posebno za one mrvice za koje kreativnost olovke ili akvarela obične dječje još nisu dostupni zbog starosti karakteristika. A prst boje, u kojoj dobi ne bi počeo da se koristi, je uvijek na raspolaganju za sve klince.

load...

Crtanje boje prst ne samo vrlo popularan sa svima, bez izuzetka, klinci, ali i donosi neprocjenjiv i korisno za intelektualni razvoj djeteta. Sastav prsta boja je potpuno siguran, čak i ako vaš radoznao dijete drži prst, razmazana u boje, u ustima, to neće donijeti apsolutno nikakva šteta po njegovo zdravlje.

Prst slika slikarske tehnike je jednostavan, ali u isto vrijeme je veoma raznovrsna. Tu je i konvencionalna tehnologija, koja će biti riječi kasnije, ali zapamtite da to sve ovisi o vašoj mašti – pokušati, kreiranje i vrlo brzo ćete se odlučiti za sebe najprikladniji način kako da slikam bojama prst. Dakle, malo o tome kako koristiti boje prst:

Crtanje prstima. Tipično, boje se prodaje u toj tegle, koje su namijenjene da bi privukli prste. Specifičnost ovih teglica je ovo: prst boje za djecu smještenu u tegli sa uskim vratom. U tegli može zakucava samo prst, svi olovka neće stati tamo.

Vi i vaša beba može jednostavno staviti prste na list papira i može pokušati da bi privukli razne linije, pa čak i geometrijske figure. Usput, za one mame koje su pristalice ranom razvoju bebe, boje prst su neophodni asistent. Možete dati vašem djetetu ideju oblika, boja i druge informacije.

load...

Također, majke treba obratiti pažnju na komercijalno dostupnih boja za boje prst. Specifičnost takve boje je da su sve slike u njima je vrlo velik, oni nemaju male dijelove. Ovi crteži izgledaju nakon bojenja je izuzetno smiješno – slika se pretvara u krug. U tom slučaju ne možete naći boje za boje prst, treba biti u redu i obične. Samo prilikom odabira obratite pažnju na činjenicu da je brojka bila dovoljno velika.

Crtanje s dlanovima. Ova tehnika slikanja bojama prsta vole sve klinci, bez izuzetka. Osim toga, to je idealno za najmlađe umjetnike. Boju treba sipati u ravne ploče, plastične potrebno kako bi se izbjeglo razbijanje ploče i povrede bebu. Klinac ploča umače ruke mnogo jednostavnije i proces crtež se pretvara u pravi odmor. Obično, klinci oduševljeno udario dlanom o boji list papira, i iskreno se raduju ostavio gledajući otiske u boji. Kako bi se u najpogodniji za korištenje dlanovima listovi.

Za djecu malo starije tu je još jedan odličan način da se skrene u bojama prst. Možete koristiti normalan tok spužvom. Koristeći ga je vrlo povoljno da naslika veliku površinu, a tragovi spužvu iz vrlo glatko. Pogodan za crtanje običan ekonomski spužva, izrezani u određene veličine.

Slikati boje prst mogu koristiti obične četkice. Za djecu nakon godinu dana kao što je ovaj crtež je prvi vrijedne lekcije o tome kako slikati kistom.
Izuzetno duhovit boje crteža prst dobijaju ako se koristi za crtanje umire. Oni se prodaju zajedno sa određenim set boja prsta, a ako se ne isporučuje svoje, varijacije mogu učiniti da ih napraviti sami, rezanje sve iste ekonomske spužvama. Obično, djeca su jako vole brojke ostavlja otiske prstiju na papiru.

load...

Druga opcija za kreiranje crteža boja prst – upotreba šablona. Možete koristiti gotove šablone, a možete kreirati vlastite rezanjem potrebne obrazac kartona. Izbor obrazac za prst boje za djecu, budite sigurni da se uzmu u obzir godine karakteristike djeteta. Što je dijete mlađe, veći mora biti šablona, ​​a donji dijelovi bi trebalo da bude. I sa rastom bebe može biti postepeno šablona zakomplicirati.

Miješanje različitih boja boje. Deca prst boje kada miješa dati vrlo zanimljiva kombinacija boja i tekstura obrazac. Jednostavno napraviti dva na papiru – tri bazena različitih boja i pitajte dijete da ih okalja, miješanje jedni sa drugima. Vi ćete biti iznenađeni rezultatima.

Ako vaša beba je u stanju da hoda, možete koristiti za djecu prst boje slikati na vertikalnu površinu. Da biste to učinili, postavite list papira na zidu. Tipično, beba je jako volim gledati na obojene linije ostavila po bojama.

Previše mame vole da daju bebi prst boje dok su plivali. Vjerujte mi, ova “remek” na pločicama nigdje i nikada više nećete moći vidjeti. Naravno, kao poklon za papu 23. Februara dugo neće moći da uživaju, ali ako uzmeš kameru u toalet, od vas će biti u stanju da održe stvaranje vaše bebe, a zatim ponosno pokazuju gostiju.

Još jedan vrlo zanimljiv način o tome kako možete koristiti prst boje – body painting. Zahvaljujući potpuno bezopasan sastav prst boje namijenjen za bojenje ga prstima, oni su potpuno bezopasne za kožu, ne izazivaju alergijske reakcije i drugih komplikacija. Možete sigurno primijeniti različite slike na bebinu kožu. Međutim, najčešće, sami klinci snalaze sa stvaranjem imidža “a la Indian Trail u borbu.” Ono što je najvažnije – ne ostavlja, temeljito isperite vodom boje na koži za više od nekoliko sati.

Prst boje sa svojim rukama

Nažalost, nisu svuda gdje kupiti boje prst, posebno u malim gradovima. Naravno, možete pronaći izlaz iz ove situacije: da pitam nekoga – bilo od prijatelja koji žive u velikom gradu, da kupuju i prodaju boje, da naredi putem interneta, idite na svoju ruku, na kraju krajeva. Ali je brzo došao kraj – jedna od glavnih karakteristika boja prst za djecu mlađu od godinu dana.

A onda, mnoge majke koje nemaju mogućnost boje prsta za djecu da kupi, postoji legitimno pitanje: Da li je moguće da se prst boje sa rukama? U stvari, to je sasvim izvodljivo zadatak za apsolutno bilo koju mamu – Proizvođač boja recept su jednostavne, sve komponente su potpuno dostupni. Evo nekoliko osnovnih načina kako da se boje prst.

Proizvodnja prst boje – recept prvi. Za proizvodnju prst boje sa rukama, trebat će vam:

  • Pola šolje kukuruzni škrob. U tom slučaju, ako ne možete naći kukuruzni škrob, možete ga zamijeniti na redovnoj krompira.
  • 50 grama šećera.
  • Pola kašičice fino soli.
  • 400 ml. Hladne vode.

Sve komponente promešajte dok ne dobijete ujednačenu konzistenciju, staviti u šerpu i dovesti do kuhati. Zatim smanjite temperaturu i nastavite kuhati smjese za 20 minuta, neprestano mešajući, da bi izbegli stvaranje grudvica. Nakon toga, mješavina je pustiti da se ohladi potpuno ne zaboravljajući povremeno promiješati ga. Nakon što je smjesa ohladi na oko 37 stepeni, sipajte boje na tegle prethodno dodajući svakom jar obične tečnu hranu boja koji se može dobiti u gotovo svim bombonima robne kuće.

Još jedan odličan način da se boje prst, je sljedeći recept. Za pripremu boja prst, pripremiti:

  • 200 grama pšeničnog brašna.
  • 200 ml. Hladne vode
  • Pola kašiku bilo biljno ulje.
  • 4 kašike soli plitko.

Miješati sve sastojke mikserom, dok se glatko, bez grudica. Ako je potrebno, možete ih dodati da se dobije željeni dosljednost brašna i vode. Prelijte dobivenom smjesom tegli za bebe pirea. Kao boja može se koristiti za obične bojanje jaja, dodajući da u tegli u iznosu potrebno pribaviti željenu nijansu.

Glavna prednost takvih boja prst – na koliko godina nećete ih koristiti, možete biti apsolutno sigurni da su boje potpuno bezopasne – jer znate tačno šta je uključeno u sastav boje.

Još jedan vrlo zanimljiv recept za prst boje za djecu, kupi da ne kupuju, a djeca su vrlo sretni da ih slikam. Kao osnova za prst boje koriste obične pjena za brijanje. To je siguran za korištenje pjene oca – sve baš 23. Februara, koji je – dati nešto novo.

Istisnuti potrebnu količinu pjene u posudu. Ne zaboravite da je pjena ima tendenciju da se značajno povećati u volumenu. Kao pigment, dodajte pjena običnih akvarel ili gvaš. Ove boje daju vrlo lijepa struktura, brojke dobiti samo magija.

Međutim, korištenje takvih boja je moguća samo ako je beba stara više od tri godine, a moja majka čvrsto uvjereni da boje se neće pojaviti u ustima. Također je nemoguće da se dugo vremena, ostavite mješavinu na koži, kao što može doći do alergije na kozmetiku za odrasle.

Mnoge majke se često pitao šta prst boje bolje. Ovo pitanje je teško dati definitivan odgovor: neki vole da koriste samo boje spreman, a neki koji nemaju trgovinama gdje možete kupiti boje prst, prisiljeni da učine sami. I brojke kao što su boje nisu gori od spreman. Nije bitno kakav prst boje bolje. Najvažnija stvar – to je moje majke mašte, ljubavi i brige za bebu.

Ako nećete požaliti svoje vrijeme, izdvojiti sve pred problema i provesti malo vremena na crtežu, beba će učiniti najskuplji poklon za tatu, troškovi koje je nemoguće procijeniti s bilo novca širom svijeta!