Pomoć majke – SinglesSadržaj:

Dan za danom, vrata se otvara prema svadba salone zaljubljen u djevojčica i dječaka. Svako želi da voli i bude voljen. Zarad vječnog sreće mladog para počini nepromjenjivim ritual: podnese zahtjev matičaru, oblače u svečanoj odjeći, promjene prstenova i vjerujem da mnogo braka će se nastaviti sve dok se ne duboku starost. Dok nas smrt ne ljubavi srca.

load...

Ali život je pravi planove mladim njegova prilagođavanja, a vrlo često bivšeg dečka s guštom zlostavljanja žena u krugu prijatelja i bivšeg ljubavnika prima socijalnu pomoć, dizajniran za samohrane majke. I novi član porodice je nepotpun raste bez djeda toplinu i pažnju, vjerujući da to mora biti tako. Iako, ako je brak ubrzo poništen prije rođenja bebe, jedan status majka je prilično teško dobiti. Ali prvih stvari prvi.

Koja je majka – usamljenik

Pred zakonom svi jednaki. To je svakako nije loš. S druge strane, žene su ponekad teško dokazati da je ona samohrana majka s djetetom i dobiti pravnu pomoć i neka mala, ali koristi. Budući da država ima viziju situacije. Prema ustavu, samohrana majka smatra se žena koja:

  • Bore se udala ali očinstvo osporava na sudu;
  • Rodila bebu nakon 300 dana nakon razvoda;
  • usvojen (usvojen) beba biti neoženjeni;

Ako dijete otac umro, udovica se ne može smatrati kao samohrana majka i da imaju odgovarajuće plaćanja. Država je izdvojila do prednosti, kao ženama koje su preživjele. Se slažu da ponekad nije bitno ono što ime ovog ili onog dodatak da je samohrana majka. Glavna stvar da je i dodaje da se porodični budžet. Najteži slučaj je onaj na kojem je instaliran otac bebe, ali je lišen roditeljskog prava. U ovom slučaju, bivša žena ne može tvrditi da su samohrane majke.

I da pomogne u osiguravanju država ne, a otac djeteta, koji je, čak i nakon što je oduzimanje prava je dužan da plati alimentaciju. Da li je, dodajmo, muškarci rijetko pružaju one djece koja su napuštena? Odlaze sa ovog časnu misiju samohranim majkama. A to nije u prazan novčanik, ali nedostatak savjesti. Ali, hajde da priznaju pravo da razgovaraju o moralnim principima susjeda na klupu i vratiti samohranim majkama? Koje koristi se postavljaju žene koje se izdignu svoju djecu?

load...


Osnovne socijalne pomoći za majke – Singles

Prije svega želim napomenuti isplatu socijalne pomoći za nezaposlene samohrane majke na djecu mlađu od 16 godina. Njegova veličina je 1873,10 rubalja da ćete se složiti, vrlo dobro kada je u rukama svog maloljetnog djeteta, kao i sposobnost da se posao tamo. Ali, čak i ako ste našli stalno mjesto zapošljavanja, socijalne pomoći se plaća, ali na malo drugačiji iznos – 40% prosječne zarade. Da izda bilo koje od koristi, neophodno je da se obrati Odbora za zaštitu i društveno, nalazi se na svoje mjesto stanovanja. Ponijeti:

  • rodni list bebe;
  • radna knjižica;
  • pasoš;
  • izvod iz odjela stanovanja da dijete živi s vama;
  • knjižicu.

Osim toga, morat ćete napisati molbu za naknade (obrazac ćete dati radnicima odbora za socijalnu zaštitu). Po pravilu, potvrdu porodičnih prihoda u ovom slučaju nije potrebna, međutim (ako možete) zgrabi ga sa sobom – u RUSZN, što direktno izvršiti sve dijete koristi, može zatražiti dokumente iz obračun plaće za posljednja tri mjeseca.

Škola i vrtić

Samohrane majke pomoći – to nije samo novčana naknada, ali i poticaja da se upišu u vrtić. Svi znaju koliko je teško dobiti mjesto u predškolske ustanove. Neko godina stoji u redu, neko mora da nosi dijete na drugom kraju grada, kao što je prostor bio samo u vrtiću susjednom okrugu. Ali, ako ste – samohrana majka, država vam daje pravo na upis djeteta u vrtić bez čekanja u redu. Barem to je ono što zakon kaže. U životu, ispostavilo se da su samohrane majke mnogo više od preferencijalnih mjesta u predškolske ustanove. A sada izuzima stoje u redu za mjesto u vrtiću. No, u svakom slučaju, vaše dijete će biti u grupi mnogo ranije nego njegovi vršnjaci iz potpune obitelji.

load...

Osim pogodnosti odnose se na plaćanje vrtića. Samohrana majka ima 50% popusta za dijete ishranu u centrima za brigu o djeci. Što se tiče škole, tu je i djeca samohranih majki dobijaju besplatan polupansion (doručak i večera), kao i 30% popusta na plaćeno u umjetničkim školama za djecu lekcije. Ova pomoć je važeća do navršene odrasloj dobi.

Kie prednosti

Jeste li znali da Belgradskkim samohranih majki osloniti (pored standardnih korist) dodatne isplate? Činjenica da je vlada razvila sveobuhvatan program mjera socijalne zaštite svojih građana. Uzeti u obzir tu, i interesa samohrane majke. Prema tome, bilo samohrana majka ima pravo na mjesečnu naknadu od 500 rubalja (ako je dohodak ispod egzistencijalnog minimuma) ili 170 rubalja (ako joj je plata iznad egzistencijalnog minimuma). Osim toga, program pruža plaćanje obroka djece mlađe od tri godine, 500 rubalja mjesečno.

Porez kod

S obzirom na porezni broj, ima pravo da samo koristi one samohrane majke koje nisu u braku. A ako i obično korist je 300 rubalja za svako maloljetno dijete, ovaj iznos je udvostručen za samohrane majke. To je, imate pravo da ne doplatiti 600 rubalja mjesečno za svaku od svoje djece.


Samohrana majka se udaje. Koje su prednosti?

Život ne stoji i dalje. I žene, umorni povući porodicu na miru ponovo se uda. Vrlo često, paralelno sa ovom radosnom događaju u mladenke glavi novorođena sumnje (o ovom Serbtskaya buntovne duše, nema odmora za nju). Mnogi od njih su zabrinuti da će izgubiti status samohrane majke, a uz to sve pogodnosti na koje su prije hranili. Ne brini. Osnovni pomoć samohranim majkama da nastave (isti onaj koji vam se iz Odbora za socijalnu zaštitu u zajednici), ali pod uslovom da je vaš muž neće usvajaju djecu. Što se tiče poreza kod, sve strogo ovdje. On je u braku? Lisha koristi. True odbitak standard 300 rubalja po djetetu ostaje. Što je također dobro.

Na kraju, napominjemo neprijatan tendencija. U 21. Stoljeću, sve više i više žena koje su primale socijalnu pomoć za samohrane majke. I sve više i više muškaraca, krije od plaćanja alimentacije. Ponekad se čini da je institucija braka sama iscrpljen, a ljudi su zaboravili kako cijeniti obiteljska atmosfera, preferirajući bučna okupljanja s prijateljima ili u karijeri. Ali, to je u osnovi pogrešno. S obzirom da nećete dati karijeru u dobi vodi. I prijatelji neće kuhati pileća čorba svake noći (samo ako ih ne pour za ovo pivo). Zbog toga bih da žele: vole jedni druge, cijeniti svoju porodicu. I neka pomoć vlade za samohrane majke i da će ostati na papiru.