Pravilnu njegu – i opuštene kože lica će trajatiSadržaj:

Svjež, roza, zategnuta koža lica ne pokazuje samo svoju mladost i ljepotu, ali i dobro zdravlje. Za naše unutrašnje probleme odmah uticati na izgled. Beživotnu kosu, ispod očiju krugovima, opuštene kože je sive boje prekriven mreže bora, – depresivna slika, zar ne?

load...

Da li je moguće izbjeći takve neprijatne promjene u lice povezanih sa starenjem? Naravno, da, ipak, želim napomenuti odmah da Makropulos, još biti izmišljen. Stoga, čudo ne treba očekivati, ali poslušati savjet kako da se pravilno brinu za opuštene kože lica, to je imperativ.

Zašto naša koža gubi žalbu

Zdravlje i ljepotu idu, kažu oni, ruku pod ruku. I kako bi se trajno očuvanje ljepote i mladosti, neophodno je da se brine o zdravom načinu života, pravilnoj ishrani, potrebno fizičke vježbe, da kažu “ne” loše navike. Vjerujte mi, tijelo je siguran da odgovori na ovaj problem.

Najgori neprijatelj svake žene su alkohol i pušenje. Ako znate za takav grijeh, pregledajte vaš životni stil, inače vrlo uskoro vidjeti u ogledalu iste sivo lice opuštenu kožu, koje smo gore spomenuli. Uostalom, kako bi se izgleda dobro, ne treba previše truda: pravo dijeta, pravo način rada i odmora, fizičku aktivnost. Pokušajte barem mjesec dana da žive u ovom režimu – i promjene u izgledu ugodno će vas iznenaditi.

Uzeti svoj danak na našoj koži i nagli porast težine, i dramatičan gubitak težine. Višak kilograma ukrašava niko, i što je najvažnije, negativan utjecaj na zdravlje. Problem počinje sa zglobovima, srca i krvnih sudova. U ovoj situaciji, mršavljenje samo treba da medicinski – to vam govori bilo koji doktor.

load...

Ono što obično radimo? Tako je, idemo u krajnost, birajući izričitog ishrana, uzimanje čudo pilulu. Ono što je najzanimljivije, a često i jedno i drugo daje vidljive rezultate. Ali moramo biti svjesni da je efekat obično traje kratko vrijeme, a onda je sve se vraća u normalu, često postaje još veću težinu. Osim toga, brzo mršavljenje – to je uvijek labav, opuštene kože (ovo se odnosi i na lice i tijelo). Tijelo jednostavno nije u stanju da se prilagode i pravilno odgovoriti na takve brze promjene.

Da ne bi sebe da takvo stanje, potrebno je samo slijediti određena pravila.

  • Održavati stabilnu težinu, izbjegavajući oštre oscilacije (pogotovo ako ste malo … – slika zamijeni sebe).
  • Ako je broj na ljestvici ne odgovara, obratite se s nadležnim nutricionista, koji će razvijati individualne dugoročnu dijetu. Zahvaljujući njoj, od vas će biti u mogućnosti da se smanji težinu bez štetnih efekata na zdravlje i izgled.

Osnovna pravila njege kože sklone opuštene

Svakodnevnu njegu

load...

Kako bi se voditi sporog lica tonus kože, vrlo dobro koristiti razne maske, omatanje tijela, komprese.

Dobar efekt se daje kontrast obloge. Trebat će vam dva kontejnera s toplom i hladnom (po mogućnosti glacijalnog) vode i salvete. Vratite tople i hladne obloge, dovršiti postupak se može lako masirati lice s leda. Onda bi trebalo primijeniti svjetlo dnevna krema, odgovarajući tip kože. Jutros postupak.

Veče briga je za uklanjanje šminke posebna sredstva, a zatim lice i vrat može se obrisao aktivni tonik ili losion, koji je pogodan za vaš tip kože.

I posljednja faza – noćna krema koje treba primijeniti za najmanje jedan sat prije spavanja. Nakon 30-40 minuta, izvadite iz lica ostatke kreme, ona će vas spasiti od otoka.

Posebna tretmani s domaćim lekove

Opuštene kože zahtijeva pažljiv i redovnu negu. To se može koristiti kao razne specijalne proizvode (kreme, losione, maske) od vrhunskih proizvođača, a na raspolaganju prirodnih proizvoda koji su dostupni u svakom domu. Glavna karakteristika – pravilnosti.

  1. Dobar tonik za sporog atonična kože brišući hladan rastvor – kašičice morske soli po čašu vode. Nakon takvog paketa svakako treba primijeniti hranjiva krema.
  2. Odličan za dizanje, čišćenje i učvršćivanje akcija ima masku od limuna, koja je jednostavna i lako pripremiti kod kuće. Za pripremu maske limun treba preliti kipućom vodom, uklonite koru i rešetke. Napraviti određene sličnosti gaze maska ​​sa otvorima za oči i nos, limunska kaša oplodi je i da se nametne na licu čisto oprana, podmazani sloj masti vrhnje ili maslinovo ulje. Vrijeme ekspozicije maske – 15-20 minuta. Obrišite lice i vrat i nanesite hranjivi losion ili hidratantnu kremu.
  3. Dobar ton mlohav kožu maska ​​od krastavca. Izlaganje takvih masku 20 minuta, a zatim kožu na licu da se obriše sa krastavcem tonik kremom i primijeniti odgovarajuće.
  4. Za masnu kožu atonična dobar kao masku paradajz i kiseli kupus – tonik efekt je očigledno nakon prvog postupka. Ako je koža tanka i suha, kako bi se izbjegla iritacija, što može izazvati takvu masku, treba ih staviti na osnovi masti.

Svi ovi tretmani (oblozi, maske), moramo nastaviti kurs (10-15 sesije), u intervalu od 2-3 dana. Rezultat će vas sigurno zadovoljiti.

Salon tretman za atonična kožu

Trenutno, tržište je široko istaknutih proizvoda za njegu svih tipova kože, uključujući i proizvode visokih performansi za profesionalnu upotrebu. Napredna salonima rade samo s visoke kvalitete kozmetike, pored njih je najmodernijom opremom, koja omogućava nekoliko puta da se poveća povratne proizvoda za njegu kože.

Ako imate vremena i resursa (a postoje takve usluge u salonu nije jeftin), ima smisla tražiti pomoć profesionalaca. Nudi holistički tretmani pomoći nositi s problemom mlitavog kože.

Osim toga, u kabini možete ponuditi tzv plastike masažu lica, što je idealno za ljude sa opuštene kože. Kurs se sastoji iz15-20 procedure, kao rezultat ćete se zategnuti sa dobrim turgora kože i jasno ovalno lice. Tipično, kao komplementarni masaža specijalne maske koje poboljšavaju čvrstoću i elastičnost kože.

Jedina stvar koju bih napomenuti – to nije jednostavno za masažu, a ne sve u stanju da to ispravno radi. Slažem se da se takav postupak samo ako ste apsolutno sigurni u kvalifikacije kozmetičarka.

Kao što možete vidjeti, problem opuštene kože je u potpunosti riješen. Za to nam je potrebna samo vaša želja da izgledaju dobro i malo vremena.

Poslušajte naše savjete – i vi ćete uspjeti!