Prijatelji ili voljen? Sličnosti i razlike između prijateljstva i ljubaviPokušajte pronaći razliku između prijateljstva i ljubavi ponekad može zbuniti čak i filozofske misli. Često rađa iz prijateljstva ljubav i strast, a prava ljubav uvijek ima prijateljskom tonu. Očigledno, ova dva pravca odnosa su usko povezani. Čovjek i često ženi sami ne mogu shvatiti kakav odnos razvio između njih – što je prijateljstvo? Love? Često se dešava da neprijatnost nesigurnosti odnosa doživljava jedan od para. Djevojka ili Muškarac ne može da shvati kakav je njihov partner oseća. On je prijatelj sa mnom ili me voli? I kako da se ponašaju u tom slučaju?

I to se dešava i da ona sama ne mogu da shvate svoje osjećaje. Momak ona voli, ona je zainteresovan za njega, to je skupo svoju pažnju i podršku. Ali da li je to dovoljno da se zna da je voli i prijateljima, a ovaj mladić je samo prijatelj ili voljene osobe za nju? Koja je razlika između jakog prijateljstva i romantične ljubavi, i gdje je linija koja ih razdvaja? Pokušaj da shvatiš!

Kako razlikovati prijateljstvo od ljubavi?

load...

Ponekad možete vole svoje prijatelje, to je čak i teško opisati riječima. Istovremeno, mi volimo da svoje voljene, ali da budemo prijatelji s njima, ne uvijek želim. Postoje prijatelji koji su nam bliži braću i sestre. Ova bliskost se održava između prijatelja, bez obzira na vrijeme i udaljenost koja ih može razdvojiti. Ovo prijateljstvo može izdržati test vremena – kao što je ljubav koju čovjek ima za svoju porodicu. Pravi prijatelj je u stanju da shvati svako kretanje vaše duše, ponekad čak i bolje nego neki mogu zatvoriti. Loving osoba ne razume samo ti, ali je u stanju da oprosti svoje greške. Čak i oni koji ponekad ne opraštaju ni prijatelje. Ali! – za ljude koji vole ljubav sama po sebi dovoljna. Neophodan uslov za ljubav uvijek prijateljstvo. Ako ne, onda ljubav postaje samo treba da meso – to nije ni ljubav, to je samo strast. Strast je također dio ljubavi; ali tokom vremena, strast može nestati, a ako osjećaji nisu ljubitelji otenyalis prijateljski bilješke, da ljubav ide. Ne možete vrlo jasna strast da za ljubav. Što je veća strast, to je teže da vidimo da li postoji u stvari ljubav. Ponekad strast čini čovjeka slijepa, a on prestaje da vidi očiglednu istinu, lako podlegnu the hype. Dok prijatelji mogu vidjeti laž samo gleda u jedni drugima oči.

Naši prijatelji su često ogledalo naše stvarnosti; i ljubav – kao kristalnu kuglu, što odražava sve naše snove za budućnost. Ali ponekad se može njegovati svoj san; on će otkriti sve najbolje i da će vas, pokazati koliko je velika vaša prilika. Pravi prijatelji uvijek imaju mnogo toga zajedničkog s vama, uklapanje u vaš život i dopunjuje ga. Pravo prijateljstvo je i bolje nego što bi bili da nije bilo ovo prijateljstvo.

I dalje ne razumijem kako prepoznati – voliš nekoga ili si samo jako dobri prijatelji? Zaista, između ljubavi i prijateljstva imaju mnogo toga zajedničkog; ali postoje razlike. Ako želite da konačno shvatim kako razlikovati prijateljstvo iz ljubavi, pokušajte korak po korak da razmotri sličnosti i razlike između prijateljstva i ljubavi. A onda slušaj sebe i analizirati vaše osjećaje.

Sličnosti između ljubavi i prijateljstva

 1. Prijateljstvo – kada imate nešto zajedničko sa drugom osobom. Vi ste ugodno. Možete razgovarati o bilo kojoj temi, i reci druge takve tajne koje ne bi nikome drugom.
  load...

  Isto se može reći i za voljene osobe.

 2. Iskreno prijateljstvo – to je kada se čak i nakon svađe ste i dalje prijatelji. Uvredio prijatelj, ipak znate da ne možete izbrisati iz svog života.

  Ljubav je isti. Čak i kada ste svađaju i pobegao u različitim uglovima, vrlo brzo ćete početi da razmišljaju o tome kako da uskoro napraviti mir. Ćete propustiti i žude za voljenu. Bez toga, tvoj život je besmislen.

 3. Ljubav – je kada možete doći sa svojim partnerom s ikakvih problema i on će slušati vas i dati neki savjet. On nikada neće biti ravnodušan prema svojim poteškoćama.

  Dakle, to je jedan – on nikada ne bi rekao da je sada ima nema vremena da te slušam. I ne kažem da ne zauzima tvoje gluposti. A prijatelj će uvijek pokušati pomoći.

 4. Prijateljstvo – kada netko ismijava vas, ili čak vas napasti, i svaki je skraćenica za vašu zaštitu. A ti, on bi svakako pokušati da je uteši.

  Nepotrebno je reći, da je favorit će učiniti isto.

 5. Prava ljubav – je kad voliš i prihvatiti način na koji si ti. Prašta čak i nedostatke.
  load...

  Svaka također ne zahtijeva da promijenite. On razumije da je takav svoj unutarnji kvalitetama učiniti da ono što jesi.

Razlike između ljubavi i prijateljstva

 1. Prijateljstvo – kada si raskinula (na primjer, jedan od vas odlaska), ali vi znate da neće biti prekinut vezu i komunikaciju između vas. Nećete dozvoliti da prijateljstvo izblijediti.

  Kada voliš, pokušavam da ne ode. Morate biti tamo svaki drugi, treba stalnu komunikaciju. Čak i ako vaš partner je, na primjer, dobiti unosan posao ponuda od svoj grad – ili odbaci, ili da te sa sobom.

 2. Iskreno prijateljstvo – to je kad neko flertuje sa svojim prijateljem, a vi srećni i radujte se s njim.

  Ako flertovala sa nekim koga volite – vi ste ljubomorni, čak i ako znate da je vaš dečko voli samo ti.

 3. Prijateljstvo – kada se osjećate da ste upoznati kao braća, kao i vi.

  Ljubav – je kad shvatite da ste našli deo sebe, bez koje bi bilo upola manje.

Željeli bismo Vas savjetovati …

Od ljubavi i prijateljstva je zaista vrlo slični jedni drugima, treba da se pazi, sluša vaše osjećaje i svoje srce;

Moguće je da će se ovo prijateljstvo na kraju pretvori u pravu ljubav. Većina romantičnu vezu su počeli između dvojice muškaraca koji su bili veliki prijatelji. Glavna stvar – oni su znali kako razlikovati prijateljstvo od ljubavi;

Svako ko je postao svoj omiljeni, mora biti tvoj prijatelj, ali sada na različitim nivoima;

Imajte na umu da je pravi prijatelj i prava ljubav zaista nije lako pronaći.

… i upozoriti

Doživjet ćete gorke osjećaje, ako volite čovjeka koji te vidi samo prijatelj;

Više tuga doživjet ćete ako napravite čovjeka svog ljubavnika. I ljubav neće naći, i izgubiti prijateljstvo.

I iskreno prijateljstvo i istinska ljubav – veliki dar za svakoga. Oni nam omogućavaju da osjećaju potrebna još jedna osoba, i doživljavamo sreću samo iz činjenice da možemo učiniti sve što je moguće za prijatelja ili voljenu osobu sretan.