Raka dojke: rane znakove upozorenjaSadržaj:

Ne samo žena, ali muškarci mogu pronaći na adresi glavni simptomi raka dojke. To je posebno važno da se upoznaju sa kliničkom slikom dama bolesti i simptoma koji su dostigli 40 godina starosti i ne moraju, iz bilo kog razloga, djeca.
Povratak na sadržaj

Klinička slika raka dojke

load...

Ovisno o bolesti, rak dojke se diferenciraju u 5 osnovnih grupa. Ranije ženu da se obratite profesionalni mamologist, veće su šanse za otkrivanje bolesti u ranoj fazi procesa raka.

Onkologija dojke: ranoj fazi bolesti

Stage 0 – u ovoj bolesti u zidovima duktalni korak otkrivaju prisustvo abnormalnih ćelija. Ovo je neinvazivna oblika raka, kao ćelije raka ne idu izvan zidina, i ne prodire zdravo tkivo. Ponekad 0-ta faza se ne smatra onkoloških procesa. Međutim, postoji velika mogućnost da pod utjecajem nepovoljnih uvjeta ili u nedostatku odgovarajućeg tretmana oštećenih ćelija i dalje mijenjati i uzrokovati rast malignih tumora. Fazi bez simptoma.

Faza 1 – smatra početkom interventne onkologije. Kancerogene ćelije tumora čine male, čije dimenzije ne prelaze 2 cm u promjeru. Međutim, tumor ostaje u tijelu. Kada sondiranje žlijezda može otkriti male bezbolan pečat. Treba imati na umu da je rak je većina uspješno tretira u ovoj fazi. Potpuni oporavak događa bez ekscizija dojke. Stoga, žena zadržava ne samo grudi, ali i mogućnost dojenja.

Korak 2 – Ovaj korak razvija u onkologiju 4 pravcima.

  • Veličina tumora može ostati nepromijenjen, ali ćelije raka otkrivena u limfnim čvorovima se nalazi u aksilarne regije.
  • Zloćudnog tumora je u mogućnosti da rastu do 5 cm, pojedinačne ćelije raka u aksilarna limfnih čvorova je otkriven.
  • Formiranje jednak promjeru 2-5 cm, imajte na umu pojavu ćelije raka u limfnim čvorovima se nalazi u aksilarne regije.
  • Pojedinačne ćelije raka u limfnim čvorovima nema promjer tumora postaje veći od 5 cm.
load...

Palpacija prostate pomaže da se otkrije mali pečat. Ostali simptomi su uglavnom ne poštuju.

0., 1. I 2. Faze raka dojke smatra ranijih oblika proces.

U ranim fazama možete koristiti čistim metodama liječenja, omogućavajući da se očuva prirodni oblik grudi i funkcionalnost bradavica.

Uz daljnji razvoj bolesti sa poodmakloj fazi zahtijevaju potpunu ekscizija prostate. Trebalo bi ne očajavajte, jer moderna medicina ima načina kirurško liječenje uz istovremeno operacije grudi. U odsustvu kontraindikacija plastike obavlja odmah nakon ekscizije tkiva.

load...

Onkologija dojke: uznapredovale bolesti

U ranim fazama bolesti može ostati nevidljiva za ženu, jer nije izrečena. Stoga, ne smijete zanemariti preventivne preglede i preglede u sisare o jednom u toku godine. Sa razvojem procesa postaje teških simptoma.

Korak 3 – Ovaj oblik se odnosi na ispuštanje lokalno prevladava rak i diferencirane u 3 vrste.

Stage IIIA odlikuje imaju tumor s promjerom od ne više od 5 cm. Nastavlja metastaza u limfnim čvorovima. Moguće je poraz grudi limfnih čvorova. Povećanjem veličine tumora, kancerogene ćelije utiču zavareni ili odvojeno nalazi limfni čvorovi.

Stage IIIB dijagnosticiran kada je tumor bilo koje veličine raste u žlijezda kože ili u predjelu grudi. Izražen znake raka dojke u ovom slučaju – pojava edema tkiva i malih čvorova na površini kože. Ponekad dojke postaje crvenkasta i oticanje izražena kao rezultat blokade limfnih sudova.

Fazi IIIC je tumor bilo koje veličine, klijanje u okolno tkivo. Lezije mogu podvrgnuti limfni čvorovi u pazuhu, retrosternalni, kao i nedovoljno ili supraklavikularni području.

Korak 4 – metastaze javlja druge unutrašnje organe kao što su jetra ili koštanog tkiva. Ovaj stepen se naziva metastatski karcinom. Ponekad je proces nepovratan. U ovom slučaju, liječenje je dizajniran tako da se smanji simptome bolesti, ali ne može eliminirati uzrok.

Rak – podmukla bolest koja se ponavljaju u punom naizgled izliječiti. Često relaps je zbog prisustva pojedinačnih ćelija raka nije uništen postupanje ili metastaze koje su u teško dostupnim mjestima. Opcionalno ponovno razvoj raka dojke. Relapsa mogu utjecati na pluća, kosti, mozak ili jetre.


Povratak na sadržaj

Simptomi koji signaliziraju zaposlenih za pristup mamolog

Sa razvojem onkologije postepeno vanjskih znakova raka dojke. Treba da se jave odmah nakon otkrivanja takvih simptoma u prenatalnu kliniku i podvrgnuti detaljnom pregledu. Zbog nedostatka simptoma u ranim fazama bolesti, rak dojke je najčešće otkrivena u poodmakloj fazi .

Žena treba da obrate pažnju na bilo kakve promjene u konture prostate, zguzvala od opoziv kože ili bradavice. Površini kože se može oguliti, stjecanje crvenkastu nijansu. Postoji stalna peckanja. Moguće je da su ovi simptomi su znak uobičajenih alergijskih reakcija. Međutim, pobrinite se da je to moguće tek nakon konsultacija sa specijalistom.

Kod onkoloških budući proces prihoda s osjećajem nelagode i boli u zahvaćenom žlijezda otekline ispod pazuha ili ramena, uvećani limfni čvorovi u pazuho. Promjene posmatra iz pacijenata sa dojke. Na površini kože mogu formirati rupice. Na pojaviti sisa lezije, većina vimena može granati krvave tekućine. Klijanja od raka na koži dovodi do čireva.

Prema statističkim podacima, svaki 16. Žena je izložena raka dojke. Da biste spriječili pojavu ili razvoj naprednih raka, neophodno je da se brine o svom zdravlju.