Raznolikost mogućnosti: a plafon odabrati?Od početka popravke u kući ispred vas akutno otvara mnoga pitanja, a jedan od njih – plafona na izbor. Zbog raznih savremene plafon završava oči samo bježati, a ja želim da uradim u mojoj kući nešto nestandardne. Izbor stropa završava danas je toliko veliki da možete samo dobiti izgubljeni, neki od njih i dalje najbolji i kakve su njihove opšte superiornosti jedne u odnosu na druge.

Uštedite na sanaciji stropa

Počnimo sa verzijom ekonomije. Kaže on, u stvari, sređivanje postojećih plafon bez dizajn poboljšanja. Bez moderne tehnologije i skupe dorade materijala. Od stropa prvi uklonio staru kreč ili boje. Onda je potrebno zatvoriti sve pukotine i zglobova, i usklade svoje zashpatlevat. Nakon toga, prajmer se nanosi i onda završni premaz obično, lateks boje. Sve ovo, iako problematični, ali to će vas koštati nije jako skupo. Sve ništa, ali postoje neke nedostatke: ako je strop je vrlo neujednačena, a zatim da ga to nije savršen, ali samo stabilan, biti teško i skupo.

load...

Nanesite popravak stropova može biti u bilo kojoj prostoriji. U kućama moderne gradnje, gdje su stropovi koriste betonska ploča od poliranog ploče, to bi bilo lako. Ali u sovjetske izrade domovima za te svrhe imaju zaposliti profesionalnog umjetnika. Ovaj plafon bez većih popravaka, osim, naravno, više sile, će vam poslužiti za najmanje deset godina. Samo ponekad trebate osvježiti plafon i slikati sa lateks bojom.

Na postrojilo plafon umjesto slika može pokleit strop pozadina. Od domaćih pozadina odijelo se sastoji od dva sloja utisnutim pozadina za tu svrhu. Oni mogu biti dobra ideja da se sakriju sitne nedostatke i nepravilnosti. Odijelo i mogućnost bojenja pozadina. Plafon nakon lijepljenje tapeta tako da je potrebno da se farba s lateks bojom.

Sa stropa pozadina može sakriti i raznih sitnih nedostataka i nepravilnosti u plafon. Ovi stropovi se može učiniti svuda, osim za kuhinju, kupaonicu i WC. U sredinama sa visokom vlagom kao što stropovi mogu oslabiti, oljuštiti, pa čak i prekriven plijesni. Plafon pozadina moraju biti zamijenjen nakon pet godina.

Možete pokriti pločama plafon, koji su napravljeni od ekstrudiranog polistirena. Oni mogu biti zalijepljen na bilo kojoj podlozi koji zahtijeva samo mali poravnanje. Strop pločice su konvencionalne i laminirana. Strop je prekriven konvencionalne ploče, može biti obojen sa lateks bojom. Zatim je u toku svog rada će biti dovoljno za brisanje suvom krpom ili usisavačem. U prostorijama s visokom vlagom je najbolje koristiti laminiranih strop pločice. Takve ploče su prekrivene tankim filmom za zaštitu od vlage. Oni su dobri, jer se može oprati.

load...

Tipično, takve ploče se koriste za ukrašavanje strop u kuhinji i kupaonicama. Ako ispunite komšije, ove ploče može ići na mjesta. Razmažena fragmenti ukloniti – oni mogu lako doći odlijepio – i zamijenjen novim. Tapetama plafon strop pločice, možete zaboraviti na popravke u narednih pet do deset godina.

Modern plafon – što odabrati?

U ovoj kategoriji se može pripisati suspendovan pločice stropovi, viseći nosač, cementa i napetosti. Sve gore navedeno stropne obloge su dobri, jer za njih nema potrebe da se uskladi površinu – oni jednostavno zatvorili sve nepravilnosti. Osim toga, kroz ove višeslojne strukture mogu “šiju” instalacije, ventilaciju i druge komunikacije. Uz njihovu pomoć, možete uspješno “pobijediti” osvetljenje prostorije – mogu se instalirati i skriveni ugrađenim svjetla.

Vrlo povoljno jednostavan za instalaciju spuštenog stropa pločica. Jedina mana – nesposobnost da se postigne ravnu površinu preko plafona na velikim površinama, tako da su apartmani su obično nisu set stropovima. Često se koriste za dekoraciju stropova u kancelarijama. Da biste instalirali suspendovan pločica plafon po obodu specijalne vijcima metal uglovima, koje se postavljaju vođica duž dužine i širine u prostoriji. Rezultirajući tako ćelije se umeće u ploču, i srušio ugrađena svjetla u njima.

load...

Strop pločice dolaze u nekoliko vrsta: akustični, vlage i filma. Oni su svi različitih proizvodnih materijala i koriste se u različitim vrstama objekata, ovisno o njihovim svojstvima. Sve ploče se mogu obrisati suvom krpom ili usisivačem, i otporan na vodu – pa čak i čistiti mekom spužvom. Kada instalirate strop pločice visina soba je smanjen za 10 cm.

Jednostavan stropnih ploča u kontaktu sa vodom oni bubre i upijaju, pa ako plafon poplava, oni će morati promijeniti. Vlage ploča izdržati takav test, ali mogu biti obojeni, koji će morati da oprati. Čelične ploče u ovom slučaju jednostavno obrisao suha, i sa filmom uglavnom ne dogodi, osim ako se voda ne curi na perimetru. U tom slučaju, treba ih oprati sapunom i vodom. Stropovi ukrašeni strop pločice služe 5-20 godina, ovisno o od onoga što su ploče.

Popularan i spušteni stropovi opremu, koja se može koristiti i za interne i eksterne finiš. Ovi stropovi su uglavnom instalirane u uredima, trgovine, kafići, bazene i sportske objekte, te u stambenim područjima – u kuhinji i kupatilu. U takvim stropovi pokrivaju letvice član su izrađeni od aluminija traka obložena lakom. Spušteni stropovi su vrlo praktični. Oni su izdržljive, ekološki, vlage i potpuno nezapaljiva. Ali to nije samo njihovo dostojanstvo. Jednako je važno da je ovo jedna od najjeftinijih opcija za završnu obradu površine stropa. Cijenim ih i za vizualni žalbu. Širok spektar tekstura i boja može stvoriti vrlo efikasna kompozicija. Dakle, još uvijek ne znam šta da izaberete: napetost ili stalak strop!

Čak i ako ispunite, i spušteni stropovi obojena, mogu se lako ukloniti jednostavno krpom. Kada instalirate spušteni stropovi visine prostoriji smanji za samo 3-5 cm, a služi kao što stropovi ste dvadeset godina.

Dosadan bijeli strop stvar prošlosti, i zalijepljen pozadina, uvijek je to bilo neukusno i primitivno. Napredak u proizvodnji modernih građevinskih materijala je značajno proširila mogućnosti da osmisle vlastite kuće. Jedan od najpopularnijih plafona danas je rigips stropovi, što stručnjaci smatraju najbolja opcija za kuću. Rigips ima nekoliko prednosti. Koristite ga kako bi savršeno glatka strop. Ljuljačke plafon, koji ponekad dostiže 8-10 cm, a strop pukotine lako uskladiti i maskiranih rigips plafona. Rigips stropovi brz i jednostavan za instalaciju i pružiti neograničen prostor za dizajn ideje. Ako je visina prostorije dopušta, može se u obliku slojevite plafon, i raster čvora mogu pomoći da se prekine prostora u različite zone rasvjete.

Ugradnja rigips stropovi mogu biti u bilo kojoj prostoriji. Za sobe sa visokom vlažnošću proizvodnju suhozida otporan na vlagu. Ovisno o konfiguraciji rigips visina stropova stropa može se smanjiti za 5-10 cm. Da li će služiti kao što stropovi najmanje deset godina, ako ne poplavi komšije iznad. U ovom slučaju, strop će biti mrlje koje treba, kao i na konvencionalnim stropovi, čist, boje i kitovi.

I na kraju, kao popularan danas, stropovi! Kada ih popravi odabire češće. I nije ni čudo! PVC folija, koja se koristi za spuštene plafone, omogućava da sprovede bilo koji dizajn stropa. Odaberite materijal za stropove, vrlo jednostavan, jer opseg danas pored gola. Matt i satena teksture filma će stvoriti još savršena imitacija klasičnog stropa, obojena mat ili blago sjajne boje. Lak film će omogućiti vizualno povećati visina stropa i stvoriti osjećaj prostora i svjetla. Metalik stvoriti iluziju ističe i nijansi, i koristeći štampanje na stropu, možete napraviti bilo koju sliku – iz zemaljskog do neba u oblacima kosmičke zvjezdanog prostora.

Stretch stropovi imaju niz prednosti, što ih dobili uz toliku popularnost. Uz njihovu pomoć, možete uskladiti bilo koju površinu, a oni se ugrađuju vrlo brzo, bez prašine i prljavštine. Stretch stropovi su lako sakriti bilo kakve nedostatke u strop, kao i dizajna, električne instalacije, ventilaciju i tako dalje. U isto vrijeme, oni “jedu” ne više od tri centimetra visine prostorije. Oni su trajni, jer se ne boji vlagu, oni se ne formiraju od gljiva. Zaštitite takve stropovi vas i poplave vrhu. Margina sigurnosti imaju veliki – sto litara vode po kvadratnom metru. Nakon poplava, voda se može jednostavno isušeno, a stropovi sami lako se može vratiti. U slučaju kontaminacije jednostavno obrišite deterdženta. A ti će služiti kao što stropovi trideset godina, to je samo period garancije imaju dvanaest godina.

Da sumiramo, možemo samo reći da smo pokušali dati kratak pregled mogućnosti završne obrade površine stropa u svoj dom sa svim svojim prednostima i nedostacima, a vi samo treba da odluči šta plafon izabere svoje remi i kako pomiriti sve to sa ostatkom dizajn vašeg doma .