Šampon i masku sa dodatkom kamfor uljeSadržaj:

Kamfor ulje za kosu se koristi da se brine za njih zbog njihove vrijedne imovine koje imaju pozitivan učinak na kožu glave i kosu stanju.

load...

Kamfor ulje je izvađen iz kamfor stabla (svi dijelovi). Grow ovo drvo u Japanu, Tajvanu i Kini, a to se uzgaja posebno za industrijske svrhe na Cejlonu i istočne Afrike. Svaki dio kamfor stabla se sastoji od ulja-ćelija, a najveći iznos od ulja koje se nalaze u dnu bureta. I izvucite ga iz daske i iz korijena stabla.

Ulje se vrlo uspješno koristi u kozmetici, medicini i način života, ima ozdravljenje i regenerativna svojstva. Vrlo dobro primijeniti ga na brigu o grebena, oslabljene i oštećene kose.

Kamfor se koristi za njegu trepavica. Da bi trepavice postaju otporniji i raste brže, morate miješati u jednakim proporcijama ricinusovo ulje i kamfor. I svako veče da se prijave ove smeše na trepavice koristeći čistu četkicu od maskare ili vatom. Rezultat nije bio dugo čekati.

Poboljšanje cirkulacije krvi na lokalnom nivou, ulje normalizuje metabolizam i vraća zdravlje kose.  Kao rezultat aktiviranja snabdijevanje hranjivih tvari i kisika do folikula prošle steći zdrav izgled, poboljšali svoje strukture.

load...

Kamfor ima hranjiva efekt, savršeno vlaži kožu glave, čime se izbjegava pojava suhoće i odjeljak za kosu. Nedavni postati poslušan i nježan. Još jedan derivat kamfor stablo ima protuupalno djelovanje, što ga čini prikladno koristiti kada upaljena vlasište.

Preporučuje se da se koristi ulje u krhka, masne gubitak kose i kose. Koristi se u kozmetici za njegu kose u obliku šampona ili masku. Za različite vrste šampona za kosu sa kamfor bi trebao biti drugačiji.

Povratak na sadržaj

Šamponi kod kuće

Priprema šampon za masnu kosu

1 potrebno pobijediti žumance i postepeno dodajući nju 2 žlice čiste vode. Onda je mješavina je dodan 0,5 kašičica kamfor. Pripremljen pranje glave šamponom dok trlja u kožu za 3-4 minuta masiranja pokreta. Smeša je potom isprati toplom vodom.

Priprema šampon za suhu kosu

load...

Po pravilu, derivat kamfora stabla se koristi u slučaju visokih debelu glavu, ali postoji recept za šampon za suhu kosu. Ali postoje ograničenja za korištenje ovog šampona. Neophodno je da se prijave nije konstantna, oko 5 puta, a zatim prikazuje druge restaurativne postupke. Indikacija za korištenje šampona je iritirana i oštećen, overdried vlasište. Šampon od 1 žumance, 1 žlica bademovog ulja ili čička, 5-6 kapi kamfora i eteričnog ulja 3-4 kapi čajevca. Sve se to miješa i oprati glavu. Poželjno je da se izvrši meke masaža vlasišta na koren kose za 3-4 minuta. Isperite toplom vodom i šampon.


Povratak na sadržaj

Maske kod kuće

Maska za gubitak kose i stimulirati njihov rast

Sok 1 limuna pomiješana s 1 kašičicu kamfor ulja i trlja u obliku toplote do korena kose, a zatim distribuciju ih cijelom dužinom. Boja mješavina se održava za najmanje 35-45 minuta, pokriveni kako bi se poboljšala učinak polietilena kapu i ručnik. U nedostatku alergijske reakcije mogu ostaviti masku na noć. Isprati šampon ga pod mlazom vode. Stopa primjene – 13-15 dnevno procedura.

Hranjiva maska

Tu je i recept za njegujuća maska ​​s dodatkom kamfora, koji jača kosu i stimulira njihov rast. Takav odličan učinak postiže se kombinacijom eteričnih ulja i biljnih (kamfor, eterično Bey, sezam), ljuta paprika tinktura (stimulativna cirkulaciju krvi) i meko žumance povratne jaje.

Princip pripreme maske: prvo umutiti žumance i dodajte susamovo ulje i eteričnog ulja 5 kapi udario. Shake komponente u mješavini dodaju 1-1,5 kašičicu tinkture ljute paprike i 0,5 kašičice kamfor ulja. Rezultirajući maska ​​utrljava u koren kose. Onda umotan glavu s polietilena i gornji ubrusom. Maska se mora držati 35-45 minuta, nakon čega se ispere kosu šamponom pod toplom vodom. Postupak treba ponoviti 2-3 puta tjedno opšti kurs od 11-12 maske.

Maska Vraćanje trajnom ili slika

Moramo uzeti nekoliko komada sušenog se malo raženog kruha, razbiti ih na komade i potopite 10 minuta u vodi. Zatim, malo zagrejati vodu i prelijte kruh 1 žličica kamfor. Nanesite masku treba da bude na suhu čistu kosu, a cisterne se ravnomjerno duž korijene i cijelom dužinom. Umotajte kosu u foliju i peškir. Maska se drži 35-45 minuta i oprati sa toplom vodom. Poželjno je da ponovite ovaj postupak 2-3 puta tjedno za mjesec dana.

To bi trebalo da dosta truda, koristeći kamfor ulja u njegu kose za wellness i ishrane, a u znak zahvalnosti što će iznenaditi svoje poslušnosti i atraktivnost.