Šminke oko očiju – strelice na sva pravilaSadržaj:

Strelice za oči su nevjerojatno popularan još od davnina: oni naslikao egipatske, hindu ženama i stanovnik starog Rima. Umjesto toga podvodok olovke i potom koristi antimona ugljem čađi. Do prije nekoliko godina, kao što je make-up je bio povezan na sve s retro doba, ali danas svaki Fashionista sigurno pokušao da bi privukli strelice na oči. Koristeći strelice, možete malo promijeniti oblik vaših očiju. Osim toga, jasno liniju na kapku daje poseban izgled izražajne.

Alati za crtanje

load...

Ovisno o tome što trgovci želite, možete koristiti razne alate za crtanje strelica:

 • Liquid liner;
 • Kompaktni eyeliner;
 • Gel ili krema za usne;
 • Eyeliner.

Uz pomoć Liquid Eyeliner mogu dobiti vrlo svijetao i izražajne strelice na oči. Ovaj alat se ne preporučuje za početnike, jer tečnost eyeliner brzo se suši i obrišite to može biti samo sredstvo za skidanje šminke. Na policama trgovina može se naći tečnost eyeliner sa tankim šiljastim četkom u posebnim bocama, a tečnost eyeliner u olovku. Odaberite tip Liquid Eyeliner samo ovisi o tome što želite koristiti – četkom ili flomaster.

Kompaktni eyeliner čini strelice dovoljno pametan, ali ne kao privlačan kao što su dobijeni crtanje tečnosti eyeliner. Ovaj alat izgleda vrlo slično kao prah: također je komprimirani, na veoma sličan paket. Nanesite kompaktni eyeliner četkom treba da bude mokar. Najčešće je to sredstvo za crtanje strelica ispred stručnjaka koriste, jer je za njegovu pravilnu upotrebu, morate imati prilično veliko iskustvo.

Gel i krema eyeliner nanosi vrlo povoljno, a linije su savršeni, glatke linije. Ovaj efekat se može postići s obzirom na to da su ovi alati su jednostavni kremaste teksture, što je razlog zašto četkom samo klizi preko stoljeća, crtež tanka linija. Strelice oslikana krema eyeliner, prilično lako prilagoditi. Da biste izbrisali kremasta olovka za oči, stručnjaci preporučuju Pljosnatom sintetičke četkice za šminku sa neravnim marginama.

load...

Olovke za crtanje strelica na oči su više pogodna za početnike, jer linije olovkom nacrtane nisu mutnim i oni su vrlo lako prilagoditi. Na strelice su bili tanji, i udobno slikati ih, koristite čvrsti, ne meke olovke. Prije nego crtanje strelice izoštriti olovke, ali ne zaboravite da ne bi trebalo da bude previše oštar. U suprotnom, možete povrijediti kapka, jer je koža oko očiju je vrlo delikatna.


Koje je boje eyeliner treba odabrati?

Danas, ne postoje posebne sklonosti u boji eyeliner. Naravno, crne strelice su klasika. Ali ne manje elegantan će izgledati plave i zelene strelice, ljubičasta, žuta, roze i plave. Prilikom odabira boja eyeliner imati na umu glavno pravilo: boja eyeliner treba kombinovati ne samo sa bojom senke, koje ćete koristiti za make up, ali i sa boju očiju i boju kože, kose. Boja eyeliner u svakom slučaju ne bi trebala biti tamnija od boje maskare.


Za drugim očima – različite strelice

Original text


load...

Prekrasna make-up – to je “pravo” pravcu. Nemojte zaboraviti da se ruke ne samo da ukrasiti svoje lice, ali i najljepših ruševina bilo šminku. Ako ste sretni vlasnik jedne velike oči, možete nacrtati strelice različite debljine i dužine, različitog stepena sjaja. Bilo koji make-up strelice će izgledati na oči je vrlo povoljan. Ako želite malo da se prilagodi oblik i veličinu oči i čine izgled izražajniji, budite sigurni da koristite sljedeće smjernice.

 1. Close-set oči. Širina Arrow treba da bude jednaka jedna trećina cijelog stoljeća. Ako želite, možete izvući istu širinu i dužinu linije na donjem kapku. Na taj način ćete biti u mogućnosti da prošire vizuelni oka.
 2. Wide-set oči. Sve uz rub kapka, nacrtati intenzivne linije od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom kutu.
 3. Okrugli oči. Koristiti prilikom sastavljanja strelice na tamne boje oči olovkom ističući konture oka potpuno, i gornji i donji kapak. Eye Contour linija pažljivo u hladu.
 4. Sitne oči. Kako bi se vizualno povećanje male oči, koristite svijetle boje eyeliner, crtanje linija na samo gornjeg kapka. Samo olovka lake tjelesne ili bijelo na unutrašnju ivicu donjeg kapka može se istaći. Onda oči vizuelno će se pojaviti veći.

primjenom strelice Tehnika

Postoji nekoliko načina primjene eyeliner ili crtanje strelice kozmetičke olovke. Koji metod ćete koristiti u praksi to ovisi samo o tome kako želite da slikam. Danas postoje nakon primjene tehnologije strelice:

 • Crtanje strelice direktno iz unutarnjeg kuta oka;
 • Crtanje strelice od sredine oka;
 • crtanje pojedinačne tačke duž konture očiju i njihovo povezivanje punom linijom.

Potrudite se da držite strelice na očima blizu linije trepavica. Nemojte zaboraviti: belom trakom između strelice i do kraja stoljeća izgleda vrlo ružno i neprirodno. Da bi izgled još privlačnijim, malo “rolling svoj” vrh strelica gore. Kada je vrh strelice pokazuje prema dolje, čini se tužan prizor.

Brisanje grešaka i nepravilnosti strelice izvući pomoću štapića za uši umočen za skidanje šminke. Ako je nacrtao vrlo, vrlo grubo linija koja se ne može ispraviti, podterev nekoliko milimetara strelice, a zatim staviti na vrhu hladu strelice tamne boje i uklopiti ih temeljito.

Ali generalno, strelice na oči treba da slikam preko senke i ponekad strelice izgledaju vrlo lijepo i potpuno bez senke. Poseban naglasak je da se stvori šminku sa strelicama treba da bude na trepavice: trepavice bi trebao izgledati bujno i dugo. Stoga, da bi stvorio ovaj efekt, primijeniti ih nekoliko slojeva maskare (u podijeljenim dozama).


Oblici strijela šminke

Klasični stil znači savršeno uredne linije, ponavljajući i naglašavajući linije trepavica. Klasični bar primjenjuje olovkom aylaynerom (boje za bojenje kapaka) ili sjene. Linija ponašanja nosa do hrama, proširujući je postepeno izvan ugla oka. Kompletna strelice malo “rep”, koji prati oblik ekstremne savijanje trepavice. I što je najvažnije – bar ne smije ići izvan granica gornjeg kapka.

Make-up u duhu šezdesetih – neuobičajeno spektakularan stil, koji se smatra najveći stepen stručne vještina. Da bi privukli retro strelica prvi put primijenjena na kosim linije, blago se prostire izvan ivica gornjeg kapka, a zatim spojen između tačku na unutrašnjem kutu oka, a najviša tačka strelice (pregib). Rezultirajući kontura hlad. Usput, modernog make-up “a la 60” se ne ponavlja obrazac iz prošlosti: strelice ne lete oštro i glatko podigao na kraju. Rezultat – moderan make-up i flirty izgled.

Oriental šminku. Za strelice u ovom stilu Liquid Eyeliner gustu crnu zaokružiti cijelu oko na liniju trepavica, oči daju badem oblik. A onda je tamne senke ponovo okružiti oka. Gornje strelice u ovom šminka ni prirodno nastavlja stoljeća, ili prikazuju odvojeno, stvarajući novi glatke konture oka.

Korisne savete

Prilikom izrade strelice na oči ne zaboravite da je linija moraju postepeno zgusnuti od unutarnjeg kuta oka prema van. Debljina strelice na gornjem kapku bi trebao biti veći od debljine strelice na donjem kapku. Slijedeći ove važna pravila uvijek ćete izgledati atraktivno.

Da bi još više strijela ravno i lepa, prije nego što ih privukli u oči, praksa na papiru. Uzmite običan list papira i nacrtati na to oko, uzmi olovku eyeliner, ili (ovisno o tome što ste koristili prilikom primjene make-up) i početi razgraničiti konture izvući oči. Vežbanje na ovaj način, vi ćete postepeno “nabete” ruku.

Vrlo često, strelice su asimetrično s obzirom na činjenicu da su ih dame crtati rukom na težini. Na strelice su glatke i lijepe, pobrinite se da je proces nanošenja make-up ne izaziva nikakve nelagodnosti. Uzmite udoban položaj, stavi ogledalo ispred sebe (a ne ga držati u ruci) i na crtanje nužno nasloniti lakat na stolu. Također je korisno kada se primjenjuje strelice malo kašnjenje kapak kože sa strane, a onda up: tako da linija strelice leži vrlo glatko.

Make-up “strelica na oči” zahtijeva posebnu aplikaciju njegu. To je najbolje da se prvo povući tanku liniju, onda zgusnuti ako je to potrebno. Specijalista (da obične žene ukrašavaju se sa strelice) se slažu da je puno lakše imati strelicu deblji nego brisanje debelu liniju, koja zauzima pola stoljeća.

Naučite da slikam strelice jednostavno. Ono što te ne sprečava da se bave, da eksperimentišete sa obliku strelice, a sredstva za crtanje? To je još zanimljivije i, usput, fascinantno. Pod “pokušaja i pogrešaka” odabrati svoj stil i naučite kako napraviti lijepe i trendi šminku sa strelicama. U ovom slučaju, ljepota ne zahtijevaju bilo žrtava – samo malo vremena, truda i kreativnosti. Ostati lijepa i postati ljepši, atraktivniji i zavodljiv. Make-up arrow vas u što će svakako pomoći.