Tajne izbor i upotrebu eyelinerSadržaj:

U filmu “Memoirs of a Geisha” je naveo da je pravi gejša može zaustaviti čovjek sa samo jednim okom. Za mnoge žene, to nije tajna, dobro je poznato da su oči – ogledalo duše. Stvaranje make-up i izradu naglaskom na oči, to može biti korisno naglasiti dubinu i šarm vida. To može pomoći eyeliner.

load...

Međutim, morate znati kako da slikam olovka za oči, jer možete lako nered ono što je dato po prirodi.

Postoji nekoliko jednostavnih pravila, kako da naslika olovka za oči, u zavisnosti od oblika i boja. Ali iznad svega, potrebno je obratiti pažnju na to kako da izaberu olovku.
Povratak na sadržaj

Izbor olovka

Prvo, to je napomenuti da uštedi na ovaj kozmetički proizvod je nepoželjno. Strelice se obično primjenjuje u neposrednoj blizini konture trepavica, postoji velika vjerojatnost kontakta sa sluznicom oka. Ako ispod sastoji olovka aditiva može doći do neprijatnih reakcija. Preporučuje se da se izabere olovke poznatih kozmetičkih brendova. Pobrinite se da nije lažna.

Budite sigurni da pogledaju datum isteka. To se obično otisnut na pakovanju ili na olovku. Ako nije moguće odrediti datum proizvodnje, obratite pažnju na osnovne boje. Njegova boja treba biti ujednačena, bez bijele točke i plaketu – govori o prošlosti datum isteka.

load...

Postoje 2 vrste olovaka – tradicionalne drvene i mehaničke olovke sa uvlačenje. Svaki od ovih tipova ima svoje prednosti i mane. Drveni štapići su obično više izdržljiv jer vode teže. Oni su manje šanse da se probije, ne tako brzo potrošio, i strelice na sebi na njih imaju tendenciju da budu otporni. Ove strelice manje raširena, zadržati svoj oblik duže, ali su više teško povući. Pri tome strelice olovka sa tvrdom olovkom, obično postoji osjećaj svjetlo “potsarapyvaniya” (za neke je to potpuno neprihvatljivo) za primjenu svijetle linije moraju obaviti na jednom te istom mjestu nekoliko puta. Nedostaci drvene olovke može se pripisati potrebi oštrenje. Nož ili blade potkopati štap je gotovo nemoguće.

Mehaničke olovke su jednostavan za korištenje, ne treba oštrač, ali obično brzo troše. U većini slučajeva, kao što je meka olovo olovke imaju, lako primijeniti liniju kroz njih, ali nakon nekog vremena strelice može zamućenje. To je vrlo važno obratiti pažnju na vrstu mehanizma. Nakon što je olovka jezgra iznese, trebalo bi biti moguće da se sakriju ga natrag. Neki olovke nemaju tu mogućnost – to je vrlo nezgodno.

Najbolji način da se odluči koji eyeliner za izabrati iz tačke gledišta mekoće olova – probati na leđima ruku. Optimalna srednje meka olovka olovo, legkonanosimaya i tako uniformna i stabilna linija.

Da biste spriječili alergijske reakcije, poželjno je da odaberete olovku sa sadržajem anti-upalni agensi.

load...


Povratak na sadržaj

Primjenom strelice Tehnika

Kada se primjenjuje na liniju na kapcima nije potrebno držati olovku vertikalno. To će biti ugodnije uz malo ceradom. Ruci nije drhti u ključnom trenutku, možete se protežu lakat u ogledalo i na taj način popraviti risuyuschuyu ruku.

Strelice treba primijeniti kao blizu linije trepavica. Šminka će izgledati urednije, i deblje trepavice. Kada se to debljinu linije mogu biti različiti – ovdje to zavisi od željene slike i oblik oka.

Na strelice dugo održati i ne širi, prije line prijave na kapku, možete primijeniti malo praha.

Pobrinite se da su strelice na oba oka bili isti, u suprotnom svi napori će biti uzalud. Ambient će primijetiti tvoje “drugim očima”.
Povratak na sadržaj

Izbor boja olovke

Klasične i jedan “u svim prilikama”, naravno, crna olovka. To je pogodan za stvaranje različitih slika, optimalno kao brinete i plavuše, pogodan za bilo koju boju očiju. Iako plavook plavuša sa crnim ruke izgledaju elegantnije, veće šanse da će to biti večer šminku.

Smeđa olovka se može nazvati klasik. On je pogodan za gotovo sve vrste, ali smeđa strelice nisu toliko svijetle, tako da će se šminka izgledati kao jedan dan.

Olovke različitih boja – siva, zelena, plava – može se koristiti za stvaranje razigran način. Obojeni strelice su savršeni za žene sa svjetlom očima.

Bijele eyeliner se obično koristi za vizualno povećanje i širenje reza kapaka. Da biste to učinili, nacrtajte sitnica u unutarnji kut oka. Neki stručnjaci za povećanje vizualnog oko savjetuje da se prijave bijelu liniju na unutrašnjosti trepavica donjeg kapka.


Povratak na sadržaj

Formu za oči – oblik strelice

Ako je oblika i veličine očiju su savršeni, možete nacrtati strelice na perimetru oka. To će pomoći da se naglasi i zaraditi više izražajan izgled. Imajte na umu da se širi liniju strelice, uži zvuk oka.

Da bi se povećala vizualni oku i stvara “široko otvorenim” efekat, nacrtajte strelice od sredine oka prema vanjskom kutu. Ako se spuštaju uglovima očiju, možete ga podesiti koristeći se smjeru strelice.

Prevelika i ispupčen oči mogu biti skriveni uz pomoć strelice na svim gornjeg kapka. Donjeg kapka može farba tanke strelice iz sredine prema vanjskom kutu ili strelice ne primjenjuje.

Ako su oči bliže zajedno, strelicu treba primijeniti samo na gornjem kapku, počevši od sredine trećeg stoljeća.

Širok set oči se preporučuje da se naglasi koristeći strelice na donjem kapku.

Ali kako da naslika tip olovku Azijski oči? Na kraju krajeva, oni zahtijevaju poseban napor. Uz ovaj oblik očiju izgleda dobro bogat tamne strelice. Na gornjeg kapka je potrebno uložiti strelice, i ne možete dovesti ga do ivice u potpunosti. Strelicu u donjem kapku treba primijeniti na sredini do vijeka do vanjskog ruba.

Ovo je samo osnovna načela kako slikam olovku za oči, nemojte se bojati eksperimentirati i koristiti svoju maštu!