Tkanje Baubles od koncaSadržaj:

Baubles se često naziva prijateljstvo narukvicu. Oni su vjerovali da donosi sreću. Osim toga, to je originalan i moderan pribor.

load...

Najlakši način tkanja Baubles – od konca za šivenje.

Možete ih kupiti u prodavnicama za ručni rad, svjetlija će biti nit, tako lijepo da se proizvod. U boji narukvice će biti jedinstvena ukras, kako bi se ističu iz gomile i da će biti dobar poklon za svoje prijatelje. Kako tkati Baubles od konca? Da biste saznali da to nije teško, samo morate biti strpljivi.  Za rad potrebno:

 • Konac različitih boja.
 • Makaze.
 • Igle.
 • Pin engleskom jeziku.
 • Ublaži mali da biste zakačili proizvoda tokom rada.

Da bi se izračunao dužinu konca potrebno za mjerenje jačine zglob i pomnožite to vrijednosti za 4, dodavanjem 5-10 cm za proizvodnju vezice narukvicu. Krajevi konca su fiksni pomoću igle, zatim za tkanje Fenichka neće biti uvrnut. Prije početka tkanja Baubles od konca, potrebno je naučiti kako izvesti osnovne jedinice 4.


Povratak na sadržaj

Vrste jedinica i opreme njihovog izvršenja

 • U tehnici tkanja uvek prisutna dva niza: radni (uz pomoć čvorova su napravljeni) i ose na kojima su pletene čvorova. U procesu tkanja, oni se stalno mijenjaju mjesta, odnosno Radna postaje aksijalnih i obrnuto.
 • Opšti princip vezivanja čvorova je sljedeći: aksijalni filament se uzima u jednoj ruci i čvrsto pružao, a sa druge strane je radna nit čvor. Potrebno je da se čak i broj konac (ne manje od 4). Oni će se u punđu i pričvršćen obične generalne skupštine. Udaljenost od čvora do ruba treba biti 5-10 cm, a zatim tkati pletenice, što će biti komplikacija za gotov narukvicu. Konac priključen na pin pad ili koristite ljepljivu traku na stolu.
 • Desnog zgloba okupljanja. Ruka se krajnje lijeve Strand i protezala, to će biti centar. Desna ruka konca, u ovom slučaju, nakon osa, omotana oko nje lijevo. Zatim kroz petlju, potrebno je povući vrha konca i kreću skupštine gore. Na isti način da se drugi čvor preko i potez je zatvorili na prethodni. Sada se radi prediva i aksijalne zamijenili i prema tome se menja operativne funkcije. Ako slučajno čvor će biti previše komprimirani, to može razvući, iglom.
 • Levo skupština šarke. Radi kao odraz u ogledalu prava-čvor, i.e. Konac uzeti s desne strane uređaja i na aksijalni filament je pleteni s desna na lijevo.
 • Desno. U aksijalnom vlakno se prvo dobro uradi čvor, a zatim otišao.
 • Levo red. Prvo, radna nit je ostalo petlja, upravo tada.
load...

Tako je mnoštvo čvorova, pletena na različite načine u nizu tkanje obrazac. Postoje mnoge opcije za tkanje. Prvi je da se savladaju najjednostavniji i lako razumjeti mreža sheme Baubles od konca. Onda možete naučiti složenije proizvodne tehnologije narukvice i drugi modni nakit, znajući kako tkati Baubles konca.


Povratak na sadržaj

Metode tkanja Baubles

Najjednostavniji tkanje se koristi u Baubles je kikice. Ona je utkana pomoću 3-niti. Ako je broj veći, onda su podijeljeni u 3 dijela i zaostajanja uobičajene pletenica. Tako često pleteni konac završava po završetku proizvoda. Ali postoje tkanja shema 4 i 5 elemenata, onda ćete dobiti više zanimljiv i lijepe narukvice.

 • Tkati pletenice niti 4 (kao i bilo koji paran broj) svaki put kada je potrebno uzeti dva centralna nit i krenuti lijevo u desni redu, kao i pravo – lijevo i tako dalje do kraja.
 • Za kikice od 5 niti i drugi neparan broj postoji sklop koji je poznat kao Aiguillette kabl. Tkaju u ovom slučaju, kreće prvi lijevi navoj u centru, a zatim na desno. Dakle, ponavljam ako je potrebno. Postoje i druge šeme tkati pletenice, složenije.

Proizvodnja fenechek kosi pletivom

Potrebno je da se, na primjer, konac 6 željene dužine. Neka se u 3 boje, 2 za svaku boju. Jednom će se konac čvorove i fiksni s pin, možete ići izravno na iskriviti tkanje. Za ovu temu su poredani po boji, a zatim napustio prvi čvor 2 se donose na drugom. Na isti način na koji je prvi pleteni komponente pređe na trećem, četvrtom i tako dalje. E. Must try svaki naredni paket pozicionirana nešto niže u odnosu na prethodnu. Nakon završetka prvog reda, ponovo uzeti u prvom redu na lijevoj i vuče drugi red. I tako je napustio zaostajanje red po red. Nakon dostizanja željene dužine narukvice, na oba kraja upletene kikice oko 2 cm, koje završavaju čvorova.

load...

Kako bi se osiguralo Baubles pri ruci, možete na jednom kraju napraviti petlju, a drugi vezati perla da obavlja ulogu dugme. Ali ovaj prilog nije vrlo pouzdan i Fenichka može slučajno raskopčana. To najbolje je kupiti u dućanu šivenje zaključali pravu boju i dizajn.

Direktan braiding

Direktan tkanje može stvoriti više složene obrasce. Vodeći ovdje će biti krajnje lijeve nit, koja mora biti duži od drugi rade. Naizmjenično criss-prelaze svaku nit, potrebno je završiti prvi red, a zatim na isti nit utkana drugi red s desna na lijevo, a zatim treći – s lijeva na desno. Tako da je neophodno da se tkaju narukvicu na željenu dužinu. Ako želite da pokrenete tkanja obrazac, vodeća nit pleteni aksijalni. Čvor sa promjenama boje i to treba uraditi u suprotnom smjeru, onda možemo nastaviti vodi nit tkanja.

Tkanje šeme

Nakon što je shvatio kako tkati Baubles šema nit, možete naučiti kako napraviti vrlo lijepe i originalne narukvice. Po prvi put je bolje koristiti gotove sheme, a zatim ih možete napraviti sami.

 • Tipično, sheme navedene boje koje se koriste za tkanje. Ali to nije potrebno da ove kombinacije, glavna stvar. Da raznotsvete poklopio kvantitativno. Niti se dodjeljuje shemu boja, odnosno, vezali veliki čvor i osigurani pin. Ako je shema sadrži slike, pozadinu nit neće dozvoliti da obrezani i dolazi iz kotura.
 • Obično svih krugova su označeni čvorovi i strelica pokazuje u kojem pravcu voditi nit kada plete čvorova. Dijagonala strelicu prema dole lijevo znači da morate baciti pravo nit lijevo i povući na kraju rezultira petlje, a zatim se vratiti u prvobitni položaj i napraviti još jedan sličan uređaj za tkanje jedinice.
 • Strelica dole s lijeva na desno označava čvor koji je utkan kao i prethodni, ali sa lijeve strane pređe.
 • Izlomljena linija strelica pokazuje na lijevoj strani pokazuje da čvor 2 treba da se uključe u suprotnim smjerovima: prvo lijevo nit, a drugi u pravu.
 • Zakrivljena strelica desno 2 pokazuje suprotno čvor, od kojih je prvi desno, a drugi lijevo.
 • Kada tkanje Baubles od konca s uzorkom, potrebno je popraviti petlju pređa i plesti njen čvorići boju pozadine. Ako želite da dodate treću boju, novu temu je pričvršćen za bazu i postavite željeni broj nodula. Glavna nit u ovom slučaju je iza proizvoda i ponovno dodaje na posao, ako je to potrebno.

Sheme zaostatku Baubles sa raznih obrazaca, sa imenima, sa oštrim uglovima. To je vrlo moderan motiv shashechek. Izgleda vrlo zanimljivo obrazac rombova različitih boja. Varirati narukvice i dati im originalnost, možete napraviti Baubles sa cirkonima, lancima. Postoje sheme u kojima tkane kuglice, staklenih perli i metalnih elemenata.