Torta sa svojim rukama – golub mlijekoSadržaj:

Postoji osoba koja nije čula za kolač ptice mlijeko. Ovo je jedan od najboljih djela kulinarstvu. Nedavno, mnogo raznih konditorskih proizvoda, ali kolač goluba mlijeko, i dalje je jedan od najpopularnijih na ovaj dan. Ne zna se kako to da lako i jednostavno kuhati kod kuće.
Povratak na sadržaj

Proizvodnja kolači torte

load...

Trebat će vam:

  • 4 kokošja jaja:
  • 250 g šećera (a aspekata staklo);
  • 170 g brašna;
  • otpuštati obliku.

Kolač golub mlijeko koristite normalan biskvitne mase. Da bi se, uzmi jaja, lagano odvojiti žumanca od bijelaca.

Dodajte malo soli na protein ili nekoliko kapi limunovog soka, koristeći ovu malu tajnu, možete ih šibati mnogo brže.

Prva bič samo neke proteine ​​nakon što se pojavi debljine fluffy pjena, početi da se dodati malo šećera ili šećer u prahu. Zatim unesite recept na 1 komad žutanjci, nastavljajući da umutiti. Brašno obavezno je prosijati, to je mješoviti lagano lopatu. To je sva lova je spremna.

load...

Uzmite split kalup, podmazati sa maslacem, posuti brašno, sipajte tijesto. Možete ispeći veliku tortu, a zatim smanjiti na pola ili napraviti 2 tanak sloj. Pecite najbolji u 180º. Debeli kolač se peče oko 30-40 minuta, tanke – mnogo brže, oko 7-8 minuta. Spremnost da se lako identificirati aroma, kao i sa drvenim čačkalicama: gurnite ga u sredinu keksa i povući, ako se površina ostaje suha, tako da je kolač se peče. Nemojte žuriti da uklonite kolač iz kalupa, ostavite da se ohladi, a zatim ga rješava.


Povratak na sadržaj

Pripremi souffle

Prema recept trebat će vam:

  • 5 jaja;
  • 350 g šećera;
  • 200 g tamne čokolade (za glazuru);
  • 1 list želatina.

Sirova jaja bez termičke obrade će se koristiti za izradu souffle, tako da je potrebno da operu četkom i sodom.  Prvi korak u hladnu vodu potopiti želatin list. Odvojite žumanca od belih stavi ih za 3 minute u zamrzivaču. Ovo je dodatna opreznost, smatra se da je način da se ubije neke vrste bakterija. Zatim, dodati malo soli proteina, umutiti ih u čvrstu penu na “vrhova”, bez isključivanja mikser, dodajte 1 kašiku šećera (ukupno 175 g). Možete koristiti i šećer u prahu, to rastvara brže.

load...

Pripremiti soufflé ptice mleka u upotrebi industriji agar-agar je prirodni zgušnjivač napravljen od algi. Ali kod kuće sasvim je moguće učiniti uobičajene želatina kao agar-agar ne može uvijek može naći u prodaji, a to znatno skuplje košta. Nabujale želatin otopiti na laganoj vatri, ostavite da se ohladi. Tanak mlaz tople želatina ući u bijelaca tukli jaje.

Postoji nekoliko recepata souffle goluba mlijeko, dobro je da uz proteine ​​koristi žumanca. Stavite vodu za kupanje, umutiti njen žumanca i preostali šećer. Važno je da ključalu vodu nije do posuda sa žumanca, inače će početi kuhati, što je izuzetno nepoželjno. Povežite šlag masovnim žumance proteina.

I dalje potrebna torta: da split oblik, stavite ga na dno torte, sipajte souffle, pokrivati ​​drugi Korzh, mjesto u hladnjaku. Kada ptica mlijeko stvrdne, izvadite tortu, izvadite ga iz obrasca, a zatim rastopiti čokoladu u vodenoj kupelji, mašću od vrha noža i sa strane. Pripremite tortu kod kuće, ne biti previše teško, to je vrijedi pokušati ponovo, i ovaj recept je odgođen u svojoj porodici već dugo vremena.