Trudnoća Sedmica 32: znakova, simptoma, ultrazvukU ovoj fazi trudnoće beba je već dobro razlikovati zvukove, čujem sve što se događa oko vas: znate zvuk svoje srce i je upoznat sa zvukom peristaltiku i buke radi na krvi pupčane vrpce. Ali, usred sve te zvukove, dijete je već dobro prepoznaju glas svoje majke. Nervni sistem djeteta i dalje razvijati. Sada se brzo dobija na težini.

Trudnoća Week 32 – US: U to vrijeme fetusa glavu u odnosu na tijelo postaje proporcionalna djeteta malo lice je već nestala većina bora. Na čelu je bio pristojan iznos od kose. Prodiru u površinu mozga vijuge. Ovaj tjedan je već sužen učenika kada lice svane.

load...

Sada vaša beba teži oko 1800 grama, dužina od glave do krnje je oko 29 centimetara.

Trudnoća Sedmica 32: simptomi. Odrastao do trenutka kada je želudac daje puno problema. Do tog trenutka je beba glavu i okrenuo noge ruke pod rebra njegove majke. Često nije pritiskom nogu postoji bol u grudima. Tako pokušati da sjedi uspravno što je moguće i zadržati položaj. Sada se unutrašnji organi su malo offset, ali to obično ne izaziva nikakve brige. Na ovaj termin nije isključeno zadržavanje tekućine u organizmu. To dovodi do otoka prstiju i gležnjeva, otečene vene. Zbog toga se ne preporučuje nositi prstenje i preuske odjeće. Također, u ovoj fazi može postati češće kontrakcije Braxton Hicks. Držati uzimajući bogata mineralima i vitaminima, dodataka prehrani.

Trudnoća Sedmica 32: znakova. Dok je beba i dalje ubrzano raste, povećanje težine do 32 tjedana trudnoće ne bi trebalo da prelazi 11 kg.

load...

U tom periodu žena može doživjeti bol, širenje na stražnjici i donjih ekstremiteta. Ne boj se. Ova bol je uzrokovano povećanjem pritiska materice na bedreni živac, što je tipično za ovaj period trudnoće, kao i učestalo mokrenje. Povećanje broja strija.