Trudnoća Tjedan 13: znakova, simptoma, ultrazvukTrudnoća Tjedan 13: simptomi. Čestitamo! Trećina kako ste prošli. Mučnine ujutro vrlo brzo prestati da ti smeta, vi ćete postati manje razdražljivi. Međutim, mnoge žene u trinaestom nedelji trudnoće počinju da uznemiravaju brave, iako se mogu pojaviti mnogo kasnije. Činjenica je da je tokom trudnoće, zbog hormonalnih promjena u intestinalnu peristaltiku aktivnost oslabila. Stoga, masa hrane s teškoćama kreće kroz crijeva, i zaustavljanje, oni postaju gušći. Osim toga, crijevnih problema može biti zbog rastuće majčinu.
Danas postoji veliki raspon laksativa. Iskusan stručnjak će vam pomoći izabrati najbolje sredstvo za rješavanje ovog problema.

load...

Natalni razvoj bebe u 13 sedmice

Trudnoća Tjedan 13: znakova. U ovom periodu fetus je već formirane sve bebe zube, oni sada čekaju u krila da se smanji. Kapci i dalje fused, kao oči otvorene mnogo kasnije, samo četiri mjeseca kasnije. Sada je dijete dovoljno dugo za rukovanje, vrlo brzo će početi sisa veliki prst. Na trinaestom danas počinje položili tkanine iz koje će se kasnije formirati glave, udova i druge kosti beba.

Već jasnije nazire bradu i nos, već je planirano nekoliko rebara. Uskoro će početi rasti dojke svoju bebu kao da disanje, creva svoje pravo mesto u trbušnoj šupljini. Pankreas već proizvodi inzulin.

load...

Uzi u 13 tjedna trudnoće

Trudnoća Tjedan 13: Uzi. U ovoj fazi trudnoće, je u potpunosti formira posteljica, uskoro će početi proizvoditi hormone progesteron i estriol. Do trinaeste nedelje voća potpuno obavija maglovit membrana, kabl se proteže od vrha lijeve strane. Ako imate trudnoću od 13 tjedna, vaša beba je odrastao i postao veličine breskve. Njegova dužina je oko 65-78 mm, a težina – od 14 do 20 grama.