U boji lak za nokteLak za nokte je sredstvo izražavanja svakog fashionista. Pravilno odabrana lak za nokte u boji na formiranje kompletne slike će dodati konačne naglasak, kao zaštitni znak žena.

Izbor lak za nokte na primjeru Essie

Izbor boja laka za nokte ovisi o nekoliko faktora – na primjer, od boje haljine, boja vaše kose i kože, kao i na vrstu događaja planirate ići.

load...

Vjeruje se da ako je vaša koža je zlatne ili breskva boje, onda će sigurno odgovarati tople boje laka. U tom slučaju, ako je vaša koža ima ružičasto nijanse, onda Essie lakova treba birati u rasponu od crvene do ružičaste. Hladne boje su više odgovara vlasnicima ili blijedo maslinasta koža. Međutim, ove preporuke su približne, jer je boja noktiju je prvenstveno rezultat vaše kreativnosti.

Kako se prijaviti lak – na primjer China Glaze

Prije stvarnog primjenu lak na noktima manikir savjetovao da ih obriše sa posebnim sredstvom za čišćenje. Zatim nanesite lak bazu sloj 1-2, oba s vanjske strane nokta i viri deo unutra. Kada se osuši osnova, to je moguće primijeniti u boji lak za nokte ChinaGlaze, ako je potrebno i na 1-2 slojeva. Nakon sušenja svoj lak obložena impregnacije koji je u stanju da prenese dodatnu snagu i sjaj. Visoko kvalitetne nokte na rukama održan od 5. Do 14 dana. U slučaju da se to ne dogodi, to znači da ili si kupio neispravan proizvod, ili ga stavite na pogrešan način, ili nemaran stav prema manikir – na primjer, da li kućanske poslove bez rukavica.

Tipovi za nokte

U lakova teksture premaz su podijeljeni u mat, obično biser. Proizvođači ne zaustavlja, oslobađajući sve više i više novih kombinacija: s 3D efektima sija u neonskim svetlom, sjaj, kameleoni. Šta je bolje da izaberete boje i kako se prijaviti, možete saznati posjetite profesionalni manikir predmeta. Iz ovako bogatim izborom mat i klasičnih boja je najbolje odabrati za redovnu upotrebu (npr rad). Druge boje su savršeni za bilo koji casual situaciju. Obratite pažnju, da, uprkos činjenici da su mnoge vrste premaza su predstavljene proizvođača kao što su sušenje, kompletan sušenje svih slojeva obavlja se za 20-40 minuta. Zbog toga se ne preporučuje odmah nakon nanošenja laka za izvođenje radova ruke, jer to može oštetiti vaš manikir.

Alergičan na lak za nokte

U posljednjih nekoliko godina, povećava učestalost alergijskih bolesti u vezi sa distribucijom razne hemikalije sa kojima dolazimo u kontakt svaki dan. Mi smo navikli da čujemo samo da je alergija proizlazi iz upotrebe određenih proizvoda ili kreme, koje smo stavili na koži. Međutim, malo ljudi zna za mogućnost alergijske reakcije na redovne lak za nokte.

load...

Priznaju da je alergija je nastala zbog lak je teško za nokte. Alergijske reakcije se ne pojavljuje na noktima, i područja kože koja dolaze u kontakt sa noktima. Utvrditi uzrok alergija je moguće tek nakon prolaska ispita, uključujući provokacije i ispitivanja kože i raznih analiza.

Živjeli i zapamtite da prvo lijepe nokte – odraz zdravlja cijelog organizma, koji se vješto istaknuti pravilno odabranih visokokvalitetnih objekata za njegu i boja. Neka vaše nogotochki će uvijek biti u svom najboljem!