Uređaj za rock okućnicaSadržaj:

Landscape Design usluge – skup usluga. Ali tako da žele da vide u svom vikendici ili u blizini kuće da se nešto neobično, ugodan izgled i izazivanja tajnu zavist svojih prijatelja. Ali još veći razlog da budemo ponosni – da im kažemo da je to ljepota stvara rukama.

load...

Na bilo parceli ekspresivne element će biti alpski slajd.

Izuzetan spoj ozbiljnosti prirodnog kamena i nježnost dirljivo krhke biljke donijeti na ideju o nepovredivosti Zemlje i stalno proslava života na njoj. Ono što vam je potrebno da se stvori sklad kamena i života kao da alpsko brdo sa svojim rukama, to će se raspravljati u ovom članku.
Povratak na sadržaj

Ono što vam je potrebno za stvaranje rock vrt?

Prije svega, naravno – inspiracija. Na kraju krajeva, kreativan rad je nemoguće bez nje. A ako se nešto mora da se uradi bez inspiracije, a rezultat je prikladno – banalnost i vulgarnosti.

Osim prirodnog kamena potrebna inspiracija. Fragmenti različitih veličina sa isturenim uglovima i oštri rubovi mogu se kupiti u kamenolomu, gdje oni čine ruševinama ili u DIY trgovinama. Ako je moguće, potrebno je pogledati na stijene strme obale rijeke ili klanca na obroncima autoputeva .. Pa, ako postoje realne blizu planine, brda ili brda. Možete pronaći na njihovim obroncima mnoge kamenje različitih oblika i istovremeno učiti iz prirode ideju da spoji kamenje i biljke.

load...

Bolje je ako kamenje jedna boja i jedan ili dva ili tri blizu obliku stijena, kao što je slučaj u ovim planinama. Za alpsko slajd fit različitih nijansi sive granita, pješčenjaka sivo-žućkaste tonove. Možete odabrati kombinirati crvenkaste granita kamenje sa istom bojom Fieldstone. Ove nijanse će uklopiti u zelene biljke i žuta, narančasta i crvena, ljubičasta i ljubičastim cvjetovima. Izvrsno izgleda i biljke sa crvenom ili ljubičaste lišće, šarene voće.


Povratak na sadržaj

Dakle, počinjemo …

Mi moramo početi sa izborom na lokaciji lokaciji. Bilo bi bolje da izgledaju prirodno olakšanje. Onda je potrebno samo da se naglasi razlika u visini u procesu rada i ukrasiti padinama. Ali, čak i na ravnom kao sto područje, možete napraviti Rocky Mountain krajolik. To će zahtijevati truda i vremena, ali je estetski užitak gledanja rezultat će nadjačati umor i izgubio nekoliko tjedana.

Mjesto za gradnju treba dobro osvetljena, otvoren i dostupan kontemplacije. Morat će odrediti budućnost i veličinu slajdova, da se postigne sklad s okolnim elementima vrta. Možda ćete morati provesti i kamena pločica, nova staza za bolji pogled slajdove sa svih strana i omogućiti pristup vidikovac, gdje sada morati da se krug.

load...

Mjesto je izabran. Onda je do planiranja i obilježavanje teritorija. Prvobitni plan da se kreiraju na papiru. Ovdje i raditi za inspiraciju – da predstavi detaljno i staviti u planine i doline ispod koja je ranije postojala samo u snovima labav. A zatim označite odabrano područje.
Povratak na sadržaj

Fondacija jarak i odvodnja

Temeljne jame je potrebno za uređaj temelj budućih slajdova. Njegova dubina zavisi od veličine i visine rock vrt. Što je veća masa zemlje i kamenja napunio, jači će morati da osnova za to, tako da nakon prve zime rock vrt ne postaje bezličan humka. Ne morate da kopaju preduboko. Dovoljno duboko rupu metar u kutiji.

Iskopao jamu ispunjena kanalizacioni materijal. Ako je lokacija u izgradnji kuće ili gospodarske zgrade, napravio veliki popravak neizbježne strašne količine građevinskog otpada jame za alpsko brdo će pomoći riješiti problem njegovog uklanjanja. Svi komadi betona i cigle, pijeska, šljunka, stakla savršeno ispunite jamu. Top da popuni jama nije potrebno pražnjenje materijala.

Kada ivice da ostane oko 30 cm, pozicioniran na drenažni sloj sa sitnim šljunkom, CBC ili većih rijeka pijesak. Poravnajte i zbijati se, izazvati gornji sloj plodnog zemljišta uz dodatak treseta (30%) i sitnim (30%). Brdski oblik prema planu.

Kažu da čak i nakon stvaranja Demijurg svijeta odmarao. A tjedan ili dva će morati dati da se smanjuje i zapečatiti baze alpskom brda. U ovom trenutku možete uzeti dah.


Povratak na sadržaj

Proces planinskog zgrade

Da postavi kamenje na alpskom brda postoji jedno važno pravilo: u osnovi treba da bude velika, masivna kamena. Što je veća, to je manje oni. Veliki kamenje na rubovima gomile zemlje iskopali pola je potrebno da izgleda da su bili izloženi tokom vremena. Simetrija i geometrija treba zaboraviti – u prirodi nije jednako pala kamenje.

Zatim dolazi na red srednje kamenja. Oni moraju biti postavljeni tako da između njih i kamenje prvog reda su mjesta popunjena sa zemljom. Tu će biti zasađeno bilje. Prosjek kamenje su također postavljeni nasumično, uzimajući u obzir samo svoje mašte i jednostavan pristup džepovima zemlje za njegu cvijeća i grmlja kako bi se mogli slobodno doći bilo kojoj tački rock vrt. Dakle, postoje čovjek-made planine.
Povratak na sadržaj

Koja raste u Alpama?

Izbor postrojenja za rock vrt pruža dvije glavne opcije: višegodišnjih trava i drveća i grmlja i sve vrste godišnjaci. Cvijet trgovinama možete kupiti različite boje mladih – njihov mesnat rozete među golim kamenjem odmah krase brda nakon slijetanja. U prvoj godini treba posijati sjeme, posaditi sadnice dvogodišnje i višegodišnje bilje i cvijeće. U jesen, u rujnu oktobra posaditi lukovica lala i melkolukovichnyh. Onda je čovjek napravio čudo zadovoljiti oči iduće godine u rano proljeće.

Alpine vrt ugodan oku ubrzo nakon izgradnje prve godine, većina biljaka će to učiniti ljeto i jesen Cvatuci vrste – prkos, Iberis, Alyssum, eschscholzia, nasturtiums i patuljastog nevena i Asters. Oni su zasijane direktno u zemlju u maju, a najranije od njih počne da cveta u roku od mjesec dana nakon sjetve, drugi kasnije uzeti palicu. Možete kupiti u trgovinama spreman za sadnju sadnica cvatnje godišnji cvijeća.

Patuljak četinjača su skladno uklopiti u stjenovite pejzaža, a njihova delikatna grana će postati zelen nakon mraza. Treba odabrati one pasmine koje provode zimu u dobrom stanju koje im se nude. Na kraju krajeva, zimski vjetrovi i odmrzavanje može smanjiti sloj snijega ili u potpunosti izlagati uzvišen krajolik lokacije gdje će biljke morati provesti zimu. U sredini zoni zime je dobro iskusni patuljak arborvitae, borova i smreke, smreke.

Dati prirodan mahovine kamenje treba naći u vlažnim i sjenovitim mjestima jastučići baršunastog zelene mahovine. Ova mahovina je potrebno pažljivo trljati ruke i pomiješati sa zemljom i vode prilično tanki kaša. Stavila na sjevernoj, non-obasjana suncem površini kamenja, tlo ispod njih. Isto tako, dolazi lišajevima – boji ljuskave mrlje se lako vidjeti na različitim podlogama.