Vežbe disanja za mršavljenje – Baci debeo!Sadržaj:

“Ndaaa …” – mislimo da kritički sebe ispituje u ogledalu, ili teški uzdah, stoji na vagi. I mi, u našem tuga zbog dodatnih dinara nisu sami. U svijetu dame različite dobi, različitih klasa i različitih prihoda u kombinaciji problem borbe protiv viška kilograma. Danas vremena su – u modi vitka, pametna, ali (hvala Bogu!), a ne mršav. Dakle, nastojimo postroynet, izgubiti težinu, oblikovati se, jednom riječju, predstavio je prednosti masti izgubiti civilizacije.

load...

I kako jedino oružje u toj borbi ne koristimo! Moguće (i nemoguće) dijeta, gladovanja, teretane, prekomjerne vježbe, trčanje i gimnastike. Govoreći gimnastike. Znate riječ “Tszyanfey”? Je ime posebnog kineske vježbe disanja za mršavljenje. Prevedeno na Serbtsky to znači “izgubiti masti”. Tszyanfey gimnastika je došao do nas iz Kine, gdje je, uzgred, sve dame što je izbor tanak i zvučan. I to je skup jednostavan, koristan, efikasan, pa čak i ugodnijim vježbe. Nudimo vam da se upoznaju sa ovom divnom vježbe u teoriji i praksi nužno ostvariti.

Ono što je suština vežbe disanja “tszyanfey”?

Ono što je suština u teretanu? Obično, uzrok pretilosti i njene uporno odbijanje da ode, dobije spor metabolizam. Jedan od načina da se normalizuje stručnjaci smatraju pravilno disanje. A posebno dizajniran vježbe disanja za mobilizaciju rezervnog kapaciteta organizma i pomoći dobija osjećaj živahnost i lakoće.

Ovaj istočni vježbe disanja za mršavljenje su zapravo efikasna. Nakon tjedan dana treninga ne samo da će vidjeti jasan rezultat izgled, ali i osjetiti nalet snage, lakoće i snage. Osim oslobađanje od viška masnoće, vježba pomaže da se poveća imuni sistem i ojačati cijelo tijelo.

U svakom slučaju, u kineskoj vježbe zdravstvene prakse disanja za mršavljenje se koristi za te svrhe. Ona se zasniva na tri glavne vježbe: “Lotus”, “žaba” i “Wave”. Osnovni zadatak vežbe disanja za mršavljenje je da se riješi osjećaj gladi, što sprečava gubitak težine (gubitak težine kada žele da jedu!). Vežbe disanja tszyanfey postaje velika pomoć za vrijeme tzv istovar dana na heljde, riže ili jogurta.

load...

Ovaj magični kineski gimnastika dovoljno teško (i korisno) učinak na sveukupno zdravlje. Prolazi slabost, slabost, vrtoglavica – sve što je obično u pratnji žena tokom dijeta i težine. Pored normalizaciju metabolizma tokom vježbanja javlja masaža unutrašnjih organa (kao i tokom časa trbušni ples), koji također ima pozitivan učinak na njihov rad.

Vježbe uključeni u ovaj zdravstveni kompleks, opterećenje, ne trebaju posebnu odjeću, posebne prostorije i posebne dodatke. Oni mogu učiniti kod kuće, na vikendici, u vlaku ili u avionu, pa čak iu uredu. Idemo na posao i raspravljaju o osnovnim vježbama, kao i načela i pravila njihove primjene.


Prva vježba “Wave”

Ova vježba treba raditi kad god pogoršana gladi. S obzirom da je i bolje da počne seriju vježbi. Za ostvarivanje “mašu” u ležećem položaju:

 1. Lezite na pod licem prema gore, noge u isto vrijeme mora ležati ravno na podu.
 2. Savij noge pod pravim uglom. Jedna ruka na donjem centar abdomena, i drugo mjesto na grudima.
 3. Na udisaju povući svoj trbuh koliko god je to moguće i zadržite dah nekoliko sekundi.
 4. Izdahnite uz istovremeno uvlačenje grudnog koša i trbušne protruzijom.
load...

Da biste obavili ovu vježbu u sjedećem položaju, koji se nalazi na stolicu, leđa ravna, stopala zajedno, pokret i opustite se. Sljedeći pratiti sve isto, kao iu prvom utjelovljenje. U jednoj “sesije” poboljšanja gimnastike potrebno izvršiti ne manje od četrdeset približava ovu vježbu.

Drugi vježbe “Lotus”

Ova vježba pomaže osloboditi umora i normalizuje metabolizam. Vježbe “Lotus” se izvodi u “položaju Bude”:

 1. Sede na podu sa svojim nogama prešli.
 2. Proširite svoje lijevo dlan prema gore i postavite ga na desnoj ruci (za muškarce – naprotiv). Umočite ruke ispred stomaku na nogama.
 3. Ispravite leđa, brada i ramena opustila malo dolje, zatvorite oči. Vrh jezika dodiruje nebo.
 4. Duboko udahnite i zamislite nešto prijatno, glavna stvar – sklad i mir.
 5. Prvih pet minuta slobodno i duboko disanje, gotovo nečujno, u potpunosti koncentrirajući se na disanje.
 6. Narednih pet minuta i pokušajte se opustiti što je više moguće da slobodno i prirodno disati. Disanje nije pod kontrolom.
 7. Posljednjih desetak minuta na sve zaboravi da diše. Svaki dah i rade, kako se to dogodilo. Udisati upravo onako kako ste navikli u svakodnevnom životu. Trudim se da ne mislim ni o čemu.

U stvari, u istočnom praksi cijeli proces se zove meditacija. Tokom meditacije, osoba može u potpunosti opustiti fizički i psihički, i da se postigne tzv unutarnji sklad.

Treći vježbe “Žaba”

Za ovu vježbu, uzmite mali stolicu i sjesti na njega:

 1. Postolje sa stopalima u širini ramena tako da potkoljenice i bedra bili malo oštrim ili pravim uglom. Stisnite lijevu ruku u pesnicu i uhvatio desnom rukom (za muškarce – naprotiv).
 2. Laktove i koljena pritisnuti čelo ostatak protiv pesnicom. Zatvorite oči i opustite se.
 3. Udahnite, grčeći abdomena, izdahnite, opuštajuće. Obavljati svake vježbe za petnaest minuta tri puta dnevno.

Ova vježba je jedan od rijetkih koji nije samo nekako magično ubrzava proces mršavljenja, ali i smiruje nervni sistem. Pokušajte da mislim da u ovom trenutku da ste sretni. Pokušajte doći do unutrašnjeg sklada, koji bi trebalo da si stavio na jednostavnost i vratiti u normalu.


Načela i pravila vježbe disanja “tszyanfey”

Dobijanje vježbe, ne zaboravite da je teretana za mršavljenje zahtijeva stalnu kontrolu disanja, kao i potpunu relaksaciju organizma. Povucite nos i klima perepravte ga u stomak. Usta izdahnite vrlo sporo. Potpuno opustite stomak tako da je postalo meka. Nakon toga, udisati ponovo. Svi udisaja učiniti samo kroz nos.

Svi pokreti i disanje treba da bude vrlo sporo, opušten i miran. Kada trbušnu šupljinu u potpunosti ispunjena zrakom, držite ga za nekoliko sekundi, a zatim ponovo kratko udisati i izdisaju mirno sat. Radi vježbe, budite sigurni da se izbegne neugodnih ili bolnih senzacija u stomak ne ispunjavaju vazduh previše. Početi trening s vježbama koje su najlakše za obavljanje. Nemojte držati dah silom. Ako iznenada nelagodnost ili vrtoglavicu, odmah prekinite aktivnost.

Specifične kontraindikacije za ovu teretanu tamo. Ali ne treba raditi vežbe za vrijeme menstruacije i nakon operacije. Sa velikim oprezom treba početi nastava za one koji pate od povišenog krvnog pritiska, bolesti kičme i holelitijazom (kao i kamenje u bubrezima i bešike).

Povratne informacije od onih koji su probali ovu metodu mršavljenja, u praksi, kineske vježbe disanja za mršavljenje daje zadivljujuće rezultate! Samo nekoliko dana izgubila po kilogramu, a nakon dva ili tri mjeseca – oko deset kilograma težine. Glavni uslov za postizanje vidljivih i opipljivih rezultata – stalno zaposlenje. Tako diše i gubi na težini, a istovremeno leči i pronalazi dobro raspoloženje i jednostavnost uma. U svakom slučaju, to su obećanje rezultati ljubiteljima istočnom gimnastike “tszyanfey”.