Vežbe disanja za mršavljenje telesni fleks – disati dubokoSadržaj:

Postoji li nešto što želite i izgubiti težinu u isto vrijeme – san mnogih žena. Po pravilu, to su dva potpuno nespojiva stvari. Izuzetak su oni malo sreće žena, koje zbog svojih genetskih karakteristika ne dobiju na težini, bez obzira na ono što su jeli. Pa, ko među nama nije umro od zavisti, u potrazi za prijatelja koji je jeo za oba obraza prženi krompir i onda uzimanje težak komad torte? Posebno ako je veličine 44 sa njom mnogo, mnogo godina.

load...

Dosta zavisti. Ovo – nije dobar osjećaj. Čini se kao i svi ostali, “normalne” žene, takođe, prilika da se približimo svoj san. I da pomognu u vježbe disanja za mršavljenje Body flex. Teško je vjerovati, zar ne? Hajde da istraži.

Što je telesni fleks

Ime gimnastike dobio kao rezultat spajanja dvije engleskih riječi: “tijelo” – tijelo i “flex” – fleksibilan. On je razvio tehniku ​​američki, majka troje djece Grir Chaylders. Naravno, bila je prva isprobati sami. Rezultat je jednostavno zapanjen – u nekoliko mjeseci, ona ju je promijenio, postao je poznat, odjeća veličine 56 do 44. Naravno, ona je imala mnogo sljedbenika. Inače, ova teretana nije nešto isključivo “ženska” – set vježbi telesni fleks je u redu ljudi.

Već više od 15 godina, Greer poboljšanje svog programa i uči da je tehnika mršavljenja u radionicama i u grupama. Do danas, je prodao više od tri miliona video programa. Navodi se da je posveti ovaj zadatak ukupno 15 minuta dnevno, vi ste ne samo lako riješi viška kilograma, ali i kao neku vrstu bonusa, potpuno bez ikakvog napora prestati pušiti. Samo jedan dan shvatite da ne želite to učiniti. Ono što se ovo čudo Metoda se zasniva?

Ironično, mršavljenja vježbe zasnovane na pravilno disanje. Reklo bi se, šta ima veze? Međutim telesni fleks sljedbenici vjeruju da je najdirektniji. Uobičajeno plitko disanje nam ne dozvoljava da u potpunosti pružiti tijelo s kisikom, koji igra jednu od najvažnijih uloga u ljudskom metabolizmu. To dovodi do smanjenja imuniteta, preranog starenja i pojave različitih bolesti – glavobolja, umor, probavni poremećaji, itd

load...

Vežbe disanja za mršavljenje telesni fleks naučiti duboko dijafragme disanje, što u kombinaciji s jednostavnim vježbama, uspješno bore sa ovim problemom. U toku izvođenja složenih krvi nose kiseonik, aktivno žuri da rad mišića. Na ovaj način, spali masne ćelije i počinje proces gubitka težine. U isto vrijeme zategnuti mišiće i kao rezultat toga, volumen se smanjuje. Dakle, kako da diše?

Tehnika disanja

Kao što je već rečeno, osnova gimnastike za mršavljenje telesni fleks imaju posebnu tehniku ​​disanja. Stoga, prije nego što počnete raditi bilo kakve vježbe, morate ovladati to. U suprotnom, bit će malo smisla – u stvari rade vježbe, uz rijetke izuzetke, su vrlo slične uobičajene jutarnje vježbe. Disanje telesni fleks ima pet glavnih faza:

 1. Zraka izdahnite kroz usta

  Morate riješi sve sa punim radnim vremenom u plućima zraka.

 2. Udahnite kroz nos

  Ovo je najvažnija faza telesni fleks. Inhalaciju treba biti oštar i brz. Pokušajte popuniti pluća kisikom prije kvara. Zamislite da ste dugo vremena pod vodom i upravo pojavila da diše. Pravilno disanje bučan.

 3. Izdahnite kroz usta

  load...

  Tvoje usne, a zatim ih otvoriti i oštro izdahnite. Stoga je potrebno da se napregne trbušnih mišića – za povezivanje dijafragmu. Ako ste sve ispravno uradili, vazduh ostavlja pluća uz karakterističan zvuk “PPAH”. Osim toga, ni usana ili grla izdvojiti zvuk ne učestvuju. Ako to ne radi – radi samo se još. Izdisajni tehnika se daje vrlo malo ljudi iz prvog pokušaja.

 4. Narednu fazu – opoziv abdomena, i držeći dah za 8-10 sekundi

  Pokušajte da bi privukli stomak tako da je doslovno “zaglavio” na kičmu. To je u ovoj fazi, a izvodi sve vježbe.

 5. Posljednji korak – dah i opustiti trbušne mišiće

  Zrak mora biti dramatično žuriti u pluća, tako da je pravilan dah kao jecaj.

Dvanaest koraka do uspeha

Tehnika disanja savladali? Onda je vrijeme da se presele u akciju. Vežbe disanja za mršavljenje telesni fleks uključuje set od dvanaest vježbi. Oni bi trebali nastupiti na prazan želudac. Kada je bolje da radim – ujutro ili u večernjim satima – što se odlučite. Glavna stvar je ne vrijedi radi telesni fleks odmah nakon obroka – to može ozbiljno naškoditi tijelu. Nosite labave, udobne odjeće i haljina mat – neki “piruete” biće izvedena u ležećem položaju. Prije svake – treba dati vježbe disanja. Počnimo.

 • “The Lion”

Ova vježba telesni fleks lice – to će vam pomoći da povući se oblikuju prema bradu i vrat, kao i jačanje mišića oko očiju. Uzmite startnu poziciju. Da biste to učinili, stoji na podu i postavite stopala u širini ramena. Nagnite tijelo naprijed i nasloniti na ruke, stavljajući ih na udaljenosti od dva centimetra iznad koljena. Uzmite zdjelice unazad kao da želite da sjedi na stolici.

Da li vježbe disanja, a zatim držite dah i okupljaju u želucu. Uzmi osnovni položaj. Da biste to učinili, otvori, koliko je to moguće, oči i podignite ih. Prikupiti usne u krug i isplazi jezik za maksimalnu dužinu, tako napreže obraze. Ne otvarati usta previše. Računati na osam. Izvodi se pet puta.

 • “Ružnoća”

Ovo smiješno malo lice će vam pomoći da ojača mišiće vrata i brade. Izvodi se pet puta. Početni položaj – položaj, širina noge ramena, dlanovi počivaju na noge, malo iznad koljena, karlice je uvučen. Duboko vježbe disanja i okupljaju u želucu. Idite na glavni položaj – smanjiti ruke i da ih za spin.

Maksimalni povucite usne i ispruži donje vilice naprijed, tako da su ispred gornje donje zube. Povucite vrat kako bi se osjetiti napetost. Polako podignite glavu. Noge, stoga, moraju biti pritisnut na pod – ne možete ustati na prstima. U ovom slučaju, usne trebaju gledati u plafon. Računati na osam.

 • strane istezanje

To – vježbe za struk i bokove. Vježba će pomoći da problem područjima kako bi i smanjiti njihov obim. Treba da se uradi na tri okretaja u svakom smjeru. Početni položaj je isti kao u prethodna dva vježbe. Obavljaju vježbe disanja i nastavite do glavne stavke. Malo niže lijevu ruku i postavite lakat na savijene lijevog koljena.

Shift svoju težinu na lijevom koljenu. Uzmite desnom nogom u stranu, držeći je sa poda i povucite čarapa. Podignite desnu ruku i, bez savijanja, povucite ga iznad glave koliko je to moguće. Ruku bi trebao biti u blizini glave. Na račun “osam” da se vrati u početni položaj.

 • Podizanje nogu nazad

Ova vježba će omogućiti da rade telesni fleks guzu mišiće i učiniti ih atraktivnim i seksi oblik. Treba da obavi tri puta za svaku nogu. Početni stav – lezite na pod i osloniti laktove i koljena. Ruke treba da bude na dlanovima na dole. Povucite noge bez savijanja koljena, ravno natrag: tako da prste spusti i odmarao na podu. Težina tijela pada na ruke i laktove. Make disanje vježba – izdahnite, udišu, i još jednom, najsnažnije, izdahnite.

Zadrži dah i duboko se okupljaju u želucu. Idi na glavnu poziciju. Da biste to učinili, podignite noge do maksimalne visine. U ovom slučaju, prsti treba, ipak, okrenutom prema dolje. Squeeze vaše stražnjice, kako bi se osjetiti napetost u mišićima. Na broj osam, možete se opustiti, zaustaviti da zadrže dah i potkoljenice.

 • “Seiko”

To će pomoći da se ton i zategnite mišiće bedara. Postoje tri puta za svaku nogu. Uzmite startnu poziciju. Da biste to učinili, lezite na pod i nasloniti na kolena i ruke. Držite ruke ravno, bez savijanja u laktovima, u toku vježbe. Povucite desnu nogu u stranu i postavite ga tako da je pravi kut formiran između njega i tijela. U ovom slučaju, stopalo mora ostati na podu. Zadrži dah što je više moguće i prikupiti u želucu. Idi na glavnu poziciju.

Podignite nogu do nivoa kukova i povucite naprijed prema rukama. Nemojte savijati nogu na koljena – to treba da bude ravna linija. Brojati do osam i potkoljenice. Disati slobodno. Idi na početnu poziciju.

 • “Dijamant”

Ova vježba telesni fleks zateže mišiće ruku i uklanja višak masnoće iz njih. To treba obaviti tri puta. Uzmite startnu poziciju. Da biste to učinili, stoji uspravno, stavite noge u širini ramena i ruke somknite u ringu, povlačeći ih ispred njega tako da vrhovi prstiju dodiruju. Nemojte smanjiti laktove. Napraviti vježbe da diše duboko i okupljaju u želucu. Uzmi osnovni položaj. Za ovaj uprites, koliko god je to moguće, prsti i brojati do osam. Opustite se i vratiti u početni položaj.

 • “Brod”

Ova vježba će biti posebno korisno za one koji žele da studiraju jedan od najtežih područja – unutrašnjoj strani butine. To je vrlo efikasna za mršavljenje koji opstruiraju području. Trčanje, kao i sve prethodne, tri puta. Sjediti na podu, povucite ruku ravno natrag i nasloniti na dlanu. Slide, što je više moguće, raširenih nogu. Povucite čarape, a zatim ih razdvojiti. Izdahnite, udisati, napraviti još jedan snažan dah i zadržite dah. Spustite glavu i povući svoj trbuh koliko god je to moguće.

Idi na osnovnu poziciju – potez ruke naprijed i stavite ih na podu ispred njega. Slide ruke dalje, postepeno savijanje glatko sve niže i niže. U ovom slučaju, prsti ne bi trebalo da dođe sa poda. Kolena treba da ostane uspravno. Maksimalni nagib, učvrstili tijelo u položaju. Na račun “osam” uzeti početni položaj i opustite se.

 • “Pretzel”

Ova vježba za vanjske strane bedra mršavljenja. Morate izvršiti tri rotirati u jednom i sa druge strane. Sede na podu i preći noge tako da vam lijevog koljena pojavio preko desne strane. Dobiti lijevu nogu iza leđa i nasloniti na nju. Desna ruka uhvatite lijevog koljena. Pratite vježbe disanja. Povuci lijevog koljena što bliže mu dajući ga.

Savij torzo u struku, pretvarajući ga u lijevo, tako da bi mogao osvrnuti. Učvrstite tijelo u tom položaju i brojati do osam. Uzmite startnu poziciju.

 • učvršćivanje

Ova vježba će vam pomoći tonus leđa mišića butine. Uzmite startnu poziciju. Da biste to učinili, legnu na pod i podignite noge tako da su okomito na pod. Povući čarape. Ispružite ruke i stavite ih na vrhu svakog mišića lista. Ako dobijete tele ne može shvatiti koljena.

Da li vježbe disanja, zadržavanje leđa i glavu s poda. Početi polako do nogu u glavu, bez savijanja koljena. Vodite računa da se ne guza sa poda. Brojati do osam i vratiti u početni položaj. Ponovite vježbu tri puta je potrebno.

 • ABS

Vježba pomaže da rade na mišiće i donji i gornji trbušni mišići. Vrlo dobro za trbuh mršavljenje. Ona mora izvršiti tri puta. Lezite na leđa. Savij koljena i popraviti stopala na podu tako da su postavljeni na udaljenosti od 35 centimetara jedno od drugog. Podignite ruke, a ne kidanje glavu od poda. Da li vežbe disanja. Idi na glavnu poziciju. Produžite ruke uspravno, dok podižete ramena i povucite ih s poda. Nagnite glavu unazad.

Pokušajte da podigne grudi i ramena do maksimalne visine. Polako niže na podu – prvo leđa, a zatim ramena i glave. Čim glava dotakne pod, ponovo ustao. Lock tijelo u tom položaju. Na račun “osam” da se vrati u početni položaj.

 • “Makaze”

Poznato je da je većina od vježbe djetinjstva pomaže u jačanju mišića donjeg novinare. Lezite na leđa i ispraviti noge. Proširite svoje ruke, dlanovima na dole, i stavio ih pod stražnjice. Glavi i leđima ne bi trebalo da dođe sa poda. Da li vežbe disanja. Podignite noge s poda na udaljenosti od 9-10 cm. Počni čineći brz i velike fluktuacije stopala (škare). Brojite do deset. Nakon toga možete se vratiti u svoj prvobitni položaj. Ponovite vježbu tri puta je potrebno.

 • “Cat”

Ova vježba je vrlo korisno za mršavljenje kao abdomena i bedra. Lezite na pod, naslonjen na koljenima i rukama. Pobrinite se da vaša leđa i ruke i dalje ravno. Nemojte ispuštati glavu – gledajte pravo. Da li vježbe disanja. Nagnite glavu dok izvija leđa. Pokušajte da se podigne kao visok kao moguće. Lock tijelo u takvom položaju i brojite do deset. Vratite se u početni položaj. Ponovite tri puta je potrebno. To je cijeli kompleks. Nije teško, zar ne?


Lete u mast

Vežbe disanja za mršavljenje telesni fleks ima mnogo pristalica širom svijeta. Međutim, mora se reći o sumnjama da su neki doktori su izrazili u vezi sa ovom tehnikom. Na primjer, postoji veliki broj medicinskih kontraindikacija:

 • zatajenja srca;
 • kila;
 • hipertenzije;
 • aritmija;
 • teške kratkovidost;
 • svaki period egzacerbacije kroničnih bolesti;
 • bilo što – čak i minimalno – trajanje trudnoće;
 • krvarenja;
 • štitnjače bolesti;
 • glaukom;
 • astme;
 • povećan intrakranijski tlak;
 • postoperativnom periodu.

Ova lista – nije puna. Stoga, prije nego što doživite teretanu za izgubiti težinu za sebe, morate uvijek konsultovati sa lekarom.

I to nije sve. Smatra se da su vježbe disanja može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme. Naravno, ako se bavite dovoljno dugo. Zašto takav strah? Činjenica da je cijeli postupak telesni fleks izgrađena na prilično veliko kašnjenje daha i, kao posljedica toga, kisika izgladnjivanje. Visok krvni pritisak, ubrzan puls, znojenje, koja se javlja tokom vježbanja – sve su to znaci da je previše ugljen-dioksida.

A to je – ozbiljan stres na tijelo i vrlo je opasan i za tijelo i mozak. Smatra se da je svakodnevnog stresa, čak i ako oni traju samo 15 minuta dnevno, može dovesti do razvoja hipertenzije, smanjen imunitet, i formiranje kolesterola plakete. Osim toga, kisika izgladnjivanje tkiva može uzrokovati razvoj kancerogenih tumora.

To su različita mišljenja i mišljenja ima oko ove tehnike. Da li treba telesni fleks vježbe disanja, ili gubitak težine je bolje izabrati drugu metodu – za vas. Svi mi želimo da bude tanak i lijepa. I to je sasvim prirodno i sasvim u pravu – mi smo žene! Ali, što je još važnije, u žaru borbe s viškom kilograma, ne zaboravite o svom zdravlju i ne uzrokuju nepopravljivu štetu na tijelo. Nastavite s uma – i svi moraju uspjeti!