Vježbe s bučicama rukeSvako od nas, bez obzira na ukuse, navike i sklonosti, želite biti tanak i zategnut. Na kraju krajeva, dobrom stanju je ključ za zdravlje i seksualnost graciozan garancija – muškarci uvijek obratite pažnju na rafiniran i graciozan žensku figuru.

To jednostavno nije svako od nas ima vremena za redovno vježbanje i redovne posjete u teretanu – u mnogim studijama, rada i poslova uzeti sve, do zadnjeg slobodan trenutak. I nimalo želje da bude u žurbi rano ujutro ili nakon napornog dana, kad već fizički i moralno snaga na izmaku.

load...

Na sreću, postoji alternativa – vježbe s bučicama za žene kod kuće: svako od nas može se uključe u ugodnom okruženju za sebe i postigli željeni rezultat – da postane ljepše i sportski. I za sve svoje obuke efikasnost u svoj stan može biti mnogo više praktičan pristup teretani – to kažemo sljedeće njegove prednosti:

 • Uhvati kuća, možemo zakazati vrijeme njihove obuke, radite vežbe između poslove i brine kada će se ističu nekoliko besplatnih minuta. Osim toga, možete čak dobiti udobno u svoj omiljeni sobi da drži nastavu u svoj omiljeni TV emisija ili serija, i kombinirati dvije stvari odjednom, bez gubljenja minut vašeg dragocjenog vremena.
 • Važnu ulogu igra i činjenica da je posjeti u teretanu i trener lekcije koštaju, a klase su besplatni kod kuće. Odabrati pravi set vježbi, svaki od nas će biti u mogućnosti da održite fitness bez štete na svoj novčanik.
 • Često trenera razviti i ponuditi cijeli program koji uključuje niz vježbi sa bučicama za žene: za grudnog mišića, noge, biceps, leđa. Sustižu na to sa specijalistom, vi ćete razviti nekoliko mišićnih grupa, čak i ako je to bilo potrebno da se povuče jednu stvar. Početna treninga dati priliku da se fokusira na ona pitanja koja želite da ispravite na prvom mjestu.

Razmislimo o našim delikatnim ručke – oni uvijek moraju biti prekrasan i atletski, tako da možemo s ponosom nositi majicu ili t-shirt, da se pojavi na plaži u kupaćem kostimu – sunčano ljeto raspored dan nema mjesta dugim rukavima.

Ne zaboravite da je trener iz teretane može odabrati program obuke koji će se fokusirati na novinare, grudi ili bedrima, i ruke će se fokusirati na nije prvi. Zbog toga je potrebno uzeti situaciju pod kontrolom i koristiti jedan od gotovih sistema – onda ljeto, svako od nas neće zaboraviti bluze s dugim rukavima.

Vježbe sa bučicama kod kuće

Sorte sportskih bučice su najpogodnije i svestran “simulator”: možete lako pokupiti težine, što je pogodno za početnike svih nivoa znanja.

load...

U ovom slučaju, sportska oprema kompleksan učinak na organizam: jača različitim područjima tijela, čak i kada ćete raditi vežbe samo za ruke. Uostalom, u isto vrijeme ostvaruju trbušnih mišića, povećanje donjeg dijela leđa, jača kardiovaskularni sistem. Kao rezultat toga, bučice su vrlo efikasni, a to je s obzirom da su mnogo manje sofisticirani sportski simulator, a koji je skup vježbi sa njima ćete provesti mnogo vremena.

Tako nastavi – izaberite sportska oprema se čuva u dobro raspoloženje i želju za rad na sebi, i počnemo da ojača svoje tijelo i spali kalorija.

Jednostavna i efikasna vježbe s bučicama

Želimo reći prilično jednostavan vježbe, daje dobre rezultate: Redovni čineći ih, svako od nas može biti u odličnoj fizičkoj formi. A kako bi se osigurala efikasnost takve obuke, dovoljno je da pogledate djevojke koje obavljaju slične set vježbi sa bučicama za žene: fotografija vitke figure i zategnuta sportskim tijelima najbolje reći da treba da se bavi.

Imajte na umu da se fokusiramo na one tehnike, će biti u mogućnosti to učiniti lako čak i maleni i krhki od nas, čak i početnici s nula treninga.

load...

Velika vježba, i jača biceps i triceps, je “lift”. Za njegovu implementaciju Žena treba uzeti nekoliko malih bučica, od kojih je težina mora biti najviše 1,5 kg. “Lift” da to stoji na računu, kako slijedi:

 • početne pozicije – ruke opušteno i spustio uz tijelo;
 • na uštrb vremena – ruke savijene u laktovima i rasti;
 • na račun dva – ruke se razveli u stranu;
 • na broj tri – kroz bočne ruku uzgajaju dole, vraća u početni položaj.

Svaka djevojka može da se odredi koliko puta da obavlja svoj “lift”: preporučujemo počevši sa malom količinom vremena i postepeno povećanje opterećenja.

Još jedna jednostavna vježba s bučicama za žene ruku – “most”: to će pomoći da ojača svoj biceps. I sve što je potrebno za to, par dva kilograma bučica. “Most” i to stoji, i putokaz za njegovu realizaciju je jednostavan:

 • početne pozicije – ispruženih ruku ispred sebe;
 • na uštrb vremena – oni ustati;
 • na račun dva – ruku kreten nasrtati glave, i koliko je to moguće;
 • na broj tri – oni ustati ponovo, a nakon povratka u početnu poziciju.

Preporuke o implementaciji “most” su isti kao u slučaju “lifta”: početi s jednim pristupom, i nekoliko puta, postupno povećanje opterećenja.

Prilikom odabira za sebe vježbi sa bučicama kod kuće za žene, ne zaboravite da u svoj sveobuhvatni program “žica”. Uostalom, dovoljno je jednostavno za napraviti, a to daje impresivan učinak – radi, od vas će postati radost primjetiti kako jačanje vaše bicepse i tricepse. Da izvrši “žica” neophodno da se par bučica polutorakilogrammovyh. Imajte na umu da ova vježba se vrši na podu, u skladu sa sljedećim jednostavna shema:

 • početne pozicije – ruke savijene u laktovima i razveli u ruci;
 • na uštrb vremena – moraju spona ispred grudi;
 • na račun dva – ruku razrijediti u ruci, vraćajući ih u prvobitni položaj.

Uz količinu vremena i broj jednostavnih pristupa: Opet, početi u malom, povećanje opterećenja tokom vremena.

Potrebno je reći da, uz ono što je potrebno za početak realizacije projekta “Most”, “lift”, “žica”, i općenito bilo kakve vježbe sa bučicama za žene kod kuće. Imajte na umu da previše oštar start boli samo, nego bliže uspjehu: počevši od pretežak teret, jednostavno prenapregnuti i sljedeći dan neće biti u mogućnosti da pravilno se uključe. Ovo je naš savjet: uzeti za sebe gore navedene vježbe, dopune svoje tehnike na druge mišićne grupe (na primjer, za prsa), i počne da sprovodi svaka od njih 15-20 puta u 3 seta. U ovom slučaju, svi vaši mišići su zagrejane pravovremeno, bez preopterećenja, a studija će i sami biti lako i zabavno.

Jednostavne vježbe sa bučicama za mišiće grudi

Predlažemo da dodate bicepsa program obuke i triceps sljedeće jednostavan i dovoljno efikasne tehnike:

 • Moram da legnu na klupu ili, na primjer, da stave stolice, tako da je moguće da se savija laktovima, stavljajući bučicama na nivou grudi. Nakon samo je potrebno da se podigne ruke i da ih se vrati u svoj prvobitni položaj – uprkos svojoj jednostavnosti, ova metoda daje savršen rezultat.
 • Za sljedeću vježbu sa bučicama za žene za mišiće grudi treba uzeti istu startnu poziciju, to jest, da legne na klupu ili stolicu. Onda morate da ispravite ruke i stavio ih u ruci, čime tegove ispod nivoa grudi. I onda vam je potreban kako bi se smanjio ruke iznad glave tako da se dva sportska projektil dirljivo.
 • Sljedeće lako vježba se izvodi stoji, zna se sigurno svakog od nas. Ruke s bučicama su proširene naprijed, dlanovi gore, a zatim savijte u laktovima i polako izvukao do ramena – to je jednostavno.
 • Da biste obavili ovu vježbu, potrebno je da stoji uspravno sa stopalima u širini ramena. Onda je potrebno da se kreten s obje ruke, stavljajući je na nivou grudi. Onda samo treba pritisnuti na grudi, držeći sportske opreme, savijanje i postavljanje u laktu.
 • Postoji još jedan poznati i efikasne vježbe sa bučicama kod kuće za žene – “škare”. Izvodi se stajanje: potrebno je samo da se razmnožavaju i preći kraj zbunjenog, održavanje sportske opreme.

Preporučujemo da odaberete par ovih vježbi i da dopune svoj program obuke, već uključujući i “Lift”, “most”, “žica”. Onda časove, za sve svoje lakoće, neće biti u stanju da ojača nekoliko grupa mišića, plaćati jednaku pažnju na svaki od njih.

Program vježbi za ruke

Mnogo smo razgovarali o programu vaših budućih aktivnosti, njegova kompilacija nekoliko efikasnih metoda, tako da samo moram reći, i kako vam je potrebno da se približi njegovu realizaciju.

Imajte na umu da je svaki trening počinje sa zagrijavanja: preporučujemo da izvrši nekoliko vježbi iz odabranog seta, ali bez sportske opreme. Vi ste dobro zagrijati mišiće u takvom “nježan” način rada, bez bučica.

Također ne zaboravite da ćete možda morati rakete sa različitim težinama za obavljanje određene vježbe. Savjetujemo da ne mijenja program ako se “žica” potrebno kreten 1,5 kg, to je njihova preuzimanja, a ne dva ili kilogram. Jer u suprotnom rizikujete da zategne mišiće ili naprotiv, nije dovoljno da ih učita, a zatim program obuke će biti spriječen.

Razmislimo o tome kada radimo vježbe s bučicama za žene ruku: potrebno je izraditi plan obuke za intenzitet . Početnici mišića potreban dan da se odmori, pa se preporučuje da se bave 2-3 dana u tjednu. Sada pristupi: svaku vježbu treba ponoviti 2-4 puta u razmacima od 45-60 sekundi. Za početnike, preporučujemo radimo vježbe 10-15 puta: da li je moguće da se lako možete povećati ovaj broj na 15-20.

Da biste ostvarili su bili zanimljiviji i efikasan, potrebno je promijeniti program kompleks lekcije svakih 1,5-2 mjeseca. Da biste to učinili, samo treba uključiti u niz drugih vježbi, ili barem preurediti svoja mjesta.

Ukratko, razvoj i jačanje bicepsa i tricepsa zavisi samo od nas, na naše želje i želje da bude ljepše i privlačnije. To je korak koji je potrebno napraviti – da nam ne mislim dva puta da radim vježbe s bučicama za žene: fotografija vitki, pametna i atletske djevojke navesti nas da smo na pravom putu.