Voća i povrća dijeta: ukusna mršavljenjeSadržaj:

Što je ljeto? To je sunce, vrućina, jutarnje rose i pjev ptica. A ipak – to je bobica, voća i povrća – svježe, samo iz vrta, grm ili granu. I nema veće radosti nego da prvi pokušaj u ovogodišnjem jagoda, poremetiti samo zreo krastavac. I nije bitno ako nemate svoj vlastiti vrt i sve proizvode koje kupuju u trgovinama, jer su sve ljeto voće i povrće poput suncem okupanom. I izgubiti težinu na tu hranu sve zadovoljstvo: i ukusna, i zdrav, i zadovoljavajuće. I zato što ne postoji ništa bolje za mršavljenje u ljeto nego dijeta voća i povrća.

load...

Samo mislim: nije potrebno da zbunjuje više dijeta, dijeta namirnice koje su dobre ne samo za svačiji ukus, ali i za svačiji džep. A vrijednost voća i povrća za tijelo, a mi ne govorimo o tome govori mnogo deblji pametan knjiga. Samo vas podsjetiti da je jedini izvor beta-karotena i vitamina C u organizmu – to je voće i povrće. Da vlakna ne samo ispunjava želudac, dajući osjećaj sitosti, ali i pomaže probavnom sistemu.

Dakle, da li je vrijedno razmišljati o kojima dijeta je najbolji? Bolje je da pokuša da odstoji nekoliko dana na voće i povrće, a vi ćete shvatiti da ne samo da su napustili kilograma, ali i umor i loše raspoloženje. Dijeta sa voća i povrća dijeta – veliki izbor, tako odabrati bilo zdravlje i izgubiti težinu!

Stroge voća i povrća dijeta

Pridržavaju ovog strogu dijetu za više od sedam dana se ne preporučuje, iako medvjed ne treba mnogo. Činjenica je da bez obzira na to koliko je koristan ili su voće i povrće, ali potrebe tijela, i druge elemente u tragovima za normalno funkcioniranje. Da bi tijelo nije osećao deficit hranjivih tvari koje treba uzeti u ishrani i vitamina. Tokom sedmice strogih voća i povrća dijeta, moći ćete baciti tri ili četiri kilograma viška kilograma.

Suština ishrane u alternaciji bobica, voća i povrća dana tokom sedmice. Prva dva dana – povrće, u daljnjem tekstu: bobica, voća, povrća, bobica i voća dnevno. I tokom dana, možete jesti do jedne i pol kilograma proizvoda. Iako, nisu svi povrće i voće su dozvoljeni u ovu dijetu. Zabranio grašak, krompir, mrkva, banana, mango, kivi i grožđa.

load...

Povrće može jesti sirovo i oparen s kipućom vodom ili na pari bez ulja. Ako želite vruće da onda pripremite svoj omiljeni pari povrće – tako štedite ne samo njihov ukus, ali i sve hranjive tvari i vitamine koje sadrže.


Uravnotežen voća i povrća dijeta

 • dan One

Supa od kupusa (pripremljen sa vodom), voćni kup obranog mlijeka (dostupno niskokalorični jogurt), čaj ili kavu. Slatko je poželjno da ne koristite, ali ako stvarno želite – možete priuštiti stvari sušeno voće četiri ili pet – suhe marelice ili šljive.

 • dan dva

Kupus juha, jedna srednja krompira, pečena u pećnici. Bilo koji povrće svježe ili dinstane (ulje kad se ne dodaje gašenje). Za povrće, možete dodati jednu kašičicu sos malo masti. Čaj, kava.

 • treći dan
load...

Supa od kupusa, voća i povrća u bilo kojoj količini, čaša obranog mlijeka (može biti nemasnog jogurta), zeleni čaj.

 • Četvrti dan

Kupus juha, banane (3-6 komada), osam čaša obranog mlijeka (nemasnog jogurta može biti jedan i sedam čaša mlijeka).

 • peti dan

Supa od kupusa, paradajza (ne više od šest komada). Riba ili piletina u bilo kojoj količini (da, dobro ste pročitali – u bilo kojem). Čaša obranog mlijeka (može biti nemasnog jogurta), čaj, kava.

 • šesti dan

Potpuno je ponovio dan izbornika peti.

 • sedmi dan

Kupus juha, voće i povrće u neograničenim količinama, niskokalorične sos, dvije stotine grama obranog mlijeka (jogurt), čaj, kava.

Kao što možete vidjeti, ovo voće i povrće dijeta za mršavljenje ne samo da hrani (i gdje bi još biti dozvoljeno da imaju što više ribe i mesa dva dana za redom?), Ali je uravnotežen. Suština nije da gladuju, ali činjenica da jedete pravu. Osim toga, ne postoji napisano tačan iznos voća, čaj i mesa Gram, jer svako tijelo je drugačije, nekome treba malo više, netko – manje. Osjetit ćete koliko određenih sastojaka treba jesti svaki dan na ovoj dijeti.


Voća i povrća dijeta iz američkog filma glumica Cilla Black

To je prilično popularan voća i povrća dijeta, koji je dizajniran od strane poznatog američkog Cilla Black. U skladu s njom za mjesec dana, garantovano baciti pet kilograma viška kilograma. Ova dijeta je isti kao i prethodne verzije, to je uravnotežen i ne šteti vašem zdravlju.

U ovu dijetu alternativni “teška nedelja” i “lako sedmice”. Naravno, glavni deo ishrane – to je sve vrste voća i povrća, ali meso i riba su ponudili u vrlo ograničenom broju – ne više od stopedeset grama dnevno. Alkohol – potpuno zabranjen, kao i sve masti i brašna. Dakle, sama dijeta.

Doručak

Svaki dan doručak sastoji se od istih proizvoda. Predloženo je da se jede pola male dinje, manga ili grejpfruta za izabrati iz, kao i tost kriške kruha s mekinjama.

Ručak

Odaberite jednu od opcija koju je predložila izbornika:

 • Hladno meso (svinjetina ili govedina), od kojih uklonio sve komade masti. Dva ili tri paradajza, salata od svježeg zelenog povrća;
 • Riba kuhani na roštilju, bilo zeleno povrće, komad crnog kruha;
 • Salata od bilo kojeg svježeg voća, može se jede u neograničenim količinama;
 • Lako mesa čorba, dva jaja, kuvana kuvano ili kuhano u torbi. Dva ili tri rajčice, svježe povrće salata, parče hleba iz durum pšenice;
 • Svježi sir – sedamdeset i pet grama, salata sve svježe povrće, voće, kruh.

večera

Također, odaberite jednu od opcija koju je predložila izbornika:

 • Riba, jela voće, zeleno povrće, komad hljeba iz durum pšenice;
 • Odrezak (prednost za nemasno meso) ili odrezak (previše masne), salatu od zelenog povrća;
 • Meso lonac kuvanog posnog mesa janjetine ili govedine. Salata ili zeleno povrće;
 • Turska ili piletina (bez kože samo!), Kuhana na roštilju. Zeleno povrće ili salata od njih;
 • Jetra, pečeno na roštilju, zeleno povrće ili salata od njih, pari povrće.

Kao što je gore navedeno, ova dijeta izmjenične “teško” i “lako” sedmice. Na drugom i četvrtom sedmice, možete napraviti svoj jednostavan oprost, jede malo brašna ili slatko. Ipak, ne preterujte i ne zabrljaš rezultate ishrane u cjelini. Mogu piti mineralne vode bez plina po volji.

Dakle, jedite ukusna voća i povrća, izgubiti višak kilograma, dobiti dobro raspoloženje. Kada drugo osim ljeta, nalazi se na svjetlo i istovremeno ukusna dijeti? I moderne nutricionisti predlažu da se isključe iz izbornika egzotičnih namirnica, jedu samo ono što raste u njihovom zavičaju. Činjenica je da je upotreba domaćih proizvoda za ljudski organizam je genetski, naši lokalni kisela jabuka će donijeti mnogo više koristi, a ne u inostranstvu feijoa. Držeći se ovog principa, a vi ćete efikasnije izgubiti težinu i uštedite novac.