Vremena za odmorLjetni odmor trajati tako dugo! Gdje da stavim bebu da mu je bio dobar brigu o djeci? Zbog toga što roditelji rade i ljetni odmor ne može dati.

Ljeto – vrijeme za odmor. I ako je dijete najbolje vrijeme, roditelji bacili puno problema. Gdje staviti dijete u ljeto? Pa, ako postoje babe i dede, ne samo da može brinuti o djetetu i hraniti ga, ali i raditi s njim, da nauče nešto novo.

load...

Djeca bi bili sretni da nauče da pusti giganta sapunice i ulov ribe. Bilo koja zanimanje je korisno, ako nisu povezani s rizikom po život. Ako je dijete hiperaktivno i koriste se za “stand njihovu terenu” i djeda i bake će biti teško nositi s tim. U ovom slučaju, ne oklijevajte, vredi uzeti kartu i poslati oštrije dijete u dječje sportski kamp.

Kod bake pite

Dakle, porodica Privalov sreća, a roditelji se složili da joj unuka da je za ljeto. Pretpostavimo da je klasična verzija – oni žive u selu. Će se otvoriti prostor, prirodne hrane. Sve to, naravno, dobro. I to je ono što je potomstvo će biti angažovani po volji? roditelji kompjuter je malo vjerovatno da biti isporučeni u selo, tako da igre su otkazana. Gledanja televizije dosadan i baka kolača možda uskoro dobiti dosadno … Potrebno je da hodaju okolo sa svojim vršnjacima u večernjim satima. I tu počinje sa “avantura”: djeca mogu lako popeti u sporu u transformatoru trezoru ili se zamoči u odvodni kanal. Koliko dođe do nezgode sa mladima u ljeto iz tih razloga! Iako ako je dijete je nezavisna, dobro obrazovani i baba i deda su imali vlast, možda želite da ga ostavi na nedelju dana, a održava stalnu vezu.

U ljetni kamp

Ako je moguće – to je bolje poslati dijete u ljetni kamp. Tu će biti stalno pod nadzorom odrasle osobe. Pedagozi i savjetnici preuzeti odgovornost za život i zdravlje djeteta. Sva djeca su različita. Kolektivista po prirodi navikne odmah. Naći prijatelje s iste interese, bave se krugovima, sudjelovati u natjecanjima.

Nekomunikativan djeca borave u bučnim djecu tim izgleda na prvi mučenja. Ali, to je samo u prvim danima, dok su u potrazi na i odviknuti od uslova kuće staklenika. Međutim, ritam života djece kampa ih uskoro nosi i deca će biti sretni da ide kampiranje, uče da Kindle požara i sudjelovati u zajedničkim aktivnostima. Kamp – dobra škola života, djeca postaju nezavisna i odrasle.

Odmor “kod kuće”

load...

Dakle, nema mjesta za slanje dijete i to je ljeto kod kuće. Potrebno je da se odmah rezervirati: mlađi učenici ne mogu biti ostavljeni sami kod kuće. To je opasno. Zbog toga je potrebno ili zaposliti dadilju ili pitajte bake i deke da se brine o djetetu. Ako djeca “pobunjenika”, tražeći nezavisnost, treba govoriti tiho, kako bi razgovarali o situaciji. Veče – obavezna nastava sa djecom. I neka nagrada će biti “povećanje” u online trgovini dječjih igračaka.

Sa tinejdžerima teže, oni su teško kontrolirati. Najstrašnija stvar – to je loše društvo. Mame i tate moraju biti svjesni s kojim dijete je prijatelj, šta radi i kako provesti svoje slobodno vrijeme. I da je tinejdžer osjeća “u poslu”, možete pokušati da ga organizirati na nekoliko sati rada – delili letke ili pomažući u autopraonici. To ima još jedan plus: džep novac zarađen vlastitim rada, ne troši na gluposti.