Wen na licu više nije problem!Sadržaj:

Da li mislite da je najveći napad kože – je akne? Vi ste vrlo pogrešno! Postoji takva stvar kao što je talk – formiranje meke masnoće, koje nastaju zbog povećane rast masnih ćelija. Najčešće na licu talk imaju promjer od oko pola centimetra, ali u nekim slučajevima može biti mnogo veće veličine.

Wen jednako česta u oba djecu i odrasle, i muškarci i žene. Najčešće, talk formirana na čelo, kapke i obraze, i vrat. U ogroman broj slučajeva, lipom se ne pretvara u kancerogene i ne predstavlja posebnu opasnost za ljudsko zdravlje. U stvari, Wen je samo kozmetički defekt. Ali, naravno, konačno potvrditi to može samo histološkog pregleda lipomi (Wen).

Uzroci Wen

load...

Ali bez obzira na sve gore navedeno, ne možemo zanemariti činjenicu da u nekim slučajevima Wen je samo posljedica bolesti unutrašnjih organa. Najčešće, to su sljedeće bolesti:

  • metaboličkih poremećaja

U tom slučaju, ako osoba pati od poremećaja metabolizma, pojava Wen na njegovom licu – nije rijetkost. Nakon razmjene je slomljen uključujući i masnog tkiva.

  • genetska predispozicija

Ponekad se u samom DNK leži sklonost prekomjernoj razvoj masnih ćelija. Tipično, u takvim slučajevima, talk proizvedenih u roditeljima, a zatim i djecu. Najčešće, talk iznova i iznova pojavljuju.

  • Endokrine bolesti, dijabetesa
  • Razne bolesti bubrega, jetre

Kao što možete vidjeti, bolesti koje se ne premalo uzrokovati razvoj Wen. Prema tome, da definiraju to ste vjerojatno na svoju ruku. Dakle, to je vrijedi vidjeti doktora – barem za svoju sigurnost. Iako bi najvjerovatnije razlog da nije ozbiljna, ali živice i dalje stoji.

load...

Kirurško liječenje

Ako wen više od jednog i pol centimetra, izvadite ga samo putem operacije. U gotovo svim slučajevima, liječnik uklanja masne tumora pod lokalnom anestezijom. Ali u nekim slučajevima – dijete, starije osobe, povećana anksioznost – može odlučivati ​​o potrebi za opću anesteziju.

Unatoč činjenici da je operacija je vrlo jednostavna, ispred nje držeći bolesna osoba će biti dodijeljen broj studija – opšte analize urina i krvi testove, ultrazvuk ispitivanja na hormone – sve vrlo individualno u svakoj situaciji. Osim toga, anesteziolog će razgovarati sa pacijentom izabrati najbolje vrste anestezije.

Recepti tradicionalne medicine

Ako masnih tumor (lipom) nije prevelika, možete pokušati da biste ga uklonili s tradicionalne medicine. Svi ovi recepti su praktično na sigurnom. Jedino što treba bojati – to je alergijska reakcija na supstancu, dio sredstava koji ste odabrali. Također, ne biti u redu kako bi razgovarali tretman po vašem izboru sa lekarom.

  • Kalanchoe
load...

Wen tretman sa listovima Kalanchoe u većini slučajeva se ispostavi da je vrlo efikasno. Da biste to učinili, morate pažljivo uklonite kožu i pridaju lampe ulja. List mora biti osiguran pomoću ljepljive trake i ostaviti za 6 sati. Takav tretman treba nastaviti najmanje tri sedmice. A prvi rezultati ćete primijetiti samo nedelju dana.

  • Zlatni brk

Ako Wen je ne samo veliki, ali i vrlo čvrsto, možete pokušati izliječiti zlatne brkove. Čak i ako ste ukloniti potpuno wen nakon prve terapije ne uspije, to će biti mnogo puta manji i mekši, što je također važno. Sama tretman je vrlo jednostavan.

Mash nekoliko listova zlatnog brka do kašasti državu, staviti na wen i obećao plastičnom folijom, ostaviti da odstoji 6 sati. Trajanje tretmana – ne manje od 10 dana, a zatim nestaju, i talk, po pravilu, više ne pojavljuju.

  • ovčetina masti

Ako imate masti ovce, možete pokušati sljedeće tretman. Tri žlice ovčetina masti tope u vodenom kupatilu, ali ne kipuće. Nakon toga utrljati težinu u talk. Ponoviti sličan postupak najmanje pet puta dnevno, u trajanju od najmanje dvije sedmice. Po pravilu, wen počinje već smanjiti u veličini na peti dan.

  • bijeli luk

Iskasapi a češanj bijelog luka i miješati cisterne država sa jednaku količinu bilo koje biljno ulje. Trljati mješavina u wen najmanje tri puta dnevno tjedan dana.

U tom slučaju, ako nakon dva tjedna liječenja koji ste sami odabrali nije dala očekivane rezultate, potrebno je da se obratite lekaru. Kao što se sjećate, doktor će saznati zašto je došlo wen, odaberite odgovarajući tretman, i usmjerava operacije ako je potrebno.