Zamisliti dan ovulacijeSadržaj:

Mnogi parovi žele da nastave vrste. Podići i educirati dijete nije lako. Ali tokom godina shvatite da je to su djeca smisao svog života, za njih živite, rade i stvaraju. Djeca, prolazimo iskustvo i vještine koje imaju velika očekivanja.

load...

Ponekad ispada zamisliti gotovo odmah. Međutim, postoji mnogo slučajeva u kojima je odlična vijest zategnuti očekivanja. U našem vremenu, naučnici su došli do različitih metoda oplodnje. Jedan od najsigurnijih načina – je prisutnost seksualnog odnosa sa voljenom osobom u dan ovulacije. Pokušajte da razumiju ono što je proces i kako pronaći dan koji bi bilo najbolje za začeće.


Povratak na sadržaj

Ovulacija i njene simptome

Suština fizioloških procesa ovulacije ženskog je da su spremni da se oploditi jaje ispadne iz folikula jajnika u trbušnu šupljinu.

Prvi ovulacije počinje kod djevojčica u pubertetu, a posljednji dodavanje prije početka menopauze. Tokom trudnoće žensko tijelo ne proizvodi nove jaja, a samim tim i ovulacije u ovim mjesecima se ne događa.

load...

Ovulacije – je proces batch koja se ponavlja više od 21-35 dana, ovisno o dužini menstrualnog ciklusa. Ovaj dan pada na sredini ciklusa. Narednih očekivani menstruacije u 12-16 dana.

Znati dan ovulacije može biti na svojim karakterističnim simptomima. Za neke žene, one se pojavljuju posebno izražena, neki čak i ne primijetiti. To ovisi o individualnim karakteristikama tijela svake osobe.

  1. Bol u donjem abdomenu.
  2. Povećanje seksualne želje.
  3. Oslobađanje velike količine cervikalne tajne.
  4. Ponekad mijenja boju vrhunac.

Bol u donjem abdomenu tijekom ovulacije, u kojoj se nalaze jajnici, prema statistici, ima više od jedne od pet žena. Ginekolozi objasniti bol koji folikula proteže jajnik zid. Folikularnoj tečnosti, koja teče uz jaje, stimulira kontrakcije maternice i jajovoda. Zbog toga, tu je bol na desnoj strani, na lijevoj strani, kao u jednomjesečne sazrijevanje graafova balon je u pravom jajnika, au drugom meseca – u lijevom jajniku. Možete osjetiti šiljatim, oštar, grčeve bol. To može trajati od 1 sat do 2 dana. Ako je bol je prestroga, potražite medicinsku pomoć.

Drugi od simptoma, povećana seksualna želja, izazvana male kontrakcije maternice. Osim toga, ako želite da biste dobili trudna, na dan same ovulacije ohrabruje da intimnost sa partnerom.

load...

Odredite ovulacija može gledati njegovo tijelo. Nekoliko sati prije izlaska procesa jaje cerviks počinje da energično razvija likvidnije nego obično proteže izolacije Slično proteina jaja. Povećana rad tajnih službi može potrajati do 2 dana. Kod nekih žena, vrhunac boja se mijenja u crvenu. To je zbog malo krvarenja na rupture folikula.


Povratak na sadržaj

Koncepcija i ovulacije

Život jaje je samo jedan dan, 24 sati sperme treba imati vremena da ga oploditi. Ako se to ne dogodi, na željenu trudnoću će morati čekati narednih mjesec dana. Stoga, za dan oplodnje se obračunava prema kalendaru ovulacije, to je 7 dana, 4 dana prije, 2 dana od dana same ovulacije. S obzirom da je sperma je u stanju da zadrži aktivnost ženskog tijela 5-7 dana, ovih dana će biti najpovoljnije za začeće.
Povratak na sadržaj

Metode za određivanje ovulacije

Naučite dan kada je jaje pušten u trbušnu šupljinu, moguće je na više načina. Ako ne osjećati tipične simptome ovulacije, ili trajanje menstrualnog ciklusa je nestabilna, a zatim izračunati kalendarskih dana povoljnih za začeće teško. U takvim slučajevima, koristite metodu mjerenja bazalne temperature.

Bazalne temperature je temperatura u rektumu. Da su proračuni su bili u pravu, mjerenje treba obaviti svaki dan u jutarnjim satima u isto vrijeme. Kada će raspored skočiti za 0,4 stepeni ili više, to će biti dugo očekivani dan za začeće.

Postoje posebni brzi testovi za utvrđivanje ovulacije urina. Reaguju na prisustvo luteinizirajući hormon. Test pokazuje pozitivan rezultat, to jest, 2 bara, 2 dana nakon pucanja folikula do zrele jaje.

Stoga, kada je nemoguće da zatrudni, pokušajte da saznate svoj dan ovulacije pogodan za vas. Morate vjerovati u čuda, i sve će ispasti.