Zamorac: Pet Care i održavanjeSadržaj:

Dakle, taj dan je došao. Dijete je rasla i sve više počinje da priča o kućnim ljubimcima. Da daju prednost? Alergičan na mačke krzno, pas zahtijeva stalnu pažnju …. A zašto ne napraviti zamorče? Oni su tako sladak i zabavan, i vrlo blizu računa da im ne treba. Odlučeno je – idemo za zamorce! I naravno, ne zaboravite da ponesete svoju bebu, jer ona mora nužno sudjelovati u procesu selekcije.

load...

Kupovina kućnih ljubimaca

Zapamtite, to je bolje kupiti životinju samo u specijalnost prodavnice za kućne ljubimce. Samo će reći u detalje kako da se brine za zamorca i daje sigurnost da je ona potpuno zdrava. Nije vrijedno rizika i kupiti pet “rukama” na tržištu peradi ili na ad. Od oba ova divna glodara ljubimca su bolesti koje su opasne za ljude. Stoga je bolje biti siguran.

Najbolje godine za kupovinu – 8 tjedana. Šta seks birate životinja – to je čisto lična stvar. Ali ako se odlučite za kupovinu par odjednom, ne zaboravite – muškarci često se bore za titulu i može organizirati pravi borbi bez pravila. Dakle, oni sjede na različitim ćelijama, ali samochki više smještaja međusobno – mogu sadržavati nekoliko životinja u istom kavezu.

Vi birate? Sada obratite pažnju na životinje izbliza. Zdrava zamorac je mobilna i radoznao. Ako imate slobodnog vremena, a onda čekati sat obrok i gledati jede životinje. Obično jesti hranu svinja sa velikim apetitom, i piti puno vode. Uzmite vaš ljubimac u vašim rukama, osjećaju, odrediti debljina. Pogledajte na krzno – to bi trebao biti glatka i sjajna. Postoje dvije vrste životinja: duge i kratke krzno. Kod kuće, lako da se brine za kratkodlaki svinje.

load...

Kako zadržati zamorče

Često, vlasnici postavljen zamorče u malom stakla akvarija. Ovaj sadržaj ljubimac je suštinski pogrešno. Krzneni prijatelj da živi u ćeliji – slobodan, sa željeznim šipkama, snažna vrata i metalni pod. Zašto metal? Imajte na umu da zamoraca su glodavci, i drveni pod Kuća će postati za njih ukusan zalogaj. Sadržaj ljubimac zahtijeva poštivanje određenih pravila:

 •  Posuti na podu strugotine ili piljevine. Možete kupiti poseban punila koji mogu da prime mirisa;
 •  dužina ćelija ne smije biti manja od 50 cm;
 •  U kavezu mora biti opremljen sa peharom vode i dva hranilice;
 • Da se brinu za zamorac ne izaziva nikakve neugodnosti, staviti na dno kaveza plastične posude. Tako da će biti lakše tamo direktno naređenje;
 • Uz jedan od zidova instalirati dodavač za sijeno;
 • Nemojte zaboraviti da pričvrstite barovima (negdje u uglu) debeli konopac i posebna točka – neka svinja oštrenje zube;
 • Zamorci ne može tolerirati nacrte, nagle promjene u temperaturi i direktne sunčeve svjetlosti. Dakle, odabrati mjesto za mobilne pravilno, u skladu sa ovim zahtjevima.

Hrane i oba glodare

load...

Mnogi vlasnici imaju tendenciju da tretira vaš ljubimac nešto posebno ukusne bombone, kolačiće, pa čak i sladoled. Ovo je fundamentalno pogrešan pristup! Nemojte zaboraviti da ishrana zamoraca mora biti strog, inače životinja može biti bolestan. Na hranjenje bila ispravna i potpuna, zapamtiti nekoliko pravila:

• U zamoraca, dva obroka dnevno – prečeste i gusta hranjenje dovodi do gojaznosti glodara;

 • Vodite računa o veličinama porcija – mala životinja treba dati hrane koliko on može jesti za 2-3 sata. U početku će biti teško da se jasno odrediti norma, ali je nakon nedelju dana ćete imati “oko” da popuni hranilice;
 • Zamorci su biljojedi, vole sijeno, korijenje, voće i povrće. Ovih proizvoda, i razvija hranjenje – nema slatkiša i komada mesa;
 • Korisno je dati vaš ljubimac svježe trave (to bi trebao biti malo osuši od rose). Djetelina, maslačak salata omiljena su glodavci;
 • Zamoraca kao krompir, mrkva, repa. Možete dati malo crnog kruha, kupus, krastavci i tikvice;
 • Ni jedan hranjenje ne bi trebalo ići bez vode. Ne zaboravite da ga promijeniti povremeno svježe.

U prodavnice za kućne ljubimce prodati posebnu hranu – vitamina i minerala mješavina. Oni su svakako korisni, ali treba precizno slijedite upute. Nakon predoziranja, čak i najkorisniji tvari ne vodi ničemu dobrom. Usput, to je moguće u kući kuvarica vitaminizirana mješavina, nakon konsultacija sa svojim veterinarom. Ako ste pravilno hraniti vašeg ljubimca, onda će živjeti 8-10 godina.

Reprodukcija

Želiš nastavak potomstva? Tada će biti pravo kupiti samo nekoliko dječaka i djevojčica. Grow ih na željenu dobi (7-9 mjeseci), i možete organizirati prvu bračnu noć! Čim primijetite da je ženski je počeo da tuče svog partnera, grize ga i izaberite hrane, a onda – ona je trudna, a to je vrijeme otsazhivayut buduće mame u posebnom kavezu. Gestacijske dobi – 65 dana (srednja).

Rođenja do četiri bebe. Oni se rađaju otvorenih očiju, zuba i dugo krzna. Djeca su tako nezavisni da gotovo od prvog dana ne samo da piju majčino mlijeko, ali s velikim apetitom jedu obične hrane. Neće biti nikakvih problema – zamoraca su u stanju da se brine za svoju djecu. Nemojte odmah presaditi ženskog natrag u “muža”. Dakle, ne treptaju oka, kako će drugi potomstvo.

Iz nekog razloga, mnogi smatraju da zamorčići dosadne životinje i sa njima nema nikakve veze. Ali to nije tako! Krzneni glodari može emitovati smiješno zvuci, da imitira škripe vrata. Osim toga, to je bio zamoraca su u stanju da prepoznaju svoje master i uživati ​​u njegovim izgled: oni brzo trčati oko kaveza, pa čak i odbijaju. I zamorci jako vole milovanje. Uzmi ih češće na ruke, milovanje, možete češljati krzno – mala životinja će biti vrlo zadovoljan. Oni mogu čak i igrati malo – sretan svinja reaguju na svjetlost dosadan.

Kako da se brine za glodara

Sadržaj zamorac nije potpun bez higijene. Ove životinje su vrlo uredan i čist: oni stalno pere, čisti noge i oči. Na vama je samo da pratite kandže i isecite ih na vrijeme. Ovo bi trebalo da radi redovno, inače životinja može ozlijediti sebe. Ako je zamorac ima dugu kosu, dobiti češalj sa nekoliko zubi, i koristiti ga češlja životinju, čišćenje kroz pramenovi i zamršenu kosu. Ovaj postupak treba izvoditi svaka tri dana.

Ne ograničavaju slobodu zamorac. Iako povremeno dati joj priliku da hoda po kući ili na balkonu. Prije nego što otpustite svog ljubimca, uklonite sve predmete koji on može žvakati. Da, ta putovanja su povezani sa određenim poteškoćama, ali vaš ljubimac će biti vrlo sretan!

Kao što možete vidjeti, briga za zamoraca nije posebno teško i ne zahtijeva velika finansijska ulaganja. Ova životinja će biti prava porodica favorit, a vaše dijete će biti sretni, učestvuje u životu mali krzneni prijatelj.